sauna valmiina jouluun

lainahöyhenissä

yhteistyössä, Harvia 

 

kodin laitto on vielä ihanasti kesken, ja huusholli on täynnä laatikoita ja paikkaansa etsiviä vaeltavia tavarakasoja.

tuntuu hyvältä, kun harteilla ei ole - joulusta huolimatta - itselleni hyvin tavanomainen pakonomainen tarve saada kaikkea valmiiksi nyt heti.  olen päättänyt antaa kaiken lutviutua paikoilleen kaikessa rauhassa. kyllä se joulu tulee sieltä vaikka nurkissa pyörisikin pahvilaatikoita. 

seesteistä huushollia tärkeämpi tänä jouluna on joulusauna ensimmäistä kertaa, koskaan, omassa saunassa. 

testilöylyt on nyt heitetty, ja virtaviivainen Harvian Modulo kiuas antoi juuri niin ihanat löylyt,  kuin suuren kivimäärän (140kg) ansiosta uskalsi odottaa. kiuas on tavanomaista tehokkaampi saunani neliömäärään nähden, koska suuri 120cm x 230cm ikkuna vaatii laajan lasipintansa johdosta kiukaalta tavallista enemmän tehoja.  

vaikka alkujaan puukiuasta itselleni suunnittelin, tuntuu nyt ensimmäisen käyttökokemuksen perusteella tehokas ja vaivaton sähkökiuas aivan oikealta ratkaisulta. jos joskus tulen toisiin aatoksiin, ja tahdon sittenkin puukiukaan, on saunaan jätetty hormivaraus kiukaanvaihdon helpottamiseksi.

nyt en puukiuasta, ja elävän tulen tuomaa tunnelmaa, osaa kuitenkaan kaivata - Modulon löylyt olivat niin mieleiset. 

ja sanottava on sekin, etten ole koskaan aiemmin näin kaunista kiuasta nähnyt. suorakulmaiseen metallikehikkoon ladotut kivet on kerrassaan vaikuttava näky kaikessa yksinkertaisuudessaan. 

 

Share

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Teidän sauna on upea ja kiuas todellakin näyttää kauniilta siinä. Hyvää joulua ja kivoja saunahetkiä! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.