Hei hoi hauki

Laura loves

Nyt se tapahtui: saimme viimein yllätysmökkivieraita! Tai no: saaristomajaamme ei voi tupsahtaa noin vain ellei omista venettä, mutta aiemmin kukaan ei ole kehdannut edes kysyä, että voitaisko me nyt tulla, vaan visiittejä on sumplittu viikkokaupalla. Hallelujaa, aktiiviset paraislaiset!

Eikä niiden aktiivisuus tuohon jäänyt. Kiskaisivat saman tien laiturin nokasta jättimäisen hauen -- mielestäni metrin mittaisen ja kolmikiloisen, mutta ehkä tässä on hieman kalavalelisää. Kalauttivat kepillä hengettömäksi, repivät suolet ulos, katsoivat hetken Youtubesta filerointiohjeita, loihtivat kalasta kauniita fileitä, jotka täyttivät koko grillin. Roimasti suolaa ja pippuria ylle ja syömään! Muistimme tosin harmikseni, että haukea ei suositella ollenkaan raskausaikana sen sisältämien raskasmetallipitoisuuksien takia. Mutta muut mussuttivat minunkin edestäni.

Sulokin näki, miten ruoka tulee pöytään. Äärimmäisen tärkeää eläimiä puputtaville lapsille! Porukan pienin tiitiäinen ei tosin jaksanut seurata perkausprosessia, vaan viihtyi valtaosan visitiistä tiukasti liinan sisässä. Tui tui.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.