Hälsningar från Oslo!

Laura loves

Heräsin tänään klo 05.00. ehtiäkseni Turusta Osloon kuuntelemaan tunnin mittaisen Powerpoint-esityksen, jonka sai lähtiessään mukana tikulla. Ekotehokasta ja kaikin puolin järkevää toimintaa.

Toisaalta kävin komialla suurlähetystöalueella eräässä kauppakamarissa arvokkaan yhteistyökeskustelun. Verkostoitumista nääs. Joten ei tämä reissu ehkä ihan turha ollut.

Eikä siis todella ollutkaan - en ole koskaan aiemmin ollut Oslossa. Olen aivan rättiväsynyt ja läppärillä, kameralla, kirjalla, kalenterilla ja ties millä lihotettu laukku painaa tonnin, joten kauppojen kiertely ei kiinnostanut vähääkään. Sen sijaan näin merenrannassa jotakin suunnattoman kiehtovaa: veden päälle rakennetun, vinksahtaneen lasikuution. Muistin tutun vinkin Oslon kauniista Oopperatalosta. Tuossa se on. "Käy siellä pissalla!" Palaverikahvien ja -mehujen täyttämänä tein työtä käskettyä. (Oli muuten hienot vessat.) Nyt istun valtavan korkeassa, autiossa aulassa ja tuijotan tekstuureita. Uskomattoman upea pytinki! Puuta, marmoria, lasia. Vinksahtaneita muotoja ja säännöllisyyttä sopivasti sekaisin.

Vinkki: jos vieraassa suurkaupungissa ahdistaa tai uuvuttaa, paikallisessa kirjastossa tai taidemuseossa (tämä pätee eritoten häikäisevän valkoisiin nykytaiteen museoihin) henki alkaa poikkeuksetta kulkea. Tämän päivän myötä liitän listaan myös oopperatalot.

Mutta ei maar täällä voi koko loppupäivää istua. Ennen lentokenttää aion ratsata vielä jonkun hyvän kirjakaupan ja tapitella kirkontorneja ja mahtailevia risteilyaluksia.

Omituinen päivä. Keskiyöllä kotona. Kaksi lentoa edessä. Yök.

Kommentit

Oslon oopperatalo on kyllä hieno, hyvä että kävit. Talvella tosi makea kun seinämät jatkuu suoraan jäälle :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.