Lahjaluukku 19

Laura loves

Rocky road

Hinta: Tjaaaa, no koko ainessatsi ehkä 15 euroa, jos mitään ei löydy kotoa

Kenelle: Sokerihiirelle

Eräs Iiris toi näitä perijenkkiläisiä rocky road -namupaloja Oonan ja Matin juhliin taannoin. Meinasin pökertyä överistä hyvyydestä. Jo yksi pala riittää tuottamaan ellotuksen, mutta se hetki ennen oksentamista on niiiin ihana.

Tästä ohjeesta tulee joko yksi jättisatsi, kaksi keskikokoista tai kolme pientä. Kolmelle lahjansaajalle jakaminenkaan ei ole fiasko - yksikin pala näitä nimittäin riittää tyydyttämään herkkunälän päiväksi. Lupaan.

Valmistaminen on superhelppoa, ja jääkaappijähmettyminenkään ei vienyt kuin tunnin, pari. Uunia ei tarvita. Liiiiian helppoa!

Rocky Road -palat

(Ohje Leila Lindholmin kirjasta "Pala kakkua - ja paljon muuta")

300 g tummaa hyvälaatuista suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)

1 pussillinen Dumle-toffeita (pilko!)

2 kourallista pieniä vaahtokarkkeja (isotkin käy, niitä kannattaa ensin leikata pienemmiksi)

3 dl suolattuja maapähkinöitä (en minä tiä, tarkoittaako toi suolapähkinöitä?)

1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä (älä hyvä ihminen ala käsin kuoria! Vain jos löydät valmiiksi kuorittuja! Korvaa jollain muilla pähkinöillä ellet löydä!)1. Vuoraa iso suorakaiteen muotoinen vuoka tuorekelmulla niin, että kelmua menee

myös hieman reunojen yli (näin jähmettyneen levyn saa helposti pois vuoasta).2. Sekoita pähkinät, Dumlet ja vaahtokarki).3. Sulata suklaa vesihauteessa.4. Sekoita suklaasula pähkinä-vaahtokarkkiseokseen.5. Levitä seos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan noin 2-3 cm korkuiseksi levyksi.

Laita jääkaappiin jähmettymään.6. Nosta jähmettynyt levy tuorekelmusta nostamalla pois vuoasta ja leikkaa kuutioiksi tai tangoiksi.

--

Ihan kiva, jos sitten vielä pakkaat nämä nätisti. Mutta nämä ovat niin törkeän hyviä, että periaatteessa ihan sama, vaikka antaisit nämä pakasterasiassa.

 

kuva: we heart it, koska kameran akku on loppu enkä jaksa ladata, mutta tolta ne mullakin näyttivät, oikeesti

Kommentit

Idu (Ei varmistettu)

Voi Laura. Löysin blogisi vähän aikaa sitten ja päivittäin olen käynyt bongaamassa lahjavinkkejä. Ihania! Ja muutenkin ihana blogi! Miksei blogiasi löydy (tai ainakaan minä en löydä) bloglovinista? Tahtoo seurata!

laurafree
Laura loves

Ai ku mä en tajuu semmosista bloglovineista sun muista mitään. No määää pistän tän sinne. Kivaa jos tykkäät!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.