45 minuutin meditaatio

Laura loves

Tahdotko meditoita maallisesti ja maukkaasti? Poimi täsmäohjeet alta ja höyrystä itsesi tyyneksi.

Tarvitset: 2 dl vettä, 2 dl puuroriisiä, litran kevyt- tai kulutusmaitoa, teelusikallisen suolaa.

Tee näin: Laita vesi kattilaan ja napsauta hella päälle. Tartu puuhaarukkaan. Kun vesi kiehuu, kippaa sekaan riisi. Anna veden imeytyä riisiin muutaman minuutin ajan ja hämmentele. Kun vesi on imeytynyt, avaa maitotölkki. Kaada kattilaan desin tai parin verran maitoa. Hämmentele. Odota, kunnes keitoksen pinta kuplii. Hämmentele. Kaada sekaan samanmoinen satsi maitoa. Odota, kunnes pinta kuplii. Hämmentele vaan. Kaada sekaan vielä vähän maitoa. Hämmentele jokunen minsa. Poistu paikalta korkeintaan minuutiksi tai puuro kärähtää pohjaan. Luultavasti minuuttikin on liikaa.

Hämmentele ja lisäile maitoa pikkuhiljaa, kunnes litran tölkki on finito. Kytke levy pois päältä. Laita kansi päälle. Hengitä. (Toivottavasti olet hengittänyt silloin tällöin tähänkin asti.) Hämmennä nyt vielä, ettei kärähdys tapahdu viime metreillä. Se olisi hirvittävä sääli.

Ripottele sekaan suola ja mahdollisesti köntsä voita.

Laita kansi vielä päälle. Hengittele vielä pariin otteeseen. Huuda: "Syömään!" Jos olet yksineläjä, voit silti huutaa "Syömään!" ja vastata "Kyllä, kiitos".

Maitopuuro on länsimaisen hoppuilijan pahin vihollinen ja tarpeellisin ystävä. Se naulitsee  höyrynsä ääreen paikoilleen ja vaatii paneutunutta läsnäoloa. Voi sitä hiukan huijatakin: luin koko uuden Trendin seisaallani, puulusikka toisessa kädessä. Kuluttamiseen lietsovasta aikakauslehdestä huolimatta 45-minuuttinen oli meditatiivinen, rauhoittava ja hyvinvointia edesauttava.

Suositellaan!

Kommentit

sondellsssi (Ei varmistettu)

Meditoin viime viikollakin kahdesti :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tai sitten ota käyttöön kerroskattila, ja samalla kun puuro valmistuu itsestään, löhöä sohvalla ja ota vaikka nokoset :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.