taivaallinen kanttarellipiiras

lainahöyhenissä

 

jos olet sieni-ihmisiä, rakastat tätä piirasta. 

kanttarelligalette 

pohja

3 dl spelttijauhoja, vajaa teelusikallinen suolaa

ruokalusikallinen tuoretta oreganoa 

0,5 dl oliiviöljyä

2 rkl voita

4 rkl valkoviiniä 

(1 muna voiteluun)

sienitäyte:

reipas pannullinen kanttarelleja

sipuli, voita 

loraus kermaa, luomu kasviliemikuutio 

juustotäyte: 

150g Philadelphia tuorejuustoa

1 muna, 100 g kermaviiliä

reilusti pecorino raastetta

lisäksi: 

runsaasti rukolaa, pecorino lastuja sekä voissa paistettuja tattisiivuja ja/tai pieniä kanttarelleja. 

 

sekoita jauhot, suola ja hienonnetut yrtit kulhossa. lisää joukkoon voi ja öljy. kun taikina on sekoitettu taisaiseksi, lisää vinii. pyöritä taikina palloksi ja nosta kylmään vähintään puoleksi tunniksi. 

revi kanttarellit ja lisää pannulle. paista sieniä kuumalla pannulla kunnes nestettä alkaa irrota - lisää pilkottu sipuli ja jatka paistamista. kun neste on imeytynyt sipuleihin ja haihtunut pannulta, lisää reilusti voita. lisää pannulle noin puolidesiä kermaa sekä 3/4 luomukasvisliemikuutiota. liuota liemikuutio kermaan, ja sekoita sienisipulimassan joukkoon. nosta pannu levyltä ja anna jäähtyä. tarkista suola. 

vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto, muna, kermaviili ja juusto. 

kauli taikina kahden leivinpaperin välissä pyöreäksi levyksi, ja nosta taikinalevy leivinpaperin päällä piirakkavuokaan. lisää pohjan päälle sienitäyte, ja tämän jälkeen juustotäyte. taita ylijäävä taikina galette tyylisiksi reunoiksi piiraan päälle. voitele piirakan reunat.

paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes piiras saanut kauniin värin. 

tarjoile rukolan, pecorinolastujen ja voissa kultaisiki paistettujen kanttarellien kanssa. 

nauti antaumuksella ja santsaa reilusti xx

 

 

Share

Kommentit

annap (Ei varmistettu)

Kiitos reseptistä ja kauniista kuvista. Täällä Jyväskylän leveyksillä tämän kesän ja syksyn sienisaaliit ovat olleet aivan poikkeuksellisen mahtavia. Hyville kantarelli- ja tattiresepteille on sis tilausta, jotta tuon kaiken metsästä kerätyn saa talven aikana syötyä. Tämä piiras menee heti testiin kun olen ensin sulatellut lauantain kantarellipizzat..

Hanna Maria
Hanna Maria

Ooh, näyttää ihan tosi herkulliselta!

Kommentoi