Ladataan...
lainahöyhenissä

 

kulunut viikko on ollut kiireisin hetkeen.

talon valmistuminen on niin liki, että kaikki ne päätökset ja valinnat, mitä on voinut aiemmin vielä lykätä tuonnemmaksi, on valittava nyt. on pitänyt valita ovenkahvat, verhokiskot makuuhuoneisiin, finalisoida loput materiaalitilaukset kuten shalan valtaisat seinäpeilit ja vaikka sun mitä. 

näiden juoksevien asioidan kanssa suhatessa, ja järjissä pysymiseksi välttämättömän päivittäisen liikkumisen lisäksi en ole ehtinyt juuri muuta. 

kuvituksena muutama pikaotos puhelimesta, joissa mm. spassa vihdoin seinälle noussut valtaisa peili, sekä kotiviidakon uusi tulokas, harvalehtinen mutta kehityskelpoinen kuitupalmu. 

tulavalla viikolla ryhdistäydyn taas raksapostausten kanssa, nyt hetkeksi Helsinkiin nauttimaan vapaista! 

mukavaa viikonloppua toivottaen, 

Tiiu Piret xx

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

uusin luottotuotteiden- listalle päässeistä arjen pelastajista on nämä täydellisesti istuvat farkut, jotka keräsivät eilen instastoryssa vilahdettuaan kovasti kyselyitä osakseen.

olen etsinyt varmaan jo vuoden kaksi, kivipestyä perusfarkkua, jossa olisi juuri ja juuri navan alle yltävä vyötärö, aavistuksen kapeneva lahje ja takamukselle imartelevasti sijoitetut taskut. 

malli löytyi ihan sattumalta, kun tuttu myyjä kehotti sovittamaan - oli kuulemma ihan minun farkku. ja johan todella oli. farkku on BikBokin ja nimeltään Mom Stone.

mallistokuvissa sorjasäärisen mallin yllä lahje näyttää - kuten kuuluukin - selvästi cropped mittaiselta. omaan 161 senttiseen varteeni, ja verrattain lyhyisiin kinttuihin, oikeasti hyvinkin lyhytmittaiseksi tarkoitettu lahkeenmitta paljastaa juuri oikean verran nilkkaa. lahje jää ideaalisti noin neljä senttiä ulkokehräsluun yläpuolelle - tämä siis, jos olet yhtä lyhyttä sorttia kuin minä. 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

olen saanut paljon kyselyitä talon pohjaratkaisusta, joten tässä tämä nyt viimein on.

alkuun mietin, että tämä on niin henkilökohtainen asia, etten tahdo sitä kaikille jakaa - mutta olenhan täällä erot ja surutkin kertonut, niin menköön tämäkin samaan rahaan. ja miksipä ei - itselleni oli kovasti hyötyä ideointivaiheessa erilaisten pohjaratkaisujen tarkastelusta, ja ilolla suon tämän nyt omalta kohdaltani myös muille. 

lopullinen pohjaratkaisu oli kaikkiaan 23. versio siitä luonnoksesta, mistä lähdettiin alkujaan liikkeelle. päänvaivaa aiheutti eniten makuuhuoneen yhteyteen hinkumani spa- kylpyhuone, joka tarvitsi riittävät neliöt mahdollistamaan väljän ja hotellimaisen toteutuksen. kaikki vastaavassa projektissa mukana olleet tietävät omakohtaisesti, että nämä halutut ekstraneliöt ovat aina jostain muualta pois, ja silti kokonaisuus pitäisi saada toimivaksi. 

blogissa aiemmin kirjoittamani postaus selventää hyvin tätä luomisen tuskaa, mitä suunnitteluvaiheessa käytiin lävitse. 

rakennusvaiheessa tehtiin ainoastaan yksi selkeä muutos yllä olevaan kuvaan. tahdoin jättää viime hetkellä olohuoneen suurten ikkunoiden keskeltä terassioven pois sisustettavuuden parantamiseksi - preferoin näyttävän ja yhtenäisen ikkunaseinän visuaalisesti mieluisammaksi ratkaisuksi, kuin ovella katkaistu vastaava. keittiön yhteydessä olevat liukuovet riittävät tässä päässä taloa terassille käymiseen vallan hyvin.  

pohjasta kehkeytyi lopulta oikea mestariteos. suurin kiitos seisoo talon piirtäneelle isoveljelleni, joka teki millintarkkaa työtä yksityiskohtien hiomisessa. itse olisin ollut taipuvainen jopa pieniin kompromisseihin, mutta näihin ei arkkitehti suostunut ollenkaan. ja onneksi niin - tästä en vaihtaisi mitään. 

vastaan mielelläni kysymyksiin pohjaratkaisusta, jos jollakulla sellaisia herää. aikaisempia talopostauksia, löydät tämän linkin takaa. 

iloista viikonloppua!

Tiiu Piret

Share

Pages