Ladataan...
lainahöyhenissä

Kaupallinen yhteisytö, BookBeat 

hyvin harvoin blogiyhteistöiden osalla on tilanne, etten ole aiemmin kokeillut kampanjan kohteena olevaa tuotetta tai palvelua. Bonnier Booksin  ääni- ja e-kirjoja tarjoavan BookBeat- palvelun kanssa kävi juuri näin - toki oli tietoinen kirjojen spotifysta, mutta en ollut saanut aikaiseksi kokeilla.

muka kiire ja kaikkea. ei ehdi

tästä samasta syystä olen vieraantunut kirjoista ja lukemisesta lähes täydellisesti. aina lomien päätteeksi, kun olen ennättänyt löytää aikaa kirjalle jos toisellekin, vannotan iselleni että tästä se taas alkaa, lukeminen. 

 

 

 

myönnettäköön, että kirjojen kuuntelu tuntui alkuun itselleni hieman vieraalta sekin - kunnes kokeilin. 

palvelun käyttäminen itsessään on äärettömän helppoa - luodaan käyttäjätili, ja ladataan aplikaatio puhelimeen tai tabletille. BookBeatin käyttöliittymä on ihanan selkeä, jopa inspiroiva, ja virtuaalista kirjahyllyä on todella helppo selata teemoittain.

itselläni ei ollut mielessä mitään tiettyä teosta, minkä tahtoisin välttämättä kuunnella, mutta palvelun etusivun auettua kirjalistani alkoi karttua välittömästi. käyttömukavuutta lisää kuuntelijaa helpottavat toiminnot kuten uniajastin ja kuunneltavan kirjan ääniraidan nopeuden säätö - lisäksi palvelu muistaa kohdan, mihin viimeksi kirjasi äärellä jäit. 

elämässäni on tapahtunut hyvin hyvin paljon viimeisten viikkojan aikana, ja ensimmäinen teos, minkä laajasta kirjavalikoimasta tahdoin kuunnella, oli Maaret Kallion Lujasti lempeä. ehkä kirjavalinnan ja elämäntilanteen keskenään kohdentuminen onnistui poikkeuksellisen sopivasti, mutta kuuntelukokemus teki todella syvän vaikutuksen. 

tästä syystä palvelua on aidosti helppo suositella. 

BookBeat- palvelun kuukausihinta rajattomalla kirjojen striimauksella on 16,90€. jos olet uusi käyttäjä, ja tahdot kokeilla palvelua, saat lahjakoodilla (voimassa 30.9. saakka) lainahoyhenissa, tai suoraan tämän linkin kautta  lunastaa itsellesi 30 päivän ilmaisen kokeilujakson BookBeat palveluun. 

rentouttavia kirjahetkiä toivoen,

Tiiu Piret xx

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

vieläkö muistatte tämän teksitini aiheesta avokadon idätys. 

no tuo siemen kuivui ja nahistui alta aika yksikön.  tietenkin. olisi pitänyt kuunnella teidän viisaita neuvoja, eikä vain uppiniskaisesti tehdä niin kuin itse uskoo parhaaksi. 

äitini idätyskokeilu sen sijaan, onnistui kerrasta. kuinkas muuten. 

onnistumiseen ei tarvittu siementä lävistäviä hammastikkuja, eikä muutenkaan kamalasti eforttia. siemen vain pieneen kulhoon, pohjalle vettä, ja kas - aikanaan siemen halkeaa ja alkaa itämään.

jos siis sattuu olemaan sitä itävää sorttia, avokadoa kun on kuulemma kahta sukupuolta. 

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

niin se tuli tämäkin päätös perävalot edellä vastaan: talon laattavalinnat on tehtävä heinäkuun loppuun mennessä. 

kylpyhuoneisiin tulee ehdottoman vaalea ja seesteinen yleisilme, mutta käyn kovaa kamppailua kahden hyvin erilaisen toteutuksen kanssa. molemmat sopii talon ilmeeseen ja tontin maisemaan, mistä syystä valinnan tekeminen on kovin hankalaa. 

tässä vaihtoehdot, kumman sinä valitsisit?

vaihtoehto 1:  lattiaan ja seinään samaa suurta laattaa, millä aikaansaadaan harmoninen ja hyvin moderni yleisilme - värimaailmana aavistuksen hiekkaan taittuva harmaa (havainnekuva löytyy "alustavia talosuunnitelmia" - postauksesta täältä ). tässä vaihtoehdossa mietityttää eniten laatan sävyn valinnan hankaluus - täysin tasainen sävy ei anna juurikaan anteeksi. myös materiaalien vähyys saattaa helposti luoda tylsän yleisilmeen.

vaihtoehto 2:  kollaasin kuvien tyylinen klassinen toteutus suurella lattialaatalla, ja hyvin konstailemattomalla valkealla seinälaatalla. tilaan lämpöä toisi vaalea, joko koivu- tai saarnipuinen allaskaluste. 

juuri nyt vaihtoehto 2 tuntuu enemmän omalta - sopivan skandinaavinen ja samalla raikas ja ajaton. hieman epäilyttää seinälaatan tavanomaisuus tässä vaihtoehdossa, mutta toisaalta yksinkertaisuus on usein onnistuneen lopputuloksen avain. 

tarkoituksena oli tilata laatat sitten joskus, kun pohjatyöt on siinä mallissa että laattoja voi mallailla paikoilleen kivasti ajan kanssa paikan päällä ja katsoa kuinka valo lankeaa ja sitä rataa. noh, näinhän nämä asiat eivät todellakaan mene. 

(lisää taloaiheisia postauksia tämän linkin takaa. )

source // pinterest

Share

Pages