Sellainen on Puuhamaa!

Laura loves

Kaikilla vanhemmilla on varmasti omasta lapsuudesta mieleen painuneita onnellisia juttuja, jotka haluaa väen vängällä tarjota eteepäin jälkikasvulleen. Minulle niitä ovat vaikkapa elämykselliset kirjastoretket ja tiuha Euroopan-matkailu -- sekä tietysti Puuhamaa.

Meille kantahämäläisille Puuhamaa on vähän niinku köyhän miehen (eli kantahämäläisen) Särkänniemi tai Lintsi. Toki niissäkin käytiin, mutta Puuhamaa oli se kotikulmilla könöttänyt puisto, jonka tunnarin jokainen osaa vieläkin ulkoa. (No kamoon: Puuhamaa se on jännä paikka/Puuhamaa se on iloinen/Puuhamaassa vietät vaikka/koko päivän kesäisen/sellainen on Puuhamaa!)

Joten sinne lähdettiin Sulon synttäreitä seuranneena aamuna jämäleivosten kanssa. Tokkopa Puuhamaassa on koskaan syöty näin ylellisiä eväitä ja tokkopa joudun enää koskaan elämässäni heittämään kokonaista prinsessaleivosta roskiin. Se raastoi syräntä. Harkitsin hetken lahjoittavani leivoksen jollekin mukavalle ohikulkijalle, mutta näkökenttäni oli täynnä aivan liian räikeitä crocseja, leijonakoruja, Salama McQueen-collegeita, Kiitos-huppareita ja halpoja tribaalitatuointeja. En bongannut sieluntovereita -- en pystynyt.

Puuhamaa on jumahtanut 1980-luvulle - ja niin kuuluukin olla. Tältä paikalta en vaadi minkäänlaista uusiutumista. Tarzanin temppurata metsän siimeksessä ja poljettavat joutsenveneet, tack så mycket.

Sulon kanssa kahlailimme reippahasti myös uima-altaassa, mikä nyt ei kyllä ole ollenkaan se minun Puuhamaa-muistoni. Itsehän nimittäin aikanaan vain lukituin veljeni kanssa latoon, joka oli täynnä 8-bittisiä Nintendoja. Jokainen pyöritti eri peliä. Se oli 90-luvun alussa suurin fantasiain täyttymys, jonka kuvitella saattaa. Luojan kiitos ladossa ei tätä nykyä ole tarjolla toinen toistaan fiinimpiä konsoleita ja pelielämyksiä. Ei kai enää ole tarvettakaan, kun kaikilla on sellaiset kotona.

 

Tjaa-a, ihan ikioma päivitys aiheesta Puuhamaa. Palstan cooliuspisteet taitavat olla kaikkien aikojen huippulukemissa tämän myötä. Jollen menetä tämän merkinnän avulla vähintään, sanotaanko, neljääkymmentäkolmea (43) lukijaa, teissä on jotakin vialla. Menkää itseenne. Te luette Puuhamaa-blogia!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana postaus :D Kuvailit Puuhamaan juuri sellaisena kuin se on ja niin sen pitääkin olla.
Kivoja kuvia tässä ja myös alemmassa Sulon synttärijutussa, kaikkea söpöä, kuten Sulo, leivoksia (pakko mennä ostamaan herkkuja!) ja veljesi... ööh... no söpö sekin on, älä kerro sille, että "joku ihme puuma" kommentoi (julkisella palstalla!), ettei nuori mies järkyty. :)
- Vakkarilukija Turusta -

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikä on kiitos-huppari?

estella

Siis asiahan on niin, että Lintsi ja Särkis on köyhän miehen Puuhamaita! Itsekin elämäni 18 ensimmäistä vuotta Hämeenlinnassa asuneena olen edelleen sitä mieltä, että Puuhamaa on parasta mitä maa päällään kantaa: huvipuisto JA vesipuisto yhdistettynä! Ja kai sieltä saa vielä Puuhakirjan?! Heti kun kummipoikani on tarpeeksi iso (eli ensi kesänä), vien sen Puuhamaahan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikös se ollut hauska paikka vai oliko tosiaan jännä? Vai olenko mä laulanut Puuhamaa-laulua väärin koko ikäni?!

Anyways..vaikka turkulaistyttö olenkin, on mun lapsuuden kesiin kuulunut Puuhamaa, kiitos lähettyvillä sijainneen isovanhempien kesämökin...

Oma suosikki oli just ne polkujoutsenet ja pomppulinna. Kerran jäin uikkareista kiinni vesiliukumäessä olleeseen saumaan..tai mihin lie...mutta siitä tuli niin kamala trauma, etten niihin liukumäkiin enää halunnut toiste..

Pakko on kyllä mennä kokeilemaan miltä Puuhamaa tuntuu nyt omien lapsien kanssa..jos ei nyt tänä kesänä niin viimeistään sitten ensi kesänä..

laurafree
Laura loves

Vierailija1, no kiitoshuppari! Veteraanisotavuosihuppari! Se kamala. Eikö tää ookaan vakiintunut termi vielä :D

Estella, ei saatu Puuhakirjaa! Fiasko!

Vierailija2, mun piti tarkistaa tuo mutta en löytänyt Youtubesta! Kun mietin myös, että oliko se PARAS paikka.. Mutta jos muistat hyvin, niin se oli varmaan hauska. Ruoskin nyt hieman itseäni.

ikuinen korvamato (Ei varmistettu)

Juu kyllä se on PARAS paikka. Että kiitos, Mikko Alatalo! ja tietty sotiemme veteraanit...

viv (Ei varmistettu)

Kiitos-hupparissa on painatuksena ”Kiitos 1939-1945”, kuvituksena siniristilippuja ja ehkä jotain sotilaallishenkistä. Hupparilla (t-paidalla tms.) halutaan osoittaa kiitollisuutta sotiemme veteraaneja kohtaan. Nää taitaa olla yleisiä persujen kannattajien ja muiden ”isänmaan ystävien” parissa. Hupparin viestiin on tullut viime vuosina vahvasti rasistinen, junttimainen vivahde. Näin siksi että k.o huppareiden käyttäjissä on paljon rasistisia juntteja. Yleistäen; tiedostavat, ekohenkiset, punavihreät kaupunkihipsterit ei voi sietää noita, eivätkä kiitos-huppareita päällään pitävät isänmaan ystävät voi sietää vihreitä äänestäviä kaupunkihipstereitä. Leijonariipukset viestittää samoista asioista kuin kiitos-hupparit ja Crocseja (ainakin julkisilla paikoilla käytettäessä) pidetään muuten vaan tyylittöminä ja juntteina. (Nää on sitten karkeita yleistyksiä ja yksinkertaistuksia!!!!!! mutta jotenkin tällee ne merkitykset tietääkseni menee.)

Se että tribal-tatuoinnit ja lasten Salama McQueen-.paidat ovat myös juntteja ja tyhmiä tuli mulle kyllä yllätyksenä. :/ Ja mä kun luulin olevani hip ja cool! No, lapset saa edelleen käyttää autopaitojaan, en ala heille ainakaan vielä tässä vaiheessa brändien (piilo)merkityksiä opettamaan.

En oo muuten käynyt Puuhamaassa ikinä! Ehkä siitä saa yhden cooliuspisteen noiden tatuoinnilla ja lasten autopaidoilla menetettyjen tilalle? :P

laurafree
Laura loves

Ehdottomasti saa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.