chiliravut salaatinlehdillä

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

uusin kiistaton suosikkini ruokarintamalla, chiliravut salaattiveneissä. tämä ruoka on snäpin puolella aiheuttanut ihanasti kuhinaa, ja nyt viimein saan reseptin kirjoitettua tännekin.

konsepti on varsin helppo - erinomaisia makuja maltillisesti, ja lopputulos on raikas ja äärimäisen ihana. kaikki täytteet rullataan vahvojen romaine- salaatinlehtien uumeniin kuin tortillat konsanaan - tai syödään perinteisenä annoskasana, jos salaatinlehdet eivät syystä tai toisesta suostu saumattomaan yhteistyöhön nälkähuipun hetkellä. 

Chiliravut salaattiveneissä

romaine salaattia

pakasterapuja pussi tai kaksi syöjien mukaan

tuoretta valkosipulia, 1 lime, 1 tuore chili

kurkkua

paksoi (= pinaattikiinankaali)

turkkilaista jugurttia, Hellman`s majoneesia

punasipuli, tuoretta korianteria 

sriracha- kastiketta, hunajaa, suola & pippuri myllystä 

oliiviöljyä, omenaviinietikkaa

aloita marinoimalla ohueksi viipaloidut punasipulit. vispaa marinadiksi keskenään sekaisin 4 rkl oliiviöljyä, 2 rkl omenaviinietikka, 1 rkl juoksevaa hunajaa & suolaa myllystä. nosta maustumaan jääkaappiin. 

valmista seuraavaksi limeaioli: sekoita keskenään 4 rkl turkkilaista jugurttia, 2 rkl Hellman`s majoneesia, tuoretta valkosipulia maltillisesti (usein vajaa kynsi piisaa, jotta maku pysyy pehmeänä), 1 tl hunajaa, puolikkaan limen mehu, suolaa myllystä. lisää halutessasi silputtua korianteria joukkoon. nosta maustumaan jääkaappiin.

leikkaa kurkku passeleiksi kuutioiksi ja mausta mustapippurilla ja tilkalla valkoviinietikkaa.

viipaloi paksoi ronskiksi suikaleiksi - tätä etenkin aasialaisessa keittiössä paljon käytettävää kaalia saa nykyisin useimmista suurista marketeista. paista paksoiviipaleet pannulla oliiviöljyssä ja osterikastikkeessa. osterikastikkeen voi korvata myös esimerkiksi soijalla ja hunajalla - näillä saa myös toivotun suolaisenmakean makumaailman. 

valmista viimeisenä chiliravut. pilko tuore chili ja valkosipuli - paista näitä oliiviöljyssä kuumalla pannulla. varo polttamasta valkosipulia. kun valkosipuli on hieman kypsynyt ja maut irronneet pannulle, lisää joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut. paista nopeasti kuumalla pannulla ja mausta sriracha-kastikkeella. rapuja ei tarvitse erityisesti kypsentää, ainoastaan saada maku tarttumaan ja ravut lämpiämään. 

kasaa täytteet kerroksittain salaatinlehdille ja viimeistele kokonaisuus tuoreella korianterilla.  

enjoy xx

 

Share

Kommentit

Nannas (Ei varmistettu)

Kokeilin reseptiä välittömästi ja ei voi taas muuta kuin kehua. NAMNAM! Kiitos tästä, Olet nero. :D

Kommentoi

Ladataan...