Ladataan...
lainahöyhenissä

 

leipaisin eilen jauhopussin jämistä hunajalla ja stevialla maustettuja persimon skonsseja iltateelle. olen tietoisesti karsinut sokerin minimiin ruokavaliostani, ja harvakseltaan iskevään makeannälkään kehittelen usein jotain vähemmän imelää leipomusta. 

näistä persimon skonsseista tuli jopa sen verta kelpoja, että tuumailin josko helppo ja semiterveellinen leivonnainen kiinnostaisi teitäkin - tokikaan tämä ei mitään terveysruokaa ole, mutta pikkaisen kevyempi vaihtoehto kuitenkin.

tekaisin itse vain kahden hengen arkisatsin, josta tuli 9 pientä skonssia - eli melkeinpä suoraan kannattaa tehdä taikina tuplana.

persimon skonssit

1 kypsä persimon

kookosöljyä, puolikas vaniljatanko, hunajaa

2 dl vehnäjauhoja

0,5 - 1  tl kanelia

ripaus suolaa

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl steviaa

40 g voita

0,5 dl soijamaitoa (mikä tahansa maito sopii)

skonssien pinnalle muutama kide ruokosokeria lopuksi

kuori ja pilko persimon pieniksi kuutioiksi, ja kuullota pienessä kattilassa kookosöljyssä. halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet joukkoon, sekä lorauta makeutukseksi ruokalusikallinen hunajaa. anna persimonien hautua pehmeiksi pienellä lämmöllä n. 10-15 min.

sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. nypi joukkoon rasva, ja lisää tämän jälkeen ruokalusikallinen hunajaa, soijamaito ja pehmentyneet persimonit taikinaan - sekoita tasaiseksi. taputtele taikina noin sentin paksuiseksi levyksi jauhotulle alustalle ja muotoile skonssit juomalasia, tai muuta muottia käyttäen. paista 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

 

FOLLOW ME ON BLOGLOVIN`// FACEBOOK // INSTAGRAM @Pirett

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

uusin lisäys nykyään kovin harvakseltaan täydentyvään garderobiini - ei mikään arkivaate talvikaudelle, mutta täydellinen hutjake tulevalle Meksikon lomalle.

tällaiset kimonokaavut ja kaftaanit ovat ikuinen jankkovaatteeni, ja useimmiten kauniin yksilön löytäessäni, on ostopäätös tehty sekunneissa. niin kävi myös eilisellä Lindex vierailulla tämän kaunokin kanssa. ihana, unenomainen kaapu.

translation// adorable kimono from Lindex.

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

te veijarit, jotka olette testanneet jokapaikan tomaattipaistostani tiedätte, että feta ei sula uunissa. se ainoastaan pehmenee ihanasti ja mehustuu.

eilen tein iltapalaksi oikeastaan samaisen tutun paistoksen, kuitenkin ennemmin niin, että tämä on fetapaistos tomaatilla eikä tomaattipaistos fetalla. aivan hurmaava tarjottava iltateelle tai vaikka alkupalaksi dinnerille.

tämän herkun taiot hetkessä näin: öljyä passeli uunivuoka tai valurautapannu, ja aseta kokonainen fetablokki vuokaan. lisää juuston kaveriksi makeita kirsikkatomaatin puolikkaita, kalamata oliiveja ja veitsellä linttaanlyötyjä valkosipulinkynsiä. kaada oliiviöljyä koko komeuden päälle ja lisää tuoretta oreganoa, muutama pieni timjamin oksa sekä kuivattua basilikaa ja oreganoa. toki tähän istuu mitkä tahansa yrtit, eli ihan oman suun myötäisesti maustaminen.

ennen uuniin menoa, valuta vielä juoksevaa hunajaa paistoksen päälle ja ripauta muutama kide sormisuolaa tomaateille. paista uunissa n. 190 asteessa parikymmentä minuuttia, tai kunnes paistos on saanut kauniin pinnan.

tarjoile välittömästi rapeakuorisen leivän kanssa, tai naali lusikalla siltään.

testatkaapa.

muuttuu kurjempikin arki-ilta juhlaksi, kun paistoksen huumaava tuoksu leviää huusholliin.

 

Share

Pages