Ladataan...
Langanlaiha

 

Vielä vuosi sitten käydessäni päivätöissä tykkäsin ottaa kuvia päivän koru-, huivi- ja laukkuvalinnoista. Toivottavasti nämä ajat eivät ole takanapäin - paitsi tietysti työnteko. Nyt muuttolaatikoihin on pakattu melkein kaikki käsilaukut, joten seuraavat kuukaudet on tultava toimeen parilla kolmella laukulla. Tuhansia korujani en vielä pakkaa, ne minä laitan kaikkein viimeisimmäksi. Osahan on myynnissä, koska koruvarastoni kasvaa joka viikko. 

Pakkaamisessa on sekin hyvä puoli, että samalla voi laittaa kiertoon tai roskikseen sellaiset vaatteet ja laukut, mitä ei aio missään tapauksessa enää käyttää - ja kaapeista löytyy "uusia" laukkuja ja asusteita, joiden alkuperää ei enää kuolemakseenkaan muista. Saa nähdä, minkälaisia riemunkiljahduksia kuuluu elokuussa, kun availen nyt pakattuja muuttolaatikoita. Miksikö on järkeä pakata jo nyt, kun ei ole tietoa uudesta kodista tai entisestäkään ei ole vielä irtisanouduttu? No siksi, että voin ottaa muuton ensimmäistä kertaa elämässäni löysin rantein, eli ei kiirettä, ei stressiä - ja nyt voin hyvästellä jokaisen jäteasemalle joutuvan tavaran ikiajoiksi. Niin kuin esimerkiksi yli 20 vuotta vanhat kirjeet ja kortit, luetut kirjat ja epäonnistuneet ostot. Ja kun olen harrastanut keräilyä yli 20 vuotta, tavaraa on kertynyt aivan liikaa. Pelkästään kahviastiastoja on viisitoista, tosin niistä en yhdestäkään suostunut luopumaan.

 

 

https://www.facebook.com/Korukissa/

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Langanlaiha

Kokeilin muutama viikko sitten pataleivän tekoa, kun teki mieli omatekoista, vähäsuolaista leipää. Kunhan vaan illalla muistaa tehdä taikinan valmiiksi, aamulla ei tarvitse muuta kuin laittaa taikina pataan (kunhan lämmittää ensin padan ja uunin kuumaksi) ja tökätä kolmeksi vartiksi uuniin. Tänäänkin meillä tuoksuu tuore leipä, tällä kertaa laitoin vähemmän vehnäjauhoja ja enemmän kokojyväjauhoja sekä kaurahiutaleita. Ripottelen leivän päälle ennen uuniin laittoa kurpitsansiemeniä.

 

Ohje:

2 dl vehnäjauhoja

5 dl kokojyväjauhoja (laitoin tähän sekoitukseen desin ruisjauhoja, desin kaurahiutaleita ja 3 desiä kokojyväjauhoja)

1 tl suolaa

1/2 tl kuivahiivaa

3,5 dl lämmintä vettä (noin 42 asteista)

Sekoita aineet kulhoon, älä vaivaa. Anna olla kannen alla vedottomassa paikassa 12-24 tuntia. 

Jauhota pöytä, kumoa taikina tee siitä leivän muotoinen pallo, älä vaivaa. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita tyhjä pata uuniin. Kun uuni ja pata ovat lämmenneet, voitele padan pohja ja reunat öljyllä, laita leipä pataan ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä (myös muutkin käy). Paista uunissa kannen kanssa 35 minuuttia, ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia. Lopuksi kumoa leipä ja laita liinan alle jäähtymään.

Taikinaan voi laittaa myös pähkinöitä, jos tykkäät pähkinäleivästä.

 

Share

Ladataan...
Langanlaiha

Lähestyvän muuton takia uusien lankojen ostokielto jatkuu. Nyt yritän tehdä mahdollisimman paljon valmiiksi näitä hyväntekeväisyysneuleita niistä väreistä, mitä on vielä jäljellä. Mutta ei näitä varastoja taida saada tyhjäksi ihan heti. Tuotakin turkoosia löytyi vielä 12 kerää kaapista. Ne on nyt pakattu muuttolaatikkoon, joten eivät enää ole kummittelemassa. 

 

Tänään sain lainaan Tommi Kinnusen Lopotin. Minun piti ostaa se edellisellä Suomen-visiitilläni, mutta ei mahtunut enää matkalaukkuun. Nyt on muutamaksi illaksi hyvää luettavaa. Mikä onkaan mukavampaa näin synkkänä vuodenaikana kuin lukea, neuloa ja katsoa hömppää! Hyvää viinilasillista unohtamatta.

 

Share
Ladataan...

Pages