Sound of musikaalit

Laura loves

Vihaan musikaaleja. Oskari-kerhossa katsottiin viime kuussa My Fair Lady, jota moni suitsutti etukäteen lempparileffanaan ja tavattoman ihanana tapauksena. Lontoon kukkatorit ja Audrey Hepburn, mikä voisikaan mennä pieleen? No se, että ne laulavat. Aina väärillä hetkillä. Typeriä, venytettyjä, mukahassuja hoilotuksia ja pateettisia liirumlaarumballadeja.

Tämän kuun leffa, Sound of Music, aiheutti siis sekin minussa lievää ahdistusta. Ei se voi olla hyvä. Ei se voi. Käy kuten Maifeörleidissä: kiemurtelen ja kiskon kaksin käsin joulusuklaata tappaakseni aikaa. Koska tää loppuu?

Mutta voi pojat, ja tytöt! Oikeastaan jo elokuvan alkukuvat ja -sävelet ovat niin voimalliset, että katsoja on myyty. Loppu on Aku Ankkaa lainaten mannaa ja nektaria: miten hauska, koskettava, hyvä, raikas, raastava leffa! Minä lupaan. Jos olet Sound of Music -neitsyt, katso tämä klassikko tänään ja laula loppuviikonloppu liikutuksesta itkien My Favourite Thingsiä. (Nämä biisithän tuntee, vaikkei leffaa oisi koskaan nähnytkään, mutta ne muuttuvat merkityksellisiksi vasta kun sen on nähnyt.) Ja Julie Andrews on niin jumalatar, ettei sitä voi sanoin kuvailla. Ulkoisesti, sisäisesti, joka tasolla. Voi huoh.

Suositellaan siis ehdottomasti myös musikaalinvihaajille.

 

Okei, totta puhuen on toinenkin musikaali, jolle on tilaa sydämessäni: Grease. Minulla on teoria siitä, että klassikkomusikaalit purevat vain, jos ne näkee tietyllä herkkyyskaudella (noin ala-asteikäisenä). Näin Greasen juuri ennen kuin menin kouluun ja sekosin siihen ihan täysin. Katsoimme sen silloisen bestixeni Riikan kanssa valehtelematta 50 kertaa kuluneelta VHS-nauhalta.

Olivia Newton-John ja John Travolta. Se mieletön kohtaus, kun muuttumisleikin läpikäynyt puhtoinen Sandy pamahtaa tivoliin solisluut julkeasti paljastavassa pikkutopissa, nahkahousuissa ja mielettömissä korkkareissa. Nykyään tyyli-idolini olisi enemmänkin Sandyn alkuperäinen versio, mutta silloin pahisneito oli jännittävintä ja upeinta, mitä pieni tyttö oli nähnyt.

Kommentit

Ooo (Ei varmistettu)

Oli pakko kuunnella äsken se abbedissan Climb Every Mountain -veto. Aijai. Jaettu elokuvaelämys, paras elokuvaelämys!

laurafree
Laura loves

Kuuntelin koko eilisen repeatilla soundtrackia. Löytyy Spotifysta. Yhyy.

Riikka Tim-One (Ei varmistettu)

AWWW <3 Karrin lemppari oli autokilpailukohtaus, Kapa kauhtuneissa yöhousuissaan katseli Greasen kai yhtä monta kertaa kuin me... :D (Varmaan haluaa et kaikki saa tietää) BTW, mulla on se videokasetti (muistaakseni jopa Beta-kasetti) tallella, vois tallettaa sen muistolaatikkoon. :)) On muuten aika puhkikulunu mut kai se jopa toimis viel.

Btw, mulla on sun kirjottama kirje mulle vuodelta nakki ja sota, pitää ottaa kuva siitä musta se on huikee, näät sit! :)

R

Jemina
No Sex and the City

Oi, rakastan Sound of Musicia! Julie Andrews! Sixteen going on seventeen! Jylhä mutta sisältä pehmeä kapteeni Christopher Plummer!

Osaan ihan jokaisen filkan biisin ulkoa, samoin kuin puolet vuorosanoistakin. Tämä johtaa yleensä siihen, että joudun katsomaan elokuvan yksin kaikkien kavereiden taas kerran kieltäydyttyä. Mutta ei se mitään, aina on Julie ja Christopher...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.