Ladataan...
Langanlaiha

 

Olen etsinyt kauan mustia perusavokkaita - ja nyt löytyi sopivat Joensuun Carlsonilta. Aivan täydellinen lesti, ihan kuin ei kenkiä olisi jalassa ollenkaan. Näitä oli vielä nahkaisina (mustat), kiiltonahkaisina ainakin nudet, jotka käyn ostamassa vähän kesemmällä, kun on Joensuussa käyntiä.

Näitä on varmaan Halosella Helsingissä ainakin, mutta tykkään shoppailla Joensuussa siskojen kanssa. Varsinkin nyt, kun paluumuuton takia vuoden ostokielto on päättynyt. Vielä on muuttolaatikoita purkamatta, mutta niissä olevat tavarat ovat menossa kesämökille, kunhan lumet ovat sulaneet ja tiet kunnossa. Sitten sopii taas kotiin uutta tavaraa!

Ladataan...
Langanlaiha

 

Vielä vuosi sitten käydessäni päivätöissä tykkäsin ottaa kuvia päivän koru-, huivi- ja laukkuvalinnoista. Toivottavasti nämä ajat eivät ole takanapäin - paitsi tietysti työnteko. Nyt muuttolaatikoihin on pakattu melkein kaikki käsilaukut, joten seuraavat kuukaudet on tultava toimeen parilla kolmella laukulla. Tuhansia korujani en vielä pakkaa, ne minä laitan kaikkein viimeisimmäksi. Osahan on myynnissä, koska koruvarastoni kasvaa joka viikko. 

Pakkaamisessa on sekin hyvä puoli, että samalla voi laittaa kiertoon tai roskikseen sellaiset vaatteet ja laukut, mitä ei aio missään tapauksessa enää käyttää - ja kaapeista löytyy "uusia" laukkuja ja asusteita, joiden alkuperää ei enää kuolemakseenkaan muista. Saa nähdä, minkälaisia riemunkiljahduksia kuuluu elokuussa, kun availen nyt pakattuja muuttolaatikoita. Miksikö on järkeä pakata jo nyt, kun ei ole tietoa uudesta kodista tai entisestäkään ei ole vielä irtisanouduttu? No siksi, että voin ottaa muuton ensimmäistä kertaa elämässäni löysin rantein, eli ei kiirettä, ei stressiä - ja nyt voin hyvästellä jokaisen jäteasemalle joutuvan tavaran ikiajoiksi. Niin kuin esimerkiksi yli 20 vuotta vanhat kirjeet ja kortit, luetut kirjat ja epäonnistuneet ostot. Ja kun olen harrastanut keräilyä yli 20 vuotta, tavaraa on kertynyt aivan liikaa. Pelkästään kahviastiastoja on viisitoista, tosin niistä en yhdestäkään suostunut luopumaan.

 

 

https://www.facebook.com/Korukissa/

 

Ladataan...

Ladataan...
Langanlaiha

Kokeilin muutama viikko sitten pataleivän tekoa, kun teki mieli omatekoista, vähäsuolaista leipää. Kunhan vaan illalla muistaa tehdä taikinan valmiiksi, aamulla ei tarvitse muuta kuin laittaa taikina pataan (kunhan lämmittää ensin padan ja uunin kuumaksi) ja tökätä kolmeksi vartiksi uuniin. Tänäänkin meillä tuoksuu tuore leipä, tällä kertaa laitoin vähemmän vehnäjauhoja ja enemmän kokojyväjauhoja sekä kaurahiutaleita. Ripottelen leivän päälle ennen uuniin laittoa kurpitsansiemeniä.

 

Ohje:

2 dl vehnäjauhoja

5 dl kokojyväjauhoja (laitoin tähän sekoitukseen desin ruisjauhoja, desin kaurahiutaleita ja 3 desiä kokojyväjauhoja)

1 tl suolaa

1/2 tl kuivahiivaa

3,5 dl lämmintä vettä (noin 42 asteista)

Sekoita aineet kulhoon, älä vaivaa. Anna olla kannen alla vedottomassa paikassa 12-24 tuntia. 

Jauhota pöytä, kumoa taikina tee siitä leivän muotoinen pallo, älä vaivaa. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita tyhjä pata uuniin. Kun uuni ja pata ovat lämmenneet, voitele padan pohja ja reunat öljyllä, laita leipä pataan ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä (myös muutkin käy). Paista uunissa kannen kanssa 35 minuuttia, ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia. Lopuksi kumoa leipä ja laita liinan alle jäähtymään.

Taikinaan voi laittaa myös pähkinöitä, jos tykkäät pähkinäleivästä.

 

Pages