tomaattinen mozzarellapasta kahdelle

lainahöyhenissä

 

luvassa ehdoton suosikkini arjen pelastavista pikaruokaresepteistä.

tomaattinen mozzarellapasta maistuu aina yhtä hyvältä, eikä tätä ole oikein mahdollista tyriä. ruoka syntyy kaikkineen kymmenessä minuutissa ja on parhaimmillaan suoraan pannulta nautittuna. 

tomaattipasta 

1 prk Mutti tomaattimurskaa

reilu kourallinen kypsiä kirsikkatomaatteja, 1-2 valkosipulinkynttä

1 pieni sipuli

hunajaa, suolaa, mustapippuria

1-2 palloa mozzarellaa (miel. Buzala) 

rucolaa + basilikaa

suolaisessa vedessä keitettyä pastaa al dente

(Prosciutto- siivuja)

kuullota voi-oliiviöljyseoksessa silputtu sipuli ja valkosipuli - elä polta! kuullota hetki, ja lisää joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit. kun tomaatit alkavat kypsymään, kaada joukkoon tomaattimurska ja huuhtele vielä tilkalla (n. 0,5 dl)  vettä kaikki tomaattimurska purkista pannulle. 

anna kuplia miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon juoksevaa hunajaa n. 1 rkl -  viimeistele maksu suolalla + mustapippurilla (mylly). revi mozzarella ohuiksi kerroksiksi kastikkeen päälle sulamaan. elä sekoita, vaan jätä juusto lepäämään kastikkeen päälle.  

tarjoile pastan, tuoreiden yrttien ja Prosciutto siivujen kanssa kun mozzarella on kauniisti sulanut tomaattikastikkeessa.

nauti hyvässä seurassa. 

 

Share

Kommentit

josha
P.S. Never Stop Smiling

Nam, miten hyvältä näyttää! Mitenhän ihmeessä en oo koskaan tullut ajatelleeksi yhdistää mozzarellaa ja pastaa - ovathan ne kaksi suosikkiani. Tämä menee niin testiin :)

Piret
lainahöyhenissä

Oi ehdottomasti testiin siinä tapauksessa! Sulanut mozzarella sopii pastaan täydellisesti :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos reseptistä, tästä tuli ihan todella hyvää! Menee varmasti vakio arkiruokien listalle, varsinkin kun tämä valmistuu samassa ajassa kuin pasta kiehuu :)

Piret
lainahöyhenissä

Ihana kuulla! Ehdottoman maukas ja nopea ruoka kerrassaan :)

Markka
Marenkia ja neilikoita

Ei vitsi että kuulostaa hyvältä! :) Tuli nälkä...

Kommentoi