autenttista meksikolaista

lainahöyhenissä

 

tein Meksikossa merkittävän havainnon: olen syönyt tortilloja koko elämäni väärin. tai ainakin meksikolaisittain hyvin epäautenttisesti. eikä tässä toki mitään väärää ole - The Mexican way on vain tsiljoona kertaa maistuvampi, kuin perisuomalainen täyteen silputtuja vihanneksia sullottu, liitoksistaan tursuava lätty.

vähemmän ON enemmän. meksikolaiseen makuelämykseen et tarvitse muuta kuin rennosti itsetehtyä guacamolea ja tomaattikorianterisalsaa (Pico de gallo). koko jutun juju piilee tuoreissa raaka-aineissa ja herkullisissa sooseissa.

teen Guacamolen ja Pico de Gallon aina näppituntumalla, koska mielestäni salsa saa olla rehellisesti tekijänsä näköinen. kirjaan kuitenkin suuntaa-antavan läpileikkauksen kastikkeista, jotta tohditte lähteä testaamaan.

Guacamole

3-4 kypsää avokadoa

valkosipulia silppuna (itse käytän noin puolikkaan kynnen)

1-2 limen mehu

tuoretta korianteria silppuna

pieni pätkä tuoretta chiliä (varoen toki, soosin ei tarkoitus olla äkkijyrkkä)

suolaa myllystä

muusaa avokadot ja lisää muut aineet joukkoon. guacamoleen voi myös silputa sipulin ja tomaattia, mutta mielestäni tämä on tarpeetonta, koska nämä ainekset löytyvät salsasta. tämä on muutenkin täysin vöyhkävapaa mole - sekoita, ja maistele ja tiedät kyllä kun soosisi on valmis.

 

Pico de gallo - tomaattikorianterisalsa

4-6 tummanpunaista kypsää tomaattia

pieni sipuli

runsaasti tuoretta korianteria

puolikkaan limen mehu

pippuria ja suolaa myllystä

(muutama jalapeno)

pilko tomaatit passelin kokoisiksi kuutioiksi. voit halutessasi valuttaa tomaatteja hieman, jotta salsasta ei tule vetistä. silppua sipuli ja korianteri joukkoon ja mausta. voila`! niin helppoa, ettei salsan raahaamiselle kaupasta ole enää mitään verukkeita.

tarjoile tortillojen lisäksi esim. paistettua kuhaa tai kanaa, hunajalla, jeeralla ja suolalla maustettuja paistettuja paprika-sipulisiivuja ja cayennepippurilla & kuivatulla korianterilla maustettua jugurttia tai ranskankermaa.

suosittelen, tai oikeastaan yllytän, kokeilemaan. tämä on niin hyvä, ja helppo kattaus, että suuremmankin ihmislauman ruokkii kovin vaivattomasti.

 

KUVAT: Samsung NX30-  järjestelmäkamera

Share

Kommentit

ihanastyle
Ihana Style

guacamole on sellainen herkku että vetelisin ihan paljaaltaan! täällä on nyt ollut sellanen variaatio in, että lisätään vesimelonia ja feta juuston palasia! todella maukasta pelkkien sipsienkin kanssa, kannattaa kokeilla!

Mol.lamaija
Mol.lamaija

On tämä sinun postauksesi meksikolaisesta ruoasta kyllä "hitusen" autenttisempi ja trendikkäämpi kuin minun versio....ehkä täytyy skarpata ja kokeilla tällaista tyylikkäämpää versiota esim. naisten virkistys-iltamiin. Kiitos vinkistä!  http://www.lily.fi/blogit/mollamaija/perjantain-burritot

Hanna K
Sunday Blondie

Oi vau, näyttääpä herkulliselta! Itse tehty guacamole hakkaa kaupan tuotteet mennen tullen. Pitäisi malttaa tehdä myös useammin itse tuoretta salsaa, sekin on paljon parempaa, kuin kaupan purkkien tarjonta! :--)

missusJ (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/lainahoynenissa

Ruoka näyttää huippu herkulta, mutta "autenttisuutesi" kyseenalaistan. Ei ne noita vehnälettuja syvässä Meksikossa syö. Maissista ne tehdään!

Piret
lainahöyhenissä

meksikossa syödään vehnä- ja maissitortilloja. Eli ei tässä nyt kamalasti vihkoon mennä :)

Empsullini (Ei varmistettu)

Oi näyttäää niiiin hyvältä! Nälkä iski.

Kommentoi