Ladataan...
lainahöyhenissä

 

nopea tervehdys karmean kiireisen muuttoviikon keskeltä. 

koko viikko on mennyt uutta kotia siivotessa, ja hiljalleen olen päässyt myös kalustamaan tiloja. instastoryssä (@tiiupiret) tätä kaikkea on voinut seurata enemmältikin, ja tulen sinne jatkossakin päivittämään reaaliaikaisia kuulumisia. blogi on nyt väkisinkin hieman paitsiossa ajankäytön vuoksi, mutta palaan normaaliin rytmiin heti kun pääsen asettumaan kodiksi ja arjen takaisin verkkaisiin uomiinsa.  

olen saanut paljon kyselyitä olohuoneessa vilahtaneesta hyllyköstä. hylly on siis Ikean Vittsjö sarjan budjettihylly - ylempi musta hyllylevy on vain korvattu Timberwisen kalanruotoparketin ylijäämäpaloista tekemälläni saarnilevyllä. vastaavan voi toteuttaa erinomaisesti esimerkiksi koivuvanerista, minkä saa sahautettua oikean mittaiseksi asiakasystävällisessä rautakaupassa jos itseltä ei löydy tarpeellisia välineitä levyn työstämiseen. 

tällainen valmiskalusteen personointi on yllättävän helppoa ja palkitsevaa. saa varmasti juuri mieleisen, ja samalla myös aimo annoksen itse tekemisen riemua.

iloista viikonloppua!  

Tiiu Piret xx

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

jaahas. kannoin itsenäisyyspäivän ratoksi mustan nahkasohvani sille uumoiltuun paikkaan olohuoneeseen, vain todetakseni, että eihän se käy. ei ollenkaan. 

rakas vanha sohvani näyttää valtaisalta rotiskolta, ja niin kovin mustalta

ja ei värikään nyt se kynnyskysymys ole, mutta kulmasohva, joka peittää valtaisat ikkunat lähes kokonaan, ei tunnu ollenkaan oikealta ratkaisulta. ilmava olohuone valtaisan kauniine maisemaikkunoineen onkin yhtäkkiä ahtaan oloinen ja jopa raskas. 

sohvan hankinta on hirveän hankalaa. kauniit ja laadukkaat sohvat maksavat aivan hirveitä summia, ja koska paras ystäväni Chloe kullanvaaleine turkkeineen rakastaa sohvia, teettää tämä yhtälö sohvahankinnasta entisäkin kalliimman - ainoa järkevä vaihtoehto on nahkasohva.

pellavasohva tai etenkin samettisohva olisi aivan ihastuttava, mutta nyt en anna järjen väistää päätöksenteossa. neulamaisten koirankarvojen irtihankaaminen kangassohvasta ei ole puuha, mihin tahtoisin käyttää aikaani tuntitolkulla viikottain. toisaalta kangasverhoilu on lähes poikkeuksetta ainakin tuhatlappusen verran edullisempi kuin nahkaverhoilu, ja usein irrotettava ja helposti pestävissä. 

ihan ensiksi pitäis kuitenkin löytää tilaan kauniisti istuva malli. kollaasiin keräämiäni lähes kaikkia sohvia yhdistää leijuva olemus ja sirot metallijalat - jokin tässä tyylissä selvästi viehättää. 

olisiko Sinulla ehdottaa koiran kestävää ja kaunista sohvaa?  

 

kuvien sohvat:  musta Fogian Tiki sohva, Adea Baron ja Bon &Tradition Cloud sohva,& Decotique Le Grand Air

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

talolla tehdään oikeastaan enää hyvin pientä viimeistelyä, sekä takka, joka toimitusvaikeuksista johtuen jäi näin viimeisille metreille. 

takan suunnittelu aiheutti myös hieman lisäpohdintoja, sillä en tahtonut takan päältä lähtevää piippua näkyviin. musta tai teräksinen piippu olisi muuttanut seesteisen olohuoneen tunnelman täysin ja siksi tahdoin, että piippu verhoillaan ylös kattoon asti saumattomasti jatkuvana. näin takka on struktuurisesti näyttävä osa sisustusta eikä vaan päälleliimatun näköinen tulisija. takkaan tulee alaosaan matala penkki, mikä viimeistellään marmorisella mattatasolla - takka itsessään maalataan seinäväriin soituvaksi. 

etupihalle kahden viimeisen viikon aikana noussut autokatos on muuttanut pihan miljöötä aika lailla, ja antaa kivasti rytmiä kokonaisuudelle. katoksesta tulee talon mukaisesti mustalla paneelilla pystyverhoiltu vinokattoinen rakennus, missä on tilat kahdelle autolle sekä lämmin varastotila. 

vähiin käyvät päivät, enää on tasan viikko luovutukseen. 

iloista loppuviikkoa ystävät!

Tiiu Piret xx

 

aiemmat talopostaukset tämän linkin takaa.

 

Share

Pages