Pysy paikallasi

Laura loves

Hämeelinnassa kaikki on aina ennallaan. No, uusin lupaava ravintola on aina mennyt konkurssiin sitten viime käynnin, mutta muuten. Eikä se mitään -- kotikaupungin on tarkoituskin pysähtyä ja jumittua menneeseen. Sen staattisuus on olennainen osa ihmisen perusturvallisuuden tunnetta.

Hämeenlinnassa on aina olympiavuosi 1952.

Silloin rakennettiin komea maauimala, joka on sittemmin täysin rapistunut, mutta yhä olemassa. Sen vieressä kimmeltää maailman kaunein ja onnellisin järvi (kyllä, mielipide on täysin objektiivinen). Jollet ole koskaan pudottautunut huiman jyrkkää alamäkeä harjukuoppaan Ahveniston järvelle (paikallisten kielellä Appara), merkkaa kesäretki kalenteriisi jo ensi suvea varten. Juutu toki rannan beachvolley-sektorille, mikäli olet espressopavun värinen rantaleijona. Kuhisevalta alueelta voi kuitenkin karata myös metsän halki ihanille, salaisille uimapaikoille. Jossain välissä kannattaa kiertää koko maltillisen kokoinen järvi pururataa pitkin ja nuuhkia keuhkot täyteen kantahämäläistä metsää. 

 

Hämeenlinnassa on aina ruokavuosi 1989.

"Miten mä laittaisin tän lohen?" äitini erehtyi kysymään minulta viime vierailullamme. Härreguud. Hämeenlinnassa tuohon kysymykseen voi vastata vain yhdellä tavalla: "No niinku ois 80-luku!"

"Ai niinku miten? Tillii? Kermaa? Mitä muuta?" äiti tivasi.

Aivoni olivat räjähtää. "Ei mitään muuta." Tietenkään.

 

Ja juuri näin on hyvä. Pysy aina paikallasi, Hämeenlinna.

Kommentit

Luru
Changes

Heh, käyn viikoittain Hämeenlinnassa töissä, mutten tiedä kaupungista yhtään mitään. Pitäisi joskus uhrata hetki sille, että kävisi vähän kiertelemässä sen sijaan että ajaa laput silmillä aamulla suoraan Moreeniin ja samojen lappujen kanssa illalla kotiin.

Mun kotikaupunkini, Mikkeli, on muuttunut ihan liikaa sitten nuoruuteni. Toisaalta muutokset ovat olleet kivoja ja hyviä, mutta yhtä lailla kaikki ne on olleet aivan hillittömiä järkytyksiä. Yhtäkään mun käymistä kouluista ei ole enää sellaisenaan olemassa! Tori on revitty auki ja rakennettu toriparkki! Tehty fiinejä ostoskeskuksia ja ujutettu entinen kauppahalli yhden niistä sisään?

Missä on mun Mikkeli? Missä koti, missä juuret? ;)

Onneksi lapsuudenkoti on kuten aina ennenkin.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Olethan tietoinen tästä?

laurafree
Laura loves

Kaikki hämeenlinnalaiset tuntevat toisensa, joten kyllä, olin tietoinen, mutta toivottavasti joku muukin on nyt :)

Flore

Toinen hämeenlinnalainen kuittaa tämän todeksi! Ja miettii, että muuttuuko jokin muka moottoritiekattamishässäkän seurauksena. En suostu uskomaan, kun ei viimeisen 30 vuoden aikanakaan ole.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.