Outo olkkari

Laura loves

Tämä outolintu on vilahtanut blogissa kyllä aiemminkin, mutta se ansaitsee oman oodinsa: Meidän. Olkkarin. Seinä. On. Niin. Kreisi.

Puolet hirttä, puolet tiiltä. Puolet tiilistä maalattu valkeiksi, puolet jätetty punaisiksi. Wee tee äf. Ei tuohon tule silmä koskaan tottumaan. Loppujenkin tiilten maalaaminen valkoiseksi on ollut agendalla aina, mutta emmehän me saa mitään aikaiseksi. Eikä sekään tuota sekavaa yhdistelmää pelastaisi. Voi, kun koko seinä olisi tuota hirttä.

 

On muuten hassua, että me maallikot aina ihastelemme, kun ikivanhassa talossa on kunnioitettu sen ajan henkeä eli jätetty vaikkapa juuri nuo hirsiseinät näkyviin. Niitä pidetään tunnelmallisina, romanttisina, rouheina (virallinen blogisana, ping!), mitä lie. Kuulun itsekin tähän fanittajakastiin. Mutta ainoa tuntemani perinnerakentaja, joka juuri näitä taloja pieteetillä ja ekologisin materiaalein kunnostaa, pitää esiin jätettyjä hirsiseiniä aivan pyhäinhäväistyksenä. Niiden päälle nyt vaan kuuluu ne pinkopahvit. Kuulemma. Jännä!

Kommentit

laurafree
Laura loves

Ai jaa! Juu, ihan vieras ammattikunta siis mulle tätä kaveria lukuun ottamatta. Olin aivan pihalla, kun se tän pinkopahvijutun ekaa kertaa pamautti, luulin vitsiksi :D Mä oon sun vanhempien koulukuntaa! :)

Mutta joo! Lasikuitutapetti on järkyttävin keksintö ikinä. Ja arvaas, millä matskulla valtaosa meidän asunnon seinistä on päällystetty, tsuppadui.. 

Kanelibasilika

Meillä on tuvassa nykyisin hirsiseinä näkyvissä ja on ollut myös tuvan valmistuessa 1890, myöhemmin 20-30-luvuilla laitettu pahvit ja tapetit vasta.

Kanelibasilika

Niinhän se on vähän tainnut olla ;) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.