Lievestuoreen Laura

Laura loves

Tunnen Suomea hävettävän huonosti -- joskaan en oikeastaan häpeä sitä. En ole niin kansallisvaltiokeskeinen, että minusta olisi olennaisempaa tuntea paremmin Pohjois-Suomea kuin vaikkapa Pohjois-Ruotsia. Tärkeintä on tuntea maailmaa. Minun maailmani on sijoittunut tähän saakka kotipaikastani etelään.

Mutta nyt! On uskottava, että paikat kuten Lievestuore ja Hankasalmi ovat ihan oikeasti olemassa, koska ohitan ne ihan kohta! Istun junassa ja syön vettynyttä juustoreissaria. Join myös historiankirjoihin jäävän muka-latten: pahvimukillisen haaleaa vettä, johon sekoitettiin sokeroitu pussillinen jauhetta. Lopputulos oli klimppinen sotku, joka muistutti cafe lattea hyvin etäisesti, jopa olemattomissa määrin.

Työmatka siis tämäkin. Määränpää on Kuopio ja toimeksianto ruokapainotteinen. Huomenna jatketaan samoissa merkeissä Tampereella. Tänään istun junassa yhteensä 10 tuntia. Onneksi rakastan junassa istumista.

Ps. Tampereelta ylöspäin maisevat ovat muuten upeat! Winter wonderland potenssiin kymmenen. Nyt ollaan ohitettu jokin mystinen paikka nimeltä Jämsä.

Kommentit

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Varo vaan, kohta yks kuopiolainen täällä alkaa syyttää sua etelän elitistiksi ja vihapuheen viljelijäksi. Ei vaan terkkuja molempiin ihaniin kaupunkeihin, Kuopioon ja Tampereelle! (Lievestuorekin on varmaan ihan kiva.)

laurafree
Laura loves

Ai niin! Kuningatar Kati on Kuopiosta! Nyt tuli etelän elitistille köniin! Pistä viime hetken muikkuvinkit, jos sellaisia on! Onko Kuopiossa muita ehdottomia herkkuja kuin kalakukko?

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Sampo on Kuopion paras muikkuravintola, se on lähellä satamaa. Hanna Partasen kaikki mättö on hyvää: kalakukko, karjalanpiiraset ja lihikset (jos niitä syö). Meiän mamma oli siellä aikanaan töissä, niisk. Siksi meijän perhe on aina suosinut Hanna Partasta eikä kilpailijaansa Irene Partasta (Ja ennen kuin kysyt, en muista, ovatko nämä kaksi kalakukkonaista sukua. Jostain muistuu mieleen, että Irene olis ollut Hannan miniä.)

laurafree
Laura loves

Luulin, että ravitsemusterapeutti Hanna Partanen - eihähhää uppopaistettuja hiilaripiirasia siellä Kuopijossa salaa väännä :D Kiitos! Maisteluretki is go!

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen on myös Kuopiosta, hei!

Ilona T (Ei varmistettu)

Mun mummola on Hankasalmella! Mummo siis jo siirtynyt eteenpäin, mutta talo on tallella. Siellä on vuosittain kesällä Kihveli soikoon -skifflemusiikkifestarit, jotka on tosi hämmentävät mutta mielenkiintoiset. Kommentoin muuten ekaa kertaa sun blogiin, jee.

iitukka

Hehheh, hassua että meijän peruspaikat on jollekin mystisiä :) Vaikka oli ne Humppilat, Karinaiset ja Rymättylätkin aika erikoisia aikanaan Keski-Suomen tytölle!

laurafree
Laura loves

Niin, oli Turku ja varsinkin Turun saaristo ihan yhtä mystiset mulle vielä kuusi vuotta sitten. Jännää tää maailman laajentuminen. Kuopiossa hoin koko päivän, että häh, nää ihmiset asuu täällä, miten kreisiiii, täällä keskellä Suomea! Kuopio oli hirveen ison ja virkeän oloinen paikka muuten!

Salla / kompastelua.blogspot.com (Ei varmistettu)

Kuopio on yllättävän iso ja todella virkeä :) Ja sieltä saa yllättävän monesta paikasta yllättävän hyvää ruokaa! Tunnustaudun faniksi. Entisenä kuopiolaisena on ihana välillä työskennellä kaupungissa ja makustella sen parhaita puolia.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.