Jumalainen Junibacken

Laura loves

Kysymys: Onko Tukholman Junibacken ihanin paikka maailmassa?

Vastaus: Yksiselitteinen on.

Kävimme Junibackenissa tänä vuonna kahdesti. Ensin toukokuussa Bruce Springsteen -/yllätyskihlajaisreissulla, sitten taas kesäkuussa Gotlannista palatessa. Lasken jo päiviä ja rahoja, että koska päästään taas. Jos Suomesta löytyy vielä lapsiperhe, joka ei ole käynyt Junibackenilla, menkää jo! Tiettävästi täällä on seikkaillut myös aikuisia ystävysryhmiä, ja varmasti viihtyvät hekin. Kuka nyt ei satumaailmassa viihtyisi.

Kokemusta varmaan jeesaa, jos on timantinkova Astrid Lindgren -fani, kuten minä. Minähän jouduin pidättelemään vollotusta koko käyntien ajan, koska ah. Astrid. Lindgrenin. Maailmassa. On. Hyvä. Olla.

Mutta ei se välttämätöntä ole. Junibackenilla tapaa myös Mikko Mallikkaan, Muumit, Manu Mainion, Mimmi Lehmän -- kappas, olipas tuossa paljon M-kirjaimia letkassa.

Leikkipaikkoja ja -maisemia on noin miljoona. Kahvila on iso sirkus. Lelu- ja kirjakauppa on paratiisi maan päällä. Ylistyslaulu on niin yllätyksetön, etten kehtaa edes jatkaa sitä.

Paitsi että vielä pari lausetta: kaikki on toteutettu maanläheisesti, kaikkea muuta kuin muovisesti. Tyylikkäästi, tunteella, inspiroivasti. Jos vertaa vaikkapa kömpelösti toteutettuun Muumimaailmaan (joka toki on myös ilahduttavan ei-vilkkuva), niin ooämgee. Ne ruotsalaiset.

 

Junibacken, Djurgården. Liput jotain ihan sama, joka kruunun arvoiset silti!

Kommentit

KaHeVi
Life Time Story

Itsekin menetin täysin sydämeni sinne kun kävimme joskus muutama vuosi sitten ja odotan jo että V kasvaa vähän että päästään taas, vaikka voisihan sitä käydä jo nytkin ja sitten taas uudestaan =D
Se tarinajuna on jotain ihan uskomatonta ja se kahvila tosiaan. Ja kaikki, ihan mahtava paikka, olen myös suositellut sitä kaikille sitä mukaa kun puheeksi on tullut :)
 

Amma
Why you little!!

OO MIMMI LEHMÄ!!!

Onneksi kersa on jo ensi kesänä tarpeeksi iso, että osaa ehkä arvostaa tollasta reissua, tänä kesänä se olis kai ollut lähinnä minun käyntikohteeni, kersalle kun riitti lähipuisto (WOOU, MIKÄ PARATIISI!!)

Nyt vielä kun saan miehen suostuteltua a) Ruotsiin ja b) johonkin lasten kohteeseen, niin sit saa maailma kellahtaa radaltaan. Ehkä mukaan lähteekin kummitäti, jota ei juuri tarvisi houkutella. Se kiljuu riemusta kans jo siellä lähipuistossa..

Mä oon käynyt Junibackenissa vain kerran: pahimpaan esiteiniaikaan, jolloin koko paikka oli lähinnä sikanolo ja lapsellinen. Ehkä näin aikuisena paikasta voisi taas saada enemmän irti :)

No nymmää haluan Junibackeniin vollottamaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.