Ladataan...
lainahöyhenissä

juuri nyt eniten inspiroi ja ihastuttaa seuraavat: 

1  //  epäsymmetriset korvakorut. kuvien esimerkkikorut ovat tyyliltään upeita  - erityisesti Mangon taiteelliset kultalaatat. Mangon korvakorumallisto on muutoinkin erityisen kaunis ja tuntuu aina olevan ajan hermolla. 

2  //  suomalaiset sisustusbrändit.  kotimainen osaaminen on aina ollut lähellä sydäntä, mutta nyt inspiroidun suomalaisista tuotteista erityisesti. Matrin rottinkinen sängynpääty on kuin tehty maanläheiseen makuuhuoneeseeni. Annon kevätmallistosta sen sijaan mielisin ihania koreja ruukkujen suojaksi ja sekalaiseen säilyttämiseen kotosalla. 

3  //  Chloén järisyttävän ihanat aurinkolasivitjat ja korut. olen jo vuosia käyttänyt aurinkolaseissani metallista ketjua, mutta tämä Chloén versio on kaunein koskaan näkemäni - ja ahh tuo sankatasseli myös!  harmi vain - kiinnitysmekanisminsa johdosta näyttävät sopivan vain Chloén omiin reikäsankaisiin aurinkolaseihin. 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

vaikka aamiaiskaapin perimmäinen tarkoitus lienee kätkeä uumeniinsa keittiön vähinten viehättävät välineet, kuten kodinkoneet, on omani pysynyt aika somana

blenderiä ja mehulinkoa säilytän toisaalla, ja oikein muita päivittäisessä käytössä olevia kodinkoneita en omista. kahvinkeitinkin loistaa poissaolollaan, koska luotan Chemexin lasikeittimeen ja pressopannuihin. 

tässä suloisessa sekamelkassa on ihana maustaa aamupuurot ja keittää kahvit - kaikki on kätevästi käden ulottuvilla, joko ympäriinsä kaappia, tai tason alapuolisissa vetolaatikoissa. 

keittokirjoja ja marmorilevyjä lukuunottamatta aamiaiskaappin sisusteet ovat lähes poikkeuksetta 2ndhand löytöjä - rottinkiset teesihdit, metallipurkit, lasimaljat, sirottimet ja siivilät on kaikki löytyneet mikä miltäkin kirpparilta. Iittalan Ultima Thulet löytyi nekin Kuopion vierailulla kirpputorilta 2,50 euron kappalehintaan. 

valkoinen marmoritarjotin tärveltyi uudenvuoden juhlien aikana pinnaltaan aivan täysin, mutta ajaa edelleen asiansa koivuviiluisen tason suojana.  mojito limettien siivuttaminen syövytti marmorin todella hurjaan kuntoon, minkä tuhon huomattessani kiitin onneani, etten valinnut marmoria keittiön tasomateriaaliksi. olen kuitenkin niin huoleton keittiöihminen, että tasot olisivat varmasti jo saaneet osansa mehulinkoroiskeista ja punaviiniloiskeista. 

 

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

makuuhuone sai vihdoin verhot. 

talo muuntui heti kaksinverroin kodikkaammaksi, ja ennen muuta, makuuhuoneet säkkipimeiksi. ikkunoissani ei ole sälekaihtimia,  koska en pidä konseptista ollenkaan, eikä metsänsiimeksessä ole edes tarvetta moisille. varsinkaan, kun valoisuusongelma on ratkaistavissa muutoinkin. 

luonnonvalo saa vaeltaa talossani kuinka mielii - ainoa akuutti valonsäätelyn tarve on luonnollisesti makuuhuoneissa. päädyin eri vaihtoehtoja puntaroidessani ratkaisemaan ongelman pimennysverhoilla, mitä varten asennutin hengettömät verhokiskot  kattoon viimeisten viimeistelytöiden joukossa. 

valmisverhot eivät olleet vaihtoehto - huonekorkeus verhoitettavissa huoneissa on  2700, ja tahdoin verhot koko mitaltaan lattiasta kattoon. olin siinä uskossa, ettei kauniita pimennyskankaita ole olemassa, vaan joutuisin tyytymään kompromissiratkaisuun kankaan osalta. vierailu Eurokankaassa osoitti kuitenkin luuloni vääriksi, pimennyskankaita oli vaikka ja kuinka - valittavana oli myös täysin pimentäviä, tai valoa aavistuksen läpipäästäviä kankaita. 

halusin korostaa ison makuuhuoneen ja spa- kylpyhuoneen yhteensulautumista yhtenevällä verhoituksella.  tarpeeksi runsas ja kauniisti laskeutuva kangas oli tässä avainasemassa - kuin myös juuri tismalleen nappiin onnistunut kangasvalinta: Eurokangas Reflex 2, H4 pimennyskangas (täysin pimentävä), värikoodi B200.  Reflex verhokankaassa on foliopintainen tausta, mikä blokkaa auringon lämpösäteilyä pitäen makuuhuoneet myös viileinä kuumina kesäpäivinä. 

mittojen mukaan teetetyt verhot asennettiin ammattilaisen toimesta, ja viimeisteltiin vielä paikoillaan höyryttämällä täysin suoriksi ja esteettä laskeutuviksi. pakko kiittää todella ammattimaista palvelua niin asennuksessa, kuin myymälässäkin - kangasmyyjä sai heti kiinni visiostani, ja koko projekti oli ihanan nopea ja vaivaton. 

lopputulos on aivan käsittämättömän kaunis ja sulava. en olisi edes uskaltanut odottaa näin seesteistä tunnelmaa. huone muuttui niin lämpimäksi ja kotoisaksi. ihanan kutsuvaksi. 

 

// verhoista saatu yhteistyöalennus // 

 

 

Share

Pages