Brittisunnuntain kalapiirakka

Laura loves

Ollapa britti, mietin viime sunnuntaina. Syödäpä tätä piirasta jossakin Lontoon lähiössä perheen kera ja suunnatapa sitten johonkin mahonginsävyiseen pubiin, jossa lapset voisivat telmiä, kun aikuiset kittaavat muutaman tuopposen alea. Laiskotellapa pienessä pöhnässä ja lukeapa toinen toistaan törkyisempiä iltapäivälehtiä täynnä jalkapalloilijoiden toilailuja.

No, pubia tai muutakaan perienglantilaista ei näkynyt, mutta piiraan teko sentään onnistui. Ohje on vanhasta Jamie Oliver -opuksesta, jonka nimeä en jaksa luntata. Muistaakseni se toinen suomeksi julkaistu, lilansävyinen selkämys. (Tämä varmasti auttoi teitä. Ettekä te sillä kirjalla mitään tee, koska länttään reseptin ulkomuistista tähän alle, nyt.)

 

 

Jamien kalapiiras

500 g turskaa tai lohta (eivät tosin taida olla WWF:n kalaoppaan mukaan suositeltavimpien joukossa)

5 isoa perunaa

1 sipuli

1 porkkana

2 luomumunaa

kaksi kourallista pinaattia

kaksi kourallista parmesaania

3 dl kuohukermaa

2 tl sinappia

1 sitruunan mehu

oliiviöljyä, suolaa, pippuria, muskottipähkinää, tuoretta persiljaa

 



Pese ja pilko perunat kuutioiksi. Keitä perunoita ja kananmunia kymmenen minuuttia, ja maksimoi hyöty höyryttämällä samalla pinaattia siivilässä kattilan päällä edes minuutin verran.

Kuullota pilputtu porkkana ja sipuli oliiviöljytilkassa (Jamien tilkkaset tiedetään telkkarista - eli sellainen desi siihen pannulle kuplimaan, heh). Lisää kerma, anna kiehahtaa. Levy pois päältä ja sekaan myös sinappi, sitruunamehu, kourallinen persiljaa ja raastettu parmesaani.

Pilko munat lohkoiksi ja kala kuutioiksi tai suikaleiksi. Soseuta perunat ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

Sekoita isossa uunivuoassa kalapalat, pinaatti ja munalohkot. Kaada päälle kermakastikehässäkkä. Päällystä koko sotku tuhdilla perunasoseella.

Paista 250 asteessa puolisen tuntia.

 

kuva: we heart it

 

Termi "piiras" on hieman harhaanjohtava, sillä brittipiiraathan ovat enemmänkin suomivuokia. Mutta piiras on niin ihana sana, että pidetään siitä kiinni. Piiiiiras. Pai. Pai pai.

Share

Kommentit

(Ei varmistettu)

Vinkiksi, että luomulohta saa nykyään monista isoista marketeista, ja se on WWF:n vihreällä listalla!

laurafree
Laura loves

Ai niin, totta! Tällä kertaa meillä oli lahjakortti kauppahallin kalakauppaan ja siellä oli vain kirjolohta ja norjalaista merilohta. Kumpikin on kai aika surkea valinta.

Kommentoi