Sitruunaperunat

Laura loves

En voisi koskaan ryhtyä karppaajaksi. Hiilarit ovat suunnilleen parasta, mitä jumalat ovat tälle planeetalle sirotelleet. (Meinasin sanoa, että sipsien jälkeen, mutta hupsista, nekin ovat silkkaa hiilaria.)

Ei puhuta nyt pastasta (jota palvon, tietysti), vaan perunasta, jota palvon myöskin. (Riisillä sen sijaan voisin viskoa vesilintuja. Ihan turhaa.) Uudet perunat ovat parasta, mitä ihminen voi sisäänsä mättää - sopiva keittomäärä onkin noin kilo per naama - mutta niiden sesonkiin on vielä muutama hassu viikko. Vanhoja perunoita koko vuoden rapsutelleena ja kuorineena tahtoisi keksiä jotain uutta pottulisuketta, eikö niin.. Päätä etsintäsi, resepti tulee tässä!

 

 

Sitruunaperunat

1 kg perunoita

1 luomusitruuna

reilusti tuoretta pinaattia tai pussillinen pakastettua

150 g voita

sormisuolaa Keitä perunat. Muussaa kypsiä hieman lusikalla. Lisää pilputtu pinaatti, sitruunan raastettu kuori ja loraus sitruunamehua sekä hemmetillinen köntsä voita (alkuperäisessä reseptissä luki jopa 200 g mutta joku roti!) ja maun mukaan suolaa. Avot. Maailman iiseintä.

 

Me mussutimme Kaisun kanssa näitä kalan kanssa, mutta sopisivat ties minkä muunkin seuralaiseksi. Pitää nauttia lämpiminä, ei käy minkäänmoisena piknik- tai perunasalaattusävellyksenä (johtunee voin määrästä). Hyviä ovat, oikein hyviä. Potut tulille, toverit.

Kommentit

Amma
Why you little!!

Hiilarit on ihania, pastaa voi vetäistä voin kanssa lautasellisen <3

Vierailija (Ei varmistettu)

hear hear ! aah hiilarit , mmm...

Margaret (Ei varmistettu) http://mondeeni.blogspot.fi

Huippuohje, perunanrakastaja kiittää!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä ihmettä tarkoittaa pilputtu? Silputtu? Pilkottu? Oli miten oli, peruna on paras.

laurafree
Laura loves

Juurikin silputun ja pilkotun välimuotoa :D Yksinkertaisesti paras sana! Apua, oonks mä kirjautunut. Kysyy laurafree. 

laurafree
Laura loves

Oon mä, vastaa laurafree. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei Laura, kommentoin ekaa kertaa blogiasi. Olipas ihanaa huomata, että joku muukin sanoo pilputtu! Kaikki kaverini ovat monta kertaa väittäneet, että sellaista sanaa ei ole olemassakaan. Mutta nyt se on todistettu, en ole ainoa, joka pilppuaa. Hurraa! :D Blogisi on muutenkin aivan mahtava!

laurafree
Laura loves

Ei sellaista sanaa toki olekaan olemassakaan - paitsi meidän suissa. Let's PILPUTAAAAAN!

Joitain päiviä

Voi hyvä tavaton. En enää koskaan syö perunaa ilman pinaattia, sitruunaa ja järjetöntä määrä voita. Kiitos perunaelämäni pelastamisesta!

Seijahannele (Ei varmistettu)

Ja nyt kun ollaa jo keskellä kesää niin sama ruoka uusista perunoista ja nokkosesta. Keitetyt perunat muussataan noin niin kuin suunnilleen vain vähän rikki, pinaatin sijasta ryöpättyä nokkosta ja sitruunaa ja sopivasti voita ( itse laitan merisuolalevitettä).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.