120815

Vaatteita ostetaan muutamaksi käyttökerraksi halvan hinnan tai trendien vuoksi ja heitetään pois. Maapallo kärsii roskaamisen takia. Halpatyömaissa työskennellääkn 12 tuntia päivässä 2-3 dollarin päiväpalkalla vain meidän kulutus- ja shoppailutottumusten takia.

Markkinoinnin avulla kuluttajat saadaan ajattelemaan, että hän on trendikäs, onnellinen ja itsevarmempi ostaessaan vaatteita. Pukeutuminen on visuaalinen tapa ilmaista itseään, mutta toisaalta trendit ja huonolaatuiset materiaalit ovat keino saada "vanhat" tuotteet korvattua uusilla.

Myös materiaalien laadusta karsitaant tietoisesti. Vaatteiden ostaminen on kuluttajan päätös. Välillä minua harmittaa kun ihmiset valittavat ostaneensa topin viidellä eurolla ja sen menneen rikki/pilalle. Toisaalta kuluttaja päättää itse millaisen tuotteen ostaa. Ei viidellä eurolla tule saamaan vuosia kestävää ja eettisesti tuotettua vaatetta. Hintavammissa vaatteissa plussana on, että tarpeellisuutta ja käyttöä mietitään tarkemmin, sekä materiaalit ovat yleensä parempia. Hintaankaan ei kuitenkan kannata luottaa, sillä monissa tuotteissa hinnassa on ilmaa. 

Blogienkin suhteen pidän henkilökohtaisesti enemmän sellaisista, joissa joka ikisessä asuassa ei ole uudet vaatteet. Arvostan, että tarkkaan harkittua vaatevarastoa yhdistellään mielenkiintoisilla tavoilla. Olen lopettanut joidenkin blogien lukemisen pelkästään sen takia, etten halua seurata bloggaajia, jotka olettavat hyvien asujen olevan automaattisesti hyviä kun vaatteet korvataan joka kerta uusilla.

Toivon vain, että pohtisitte omia kulutustottumuksianne ja kyseenalaistaisitte vaatebisnestä sekä markkinoinnin voimaa. Enkä todellakaan väitä, että omat kulutustottumukseni olisivat ihannoinnin arvoiset.

Ihmiset eivät tarvitse uusia vaatteita kuukausittain tai viikottain ollakseen onnellisia. Kyse on omista ajattelutavoista.

Dokumentti, joka kannattaa katsoa:

TRUE COST (KLIK)

Anna

Share

Kommentit

Nata - White Trash Disease

Kysymys. Mikä on tuo ihana kaftaani? Teksti käsitteli kulutuksen vähentämistä, mutta kuva aiheutti mielitekoja.

annakayhko

Ystäväni ompeli sen Marimekon Luovi - pellavasta :--)

Annie Mink
Annie Mink

 

Todella hyvä postaus ja oikeaa asiaa! Voin itse allekirjoittaa mielipiteesi täysin. Ihmiset kuormittavat maapalloa koko ajan enemmän, vaikka pitäisi jo osata suojella ainoaa kotiamme tässä universumissa. Kunpa ihmiset heräsivät ja turhasta kulutuksesta pystyttäisiin luopumaan.

annakayhko

Ihana kuulla, että samanlaisen ajatusmaailman omaavia ihmisiä löytyy! Etenkin bloggaajien kohdalla tuntuu olevan paineita uusien vaatteiden hankkimisen suhteen ja oletataan, että blogi olisi mielenkiintoisempi kun joka asuun ostetaan kokonaan uudet vaatteet.

Milla K (Ei varmistettu) http://lackofcolour-millak.costume.fi/

Anna, aivan mahtava postaus!! Kirppisten, kierrätyksen ja itte tekemisen puolesta puhujana lämmittää niin lukea tätä :) Oon alkanu pohtiin just näitä juttuja, etenki viime aikoina enemmän ja enemmän. Omissa tottumuksissa ois nimittäin paljon parannettavaa. Oot niin inspiroiva tyyppi monella tavalla, ihana ku päätit hypätä tänne Lilyyn! Hurrrrjasti tsemiä :*

annakayhko

Kiitos ihana Milla <3 Sun blogi kyllä edustaa itselle parempia shoppailutottumuksia, rakastan DIY-vinkkejä vanhoja vaatteita ja mielenkiintoisesti yhdistettyjä kirppislöytöjä :----) Samoin ihana! <3

Kommentoi