Ladataan...
lainahöyhenissä

 

"parhaat kisat ikinä"- tokaisi kainalossani nakottava uljaan ratsuni puoliomistaja eilisestä kisapäivästä. 

selvitimme Ypäjä Yön kanssa 70 & 80 luokat sen verta mallikkaasti, että nappasimme jaetun 1. palkinnon molemmista luokista. Yö on kehittynyt esteillä todella varmaksi suorittajaksi ja on radalla suorastaan ihana ratsastaa. jopa seesteiseksi kuvailivat kanttiininneidit Yön menoa esteradalla. 

seuraava kisaetappi on kahden viikon päästä 2. tason koulukisoissa - Suomi100 suomenhevosten juhlaluokassa. hevoselle, kouluratsu kun on, tämä on helppo nakki - itselleni aivan karmean jännittävä paikka.

olen henkeen ja vereen esteratsastaja, enkä ole koulukisoissa käynyt kuin ihan penskana muutamia kertoja. ja vain, koska valmentajani painotti viisaana hevosihmisenä kouluratsastuksen tärkeyttä, ja ylipäätään monipuolisuutta valmentautumisessa. 

toisaalta luotan, että saan Yöltä tukea kouluradalla, samaan tapaa kun hän saa tukea minulta esteradalla. ja se on paljon se. 

kisakuvia voi käydä katsomassa lisää Henni-Leena Heleniuksen sivuilta.

kuvat// Henni-Leena Helenius & Terhi Nurmi 

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

saunan toivottu ilme alkaa hahmottua: vaaleaa harvakseltaan oksaista puuta, ja tummaa laattaa. 

olen kovasti ihastunut ajatukseen, että saunan seinät, katto ja lauteet olisivat samaa vaaleaa puuta, ja kontrastina tilassa toimisi musta puukiuas, kiukaan piippu ja antrasiitin värinen laattalattia. saunassamme on myös poikkeuksellisen suuri, lähes lattiasta kattoon ulottuva maisemaikkuna, mikä tuo valon kauniisti saunaan ja pesutilaan ja mahdollistaa saunojalle kauniin maiseman järvelle.

kuvakollaasin vaaleat lattiat - joskin puulattia puulämmitteisessä saunassa tuskin on kovinkaan käytännöllinen ratkaisu - kiehtovat kovasti. tässä tapauksessa tumma lattia on kuitenkin perusteltu valinta taloon tulevan porakaivoveden johdosta, millä vallinnalla pyritään välttämään lattiasaumojen mahdollinen pigmentoituminen vuosien saatossa. myös polttopuista rapiseva roska ei ehkä aivan niin kurjasti paista silmään tummasta lattiapinnasta.

lauteiden leveys ja muotokieli on vielä mietinnässä. jotain hyvin selkeää ja yksinkertaista, kuitenkin siten, että saunassa on hyvä saunoa. 

 

aiemmat tekstit taloprojektista löytyy tämän linkin takaa. 

kuvat: Harvia / Avanto Architects / Pinterest 

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

sain viimein viikko sitten hakea kaikki keramiikkakurssilla lukuvuoden aikana valmistamani savityöt. eniten odottamieni töiden joukossa oli tämä ihan keno saviruukkupari, joka onnistui - kuten ihme kyllä lähes kaikki savityöt - yli odotusten. 

vaaleaksi lasitettu ruukku lohkesi silloiseksi harmiksi kuivuessaan, mutta päätin tehdä ruukun kuitenkin valmiiksi saakka. harjoituksen vuoksi.  ja onneksi tein - kaksiväriseksi lasitettu ruukku on lohkeamansa johdosta epätavallisen kaunis ja siksi erityinen. 

sen verta kovasti ihastuin saven muovaamiseen, että palaan kurssille tulevanakin syksynä - aikomuksenani tehdä ihan kenoja ruukkua vielä monen monta paria lisää. 

 

 

Share

Pages