Luukun takaa

Laura loves

Meillä oli lapsuudessani kankainen, körttiläisen karu joulukalenteri, joka roikkui vanhempien makuuhuoneen ovessa joulukuun ajan. Sen kangasrenksuihin tonttu toi yöllä yllätyksiä -- muistaakseni etupäässä suklaata tai muita pikkunamusia. Kun tonttu oli kiireinen tai muistamaton, kalenterissa saattoi roikkua aamulla rutistunut hedelmäpussi, jonka pohjalla oli kourallinen rusinoita. Tapitimme veljeni kanssa toisiamme pöyristyneinä. Pohjanoteeraus! Tuo kamala hetki koettiin vähintään pari kertaa kunakin joulunalussesonkina.

Pikakelaus reilut 20 vuotta eteenpäin: voi tonttu, ymmärrän sinua täysin. Sulon yllätysrasiakalenterissa on monenakin aamuna rusina-aski ja kenties käsin kirjoitettu lappu, jossa lukee "pusu" (varsinkaan jälkimmäinen ei ole 2,5-vuotiaiden keskuudessa suurikaan hitti). Onneksi lapsukainen on sen verran pieni, ettei osaa vielä kummemmin nurista lahjojen laadusta: jännintä on avata pikkuinen laatikko joka aamu. Ja on siellä välillä ollut muovisia dinosauruksiakin sentään.

 

Rakastan joulua yli kaiken, mutta tässä vauvasumussa tämä joulu - ja sen odotus - menevät nyt vähän ohi. Odotan jo ensi vuotta, kun Uljaskin on reilun vuoden enkä ole enää niin symbioottisesti kiinni kummassakaan jäbässä. Ehdin järkätä taikajoulua urakalla ja keksiä ylläreitä kummallekin. Aah!

Kommentit

Jeba
Tuuliajolla

Mäkin tykkään joulusta, mutta nyt kun esikoinen on vain pari viikkoa vanha, menee tämä joulu mullakin aikamoisessa sumussa. Tiedän siis mitä tarkoitat! Meilläkin ensi joulu toivottavasti vähän erilainen kun poitsu on jo vuoden.

Kivaa joulunodotusta teille sinne!

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Tiedän nii tunteen, en pääse minkäänlaiseen joulufiilikseen. kuusi on laiettu mutta muut koristeet ja härpäkkeet ovat laatikossa eteisessä. vauvasumun syytä? Kyllä. Onneksi Millakaan ei ole kun vasta 1,5v eikä muutenkaan vietetä aattoia kotona, niin tuskin saan kuulla tästä vuosien päästä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä en voi syyttää vauvaa kun kuopuskin on jo 4v, mutta silti on aika monesti ollut aamuja, jolloin kalenterin tasku onkin ollut tyhjä! *Spääänk*, piiskaan itseäni henkisesti! Silloin olen selittänyt lapsille, että yllätys tuleekin tänään vasta ILLALLA - vähänkö siistiä! Ja sitten hädissäni yritän päivän mittaan keksiä jotakin :) Tunnen itseni hyväksi äidiksi tänään kun taskussa oli piparkakkutalon kuva ja tadaaaa, me todellakin yritettiin koota sellainen...
Täydelliset äidit varmaankin suunnittelevat huolella jo etukäteen, mitä aikovat kalenteriin sujauttaa, hankkivat kaiken valmiiksi ja sitten vain täydentävät kalenteria päivittäin. Huaaah, miksi minä en ikinä pysty sellaiseen!?

<3 jenniina

Vierailija (Ei varmistettu)

Ooooo! Hieno kalenteri! Voin vain kuvitella, minkälainen aarre se on lapsillesi! Vastaavalla idealla toimivaa olen tänne omaan kolhoosiin miettinyt, joten uskaltaudun kysymään, onko tuo itse tehty vai mistä hankittu?

Hyvää loppuvuotta teidän kokoonpanollenne
salma

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.