Peipi pussiin

Laura loves

Liisa teki sen taas: loihti jotain ihanaa. Eli päällysti äitiyspakkauksen karsean beigen makuupussin tällä somalla kankaalla, jolla on tarinakin: se on Aleksin lapsuudesta, äitinsä jemmaama. Mehän kaikki tiedämme ne kankaat, joita hamstraa ja kuvittelee tekevänsä niistä joskus jotakin? No, Aleksin äiti ei koskaan tehnyt. Mutta Liisa teki! 32 vuotta vanha kangas ja ihanat, kirkkaat värit.

Vou. Kyllä tuonne kelpaa jonkun pirpanan tunkea. Sitten joskus. (Tiiän: joku luuli että viikon palstahiljaisuus tarkoitti vauvaa. No ei suinkaan tarkoittanut. Laiskuutta ainoastaan.)

 

Makuupussi oli perua Sulon äitiyspakkauksesta. Tällä kertaa en ottanut vastaan niitä rumia ryysyjä ja hiusharjaa ja kondomeita. (Siellä on liukastevoidetta myös. Tänks, Kela. Kunnon ensimmäisen maailman hyysäystä. Ovathan limakalvoasiat kunnossa ja seksi mielekästä? Love it.)

Hyvinvointivaltio on ihmeellinen asia: jos kieltäytyy äitiyspakkauksesta, Kela ropsauttaa väen vängällä tilille 140 euroa verovapaata rahaa. Shoppaile ite. Ja niin tein: nyt on imetysgarderobin runko kunnossa. Se tarkoittaa miljoonaa trikoista imetystoppia, joiden päälle puetaan toinen toistaan hienompia neuletakkeja vuoden ajan. Koska ne itse topit ovat yllätyksettömiä ja kamalia. (Valtaosa niistä hienoista neuletakeista tosin puuttuu vielä. Net-a-Porterin jouluale, luotan sinuun.)

Kommentit

Las Zapatillas Rojas

Nyyh. Yritin suhtautua positiivisesti kontroversiaaliin mielipiteeseesi äitiyspakkauksista, kun niitä aina niin glorifioidaan. Mutta ei, kyllä tuo on musta vaan elitististä ja typerää. 

Marsublog

Äitiyspakkaus on ihana! Harmi kun sitä ei ulkomaille enää saa edes rahalla.

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Hehe, ihanaa kun joku viitti sanoa että onhan ne oikeesti ihan pirun rumia ne vaatteet! Meillä on vaan muutama vaate käytössä, koska olen ilmeisesti niin turhamainen, etten halua pukea vauvaa vaatteisiin jotka näyttää 80-luvun sairaalavaatteilta. Suurin osa niistä vaatteista ei ole edes retrosti kivan näkösiä ja lisäksi ne on niin kummallisen mallisia ja kokoisia, ettei ne edes istu meidän vauvalle. Harmittaa kun en ottanut sitä rahana niin että olisi voinut käyttää nekin vain tarpeellisiin vaatteisiin. Nyt tuolla on kaappiin sullottuna kamala määrä äitiyspakkauksen vaatteita käyttämättöminä odottamassa kierrätystä.

Hieno makuupussi!

Kristaliina
Puutalobaby

Allekirjoitan, valitettavasti. (niisk enkä mielestäni ole elitistinen, vaikka typerä ehkä joskus olen :D)

Mutta oikeasti - se edellinen äitiyspakkaus vaan oli aika kehno. Olen aina pitänyt sitä ajatuksena aivan ainutlaatuisen hienona (ja pidän edelleen!), mutta niin kuin Nonariinakin sanoo: vaikka rumuuden (oikeasti, osa niistä oli aivan vilpittömän rumia) voi vielä antaa anteeksi hyvän ajatuksen varjolla, niin kummallisia muotoja ei voi oikein hyvällä tahdollakaan ylittää: jos sukalliset lahkeet ovat liian lyhyet keskosellekin, niin jotain on kyllä pahasti vialla.

Itsestäni tuntuu aivan hurjan pahalta, että omasta kaapistanikin löytyy vain kerran pestyjä ja testattuja, mutta käyttökelvottomiksi haivaittuja äitiyspakkausvaatteita. Voi kurjuus, tuntuu niin hurjalta tuhlaamiselta.

Onneksi on tällaisia tuunaustaitureita: hieno makuupussi tässä! Ja parissa muussakin blogissa on näkynyt, miten esim. rikkinäisistä äitiyspakkauksen vaatteista on taiteiltu käyttökelpoisia.

Ja muutamia oikeasti hienoja tuotteitakin siellä tietysti oli, kuten ne aivan huippuhyvät hymynaamalapaset!

Toivon vilpittömästi, että tämän syksyn pakkaus on parempi. Enkä siis itsekkäistä syistä, koska itse sain sen sen edellisen, vaan koska äitiyspakkauksen historia ja ajatus on niin älyttömän hieno. Ja siksi, että tuntuu ikävältä, että Kelan hyvä ajatus menee huonojen tuotteiden takia pilalle. Ja että tuoreiden vanhempien kaappeihin kertyy käyttämätöntä tavaraa - kurjaa tuhlausta...

laurafree
Laura loves

Oijoi, en ehkä ilmaissut itseäni ihan kattavasti. Äitiyspakkaus on siis maailman siistein juttu -- kyllä sitä sopii vähän glorifioidakin. Voi taas vaan hokea, että "Only in Finland..." -- siis hyvässä mielessä. Ekan lapsen kohdalla oli täysin olennaista ottaa se vastaan ja ihastella sitä itku silmässä olkkarin lattialla. Ja jos on rahat vähissä, niin onhan se fantastista saada pitkäksi aikaa koko garderobi vauvalle. (Tosin sillä 140 eurolla saisi sata kertaa hienommat vaatteet kirpparilta - ja moninkertaisen määrän.. Ihan vaan vinkkinä.) Mutta se ekan äitiyspakkauksen fiilistelyarvo on toki mittaamaton!

Tokan lapsen kohdalla taas en nähnyt mitään järkeä ottaa sitä, koska kaikki "arvokas" (ja vähemmän arvokaskin, eli hiusharjat ja muut vimpaimet) on tallessa (ne pari siedettävää vaatetta, haalari, just tämä makuupussi) ja ne vaatteet eivät tosiaan ole yhtään mun makuun. En tarvitse sitä kaikkea tavaraa toistamiseen.

Se, että kaltaiseni ylimieliset nirsoilijat palkitaan 140 eurolla (tietääkseni siitä ei voi edes kieltäytyä sanomalla, että kiitos, mulla on ihan tarpeeks shoppailurahaa, älkää ruokkiko pahettani!) on aivan uskomatonta. Siis liian hyvää ollakseen totta. Maamme-laulun paikka.

laurafree
Laura loves

Äskeinen vastaukseni oli siis lähinnä Murielille, nyt vasta luin myöhemmät.

Ne lapaset on kyllä ässät! Ne on tallessa. Ja hymynaamahelistinkin oli vielä Sulon pakkauksessa, yhyy, ihanin. Myös se Lorutoukka-kirja on luettu meillä aivan puhki. Eli onhan siellä helmiäkin! Mutta ne vaatteet ei kyllä kuulu niihin, ja vaatteet on kuitenkin koko pakkauksen pääpointti.. Eli nou tänks tänne.

Mutta tosiaan, äitiyspakkaus instituutiona on lyömätön. Ulkomaalaiset kaverit ovat aina aivan epäuskoisia, kun siitä kertoo. (Tai vanhempainvapaan kestosta tms ylipäätään..)

Mindeka
Ma-material Girl

Mielettömän hyvä idea! Kiitos, kun jaoit sen kanssamme!

Januski (Ei varmistettu)

Käsittääkseni sitä äitiysavustusta (siis pakettia tai rahaa) ei ole mikään pakko hakea, jos haluaa ilman olla ;) Tosin vaikka oma talouteni olisi kestänyt toisen kohdalla ilman tuota 140 euroa, niin silti se ilahdutti erittäin paljon.

Äitiyspakkaus on kyllä todellakin ihan käsittämättömän hieno ja ainutlaatuinen keksintö, toivottavasti se jatkaa voimissaan vielä pitkään!! Kävin oikein Kelan sivuilla katsomassa, että miltäs se tämänhetkinen paketti (tai 2011) näyttää, ja olihan se vähän vaisu, mutta ikinähän ne vaatteet eivät voi kaikkia miellyttää... Sivuilla oli kuvat kaikista pakkauksista vuodesta 1994 (kai) asti, ja täytyy sanoa, että kokonaisuudessaan aika onnistuneita pakkauksia.

Ja olen täysin samaa mieltä, että ensimmäisen lapsen kanssa äitiyspakkauksen ottaminen on huomattavasti tärkeämpää (myös sen fiilistelyn takia), kun myöhemminhän ne oleellisimmat tavarat (just makuupussi, haalarit, harja, kynsisakset, peitto ym.) jo on.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.