Kuka hän on?

Laura loves

Hänellä on nyt nimi: Uljas Aarre Alaska.

Uljas oli yksinkertaisesti nimipäiväkalenterin paras nimi, jota lähipiirissä ei vielä ollut käytössä.

Aarre oli Aleksin maanviljelijä-isoisä, jonka kädenjäljestä nautimme yhä saaristossa jok'ikinen kesä.

Alaska on ollut pakkomielteeni aina teini-iän Villi pohjola -fanituksesta saakka (yhä ykkössarjani - vaikka ironista kyllä, sitähän ei edes kuvattu oikeasti Alaskassa). Tämä tavaton viehtymys on outo juttu, koska en ole mikään arktisten lämpötilojen ystävä. Enemmänkin Alaska edustaa ihanaa eristystä, eriskummallisuutta, salaista sopukkaa. Jotain hengenheimolaisuutta Suomen kanssa. Ja pienet yhteisöt kiehtovat (siksi Villi pohjola -hulluuskin, ja Gilmoren tytöt -henkisten, idyllisiin pikkukaupunkeihin sijoittuvien tarinoiden perään läähätys). Ja kun poika syntyi ensilumen sataessa, olihan hänen saatava pohjoinen, hyinen, tuiskuava nimi. Alaska on myös kaunis sana - niin ääntämykseltään kuin visuaalisestikin. Se soljuu suomalaisessa suussa vaivatta. Harvinaisuudestaan huolimatta jotenkin täysin luonteva. En muista, milloin tarkalleen sain päähäni, että Alaska päätyy vielä lapseni nimeksi. (Tytöstä olisi tullut Milka Alaska.) Kymmenen vuotta sitten törmäsin opiskelijavaihdossa tyttöön nimeltä Alaska -- viimeistään silloin, luultavasti jo aiemmin. Nyt se visio on toteutunut.

 

Ristiäiset on juhlittu ja josko tästä joskus vielä ennättäisi tätä palstaakin pitämään. Pyydän pitkämielisyyttä. Meillä on edessämme pitkä, aktiivinen suhde. Antakaa anteeksi suvantovaihe. Viihtykää siihen saakka vaikka viimevuotisen joulukalenterini parissa! Arkistosta esiin joulukuun 1. ja siitä klikkailemaan eteenpäin. Lahjavinkit ovat ihan pätevää kamaa tänäkin vuonna.

 

Ps. Sylikuva yllä on niin kaunis, että pakkohan sen on olla Kaisu Joupin käsialaa. Ja niihää se onkkii!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana ja hieno nimi!

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Hän on syötävän suloinen ja hänellä on uljas nimi.

Anna Karhubear
Pelkkää valoa

Hienot nimet pojalla, onnea!

Vierailija (Ei varmistettu)

No huhhuh mikä nimi :D Söpö lapsi kuitenkin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Komea nimi kieltämättä, mutta miten tuo etunimi pitäisi taivuttaa? Uljasin? Uljaksen? Uljaan? :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Paras nimi!

Katie
Aika kypsä äidiksi

Vau mikä nimi! Ja kaunis kuva! Onnea!

laurafree
Laura loves

No jos unohdetaan se Uljasin nyt ensiksi :D Uljaan ja Uljaksen ovat molemmat "oikein", itse liputtaisin Uljaaaaaan puolesta, mutta olen hätäpäissäni taivuttanut vahingossa jo pariin otteeseen "Uljaksen" ja aika moni tuntuu taivuttavan niin. Ja taivutanhan itsekin Elias - Eliaksen, Tuomas - Tuomaksen, jne. Jännä nähdä, kumpi vakiintuu.

Eerika
Bättre liv

Ihana nimi ja kuva, toivotampi ihanaakin ihanampaa vauvakuplaa! :)

HelloAochi

Oi miten ihana nimi! Minäkin tykkään juuri tuollaisista nimistä, periaatteessa ihan tavallinen mutta sitten kuitenkin aika erikoinen :D

HelloAochi

Mikä Sulon koko nimi on?

laurafree
Laura loves

Sulo on Sulo Merri Matias. Eli samalla setillä rakennettu nimi: kaksi ihan perus nimipäiväkalenterinimeä (joskaan ei mistään suosituimpien nimien top kympistä) ja yksi vähän erikoisempi (olen itsekin Merri, eli toinen nimi on minulta).

HelloAochi

Todella kiva nimi sekin :) Meillä taitaa olla jokseenkin samantyyppinen nimimaku. Kain on Kain Ensio, molemmat ihan tavallisia tavallaan, vaikkakin Kain ei ole kalenterissa eikä saman nimisiä ole väestörekisterin mukaan kastettu vuoden 2000 jälkeen kuin 5. Jos joskus saan toisen pojan, hänestä tulee varmaan Silas. Ehkä Silas Ossi Dimitri.

Mindeka
Ma-material Girl

Ihan mahtavat nimet molemmilla, Sulo ja Uljas <3 

Mä tässä hetken makustelin ja vaikka ensin olin, että "Tietty se taivutetaan Uljaan", mutta sitten toi Elias oli hyvä pointti... Eliksen, Uljaksen... No, kerro vaikka vuoden päästä tilanne: onko vakiintunut, vai taivutetaanko sitä ihan miten sattuu ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.