kolmen juuston aamiaispizza

lainahöyhenissä

 

tästä valkeasta aamiaispizzasta on tullut kestosuosikki.

ja kuten kuvasta näkyy, maistuu aamiaispizza erinomaisesti myös proseccolasillisen kanssa illan hämyssä - aamiaispöytään reseptin vain aikoinaan kehitin. herkullisen pizzan juju piilee suolaisen juuston, ja hunajapaahdettujen tomaattien hurmaavassa yhteispelissä. 

pizzassa on muutama työvaihe, mutta täytteiden esivalmistus ei vie kamalasti aikaa, ja on kyllä vaivan väärti. 

 

hunajapaahdetut tomaatit ja valkosipulinen pinaatti

kirsikkatomaatteja tertussa ja ilman

tuoretta valkosipulia, hunajaa, suolaa & pippuria myllystä, oliiviöljyä

lado uunivuokaan kirsikkatomaatit, osa kokonaisina tertussa, osa puolitettuina. lisää vuokaan muutama veitsen hamaralla linttaan lyöty valkosipulinkynsi sekä reippaasti oliiviöljyä ja hunajaa. mausta pippurilla ja suolalla. paahda uunissa 200 asteessa kunnes tomaatit alkavat paahtua, noin 15-20 minuuttia piisaa. paistoksesta käytetään myös ihana hunajaoliiviöljyliemi, joten elä missään nimessä kaada lientä pois. 

 

200g tuoretta pinaattia 

oliiviöljyä ja ihan hivenen valkosipulia 

paista pestyt pinaatit pannulla valkosipulin ja öljyn kanssa. mausta suolalla ja pippurilla. 

 

 

 

ihanan juustoinen aamiaispizza

pizzataikinaa (täydellinen ohje löytyy täältä)

1 pallo mozzarellaa, parmesaania ja fetajuustoa

uunipaahdettuja tomaatteja & paistoksen liemi

paistettua valkosipulipinaattia 

tarjoiluun runsaasti rukolaa ja basilikaa 

 

valmista taikina ja jätä kohoamaan ainakin tunniksi. laita uuni kuumenemaan mahdollisimman kuumaksi - suosi alalämpöä, jotta pohja paistuu, mutta juusto ei pala. jos et omista pizzakiveä, jätä uunipelti kuumenemaan uuniin. 

muotoile pizza käsin, ja nosta leivinpaperille. lusikoi pohjan päälle tomaattipaistoksesta syntynyt hunajaliemi. lisää riivitty mozzarella, parmesan lastuina sekä murustele feta isoina muruina pohjan päälle. nostele paistetut pinaatit ja uunipaahdetut tomaatit juuston päälle - jos tahdot käyttää tomaattipaistoksen valkosipulit, sopii nekin erinomaisesti pizzaan. ripsauta päälle vielä myllystä hieman suolaa, ja nosta pizza esikuumennetun pellin päälle. paista nopeasti rapeaksi kuumassa uunissa. jos tuntuu että juusto alkaa palaa, ennen kuin pohja on kypsä ja rapea, voit esipaistaa pohjaa ensin pelkän hunajaliemen kanssa hetkisen. 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.