Suosikkitavara

Laura loves

Suosikkitavara

Kalenteri. Musta Moleskinen A4-kokoinen kalenteri. Toinen sivu viikkonäkymää, toinen muistiinpanotilaa. Juuri tämä formaatti aina aina aina joka vuosi. Aloitin pienemmällä koolla, mutta nopeasti piti siirtyä kovempiin aineisiin suurempaan versioon.

Tässä kuvassa tämä viikko. Ulkopuolisen mielestä näyttänee "hieman" sotkuiselta ja mahdollisimman epäorganisoidulta. Olette toki väärässä.

Raapustan kalenteriin arviolta puoli tuntia päivässä. Väritän sanoja tusseilla. Ympyröin niitä. Peitän peruuntuneet suunnitelmat tarroilla. Kirjaan ylös kaikki käyttämäni pennit. (Maanantai: 3.5 e Ullan Pakari, 5e parmesan-pala, 7.5 e Robert's Coffee, 4e Kerttulinkadun Siwa, jne.)

Lisäksi muistiinpanosivuille kaavaillaan viikon ruokalistaa. Tällä viikolla se perustui luomupiirin jämien hyötykäyttöön, eli itävien perunoiden & homehtuvien maa-artisokkain & jauhelihakilon käyttöön, kuten "näette" (siltä varalta että joku friikki alkaa oikeasti tätä zoomailemaan, blurrasin hienotunteisesti toimeksiantajien nimet palkkalaskelmista): Maa-artisokkapaistos & lihapullat, spagetti bolognese, linssipullat & perunamuusi, makaronilaatikko.

Koska olen freelancer, lehtien palkkioita ropsahtelee yritystililleni pitkin kuukautta. Siksi taloudenpito on aika mutkikas palapeli, ja siitähän minä tykkään. Joka aukeama on siis täynnä myös tämän tyyppisiä allekkainlaskuja kuin vasemmalla sivulla: 550 e - 10 e Visalle (kampaaja) - 250 e sisustus-shopping (tapetit) - 200 e asuntolainaextra - 40 e vastikekorotukseen (MAKSETTU eli jätä tilille) - 50 e matkatilille = 0 e. Joka eurolle täytyy olla käyttötarkoitus! Mitään "yleissäästöjä" ei ole, on shoppailurahaa, matkatili, häätili, ja ennen kaikkea maksan asuntolainaa maksusuunnitelmaa nopeammin pois, eli teen ylimääräisiä lyhennyksiä. Siitä tulee jotenkin kepeä olo!

Lisäksi kalenteriin kaavaillaan työtahtia: sunnuntai: Liz Taylor luku 9, sunnuntai: Liz Taylor luku 10... (Kyllä, minä lomailen arkipäivät ja teen töitä viikonloppuisin.)

Öäää. Pitiköhän tämän kuvahaasteen muuten olla pelkkiä kuvia, ei megajaaritelmia? Siinä tapauksessa: tässä kaikki kalenteristani. Se on suosikki, päivittäinen ilontuottaja. Kuolisin, jos se katoaisi. Kalenteri on tapani hallita kaaosta ja jäsentää elämää. En ole spontaani huihai-ihminen, toisin kuin moni tuttukin toisinaan luulee. Sen kalenterini viimeistään paljastaa.

 

Päivä 1: Omakuva
Päivä 2: Suosikkitavara
Päivä 3: Perheenjäsen
Päivä 4: Harrastus
Päivä 5: Vanha kuva
Päivä 6: Teema “vihreä”
Päivä 7: Kuva jota en koskaan julkaissut
Päivä 8: Suosikkikuva
Päivä 9: Päivän asu
Päivä 10: Tämä tekee minut iloiseksi
Päivä 11: Hullua
Päivä 12: Arkeni
Päivä 13: Teema “valo”
Päivä 14: Talvikuva
Päivä 15: Rakkaus
Päivä 16: Mustavalkoinen omakuva
Päivä 17: Hetki
Päivä 18: Tunteet
Päivä 19: Täällä minä asun
Päivä 20: Teema “erilaiset”
Päivä 21: Kun olin pieni
Päivä 22: Tästä olen riippuvainen
Päivä 23: Kesäkuva
Päivä 24: Tämä tekee minut surulliseksi
Päivä 25: Kaikessa kiireessä
Päivä 26: Tämä naurattaa aina
Päivä 27: Teema ”kaksi”
Päivä 28: Sää
Päivä 29: Uusin kuva minusta
Päivä 30: Valinnainen kuva

Kommentit

Anna
Ai niin!

Kyllä mä ainakin tykkään lukea tarinaa kuvien takaa! Kalenterin käytössä oon ihan onneton. Ehkä sen(kin) takia oon aina myöhässä joka paikasta ja tili on miinuksella. Samasta syystä en vois koskaan alkaa freelanceriksi. Kadehdin tollasia ihmisiä, joilla on homma hallussa!

laurafree
Laura loves

Tää onkin about ainoa homma, joka mulla on hallussa.. Usein harkitsen uraa palkattuna "organisaattorina". Ois ihanaa laatia kaikille maailman ihmisille minuuttiaikatauluja, rahankäyttösuunnitelmia & muita. Oi lääh!

Mintski (Ei varmistettu)

Kyllä! Pitää jaaritella myös! Ja kalenterin täyttäminen on kyllä uskomattoman tyydyttävää puuhaa, ahh.

laurafree
Laura loves

Mä oon jo tän vuoden joulukuullekin värittänyt ja rinkuloinut kaikki erikoisuudet tyyliin ITSENÄISYYSPÄIVÄ (kai kaikki muutkin muistavat ulkoa, että se on tänä vuonna tiistaina?) ja kovasti olisi mielessä jo merkintöjä ensi vuodellekin... Aijai. Hullu ihminen.

Mintski (Ei varmistettu)

Tietenkin, tärkeät (ja ei-ehkä-niin-tärkeätkin) päivät ympyröidään mitä pikimmiten uudesta kalenterista. Mä olen vielä hirveän neuroottinen siitä millaisilla kynillä kalenteria täytetään, lyijykynä on esimerkiksi iso nounou. Onneksi on kalenterifriikki ystävä jonka kanssa voi kivasti sitten keskustella aiheesta: "Millainen on hyvä kalenteri ja miten sitä täytetään."

laurafree
Laura loves

No ei tietenkään lyijykynällä! Mieluiten ohuella tussikärkisellä kynällä. Mutta kun ne ovat aina hukassa, niin peruskuuliskin on pakko hyväksyä useimmiten.

Hyvänen aika, nyt pitäisi muuten kyllä tietää, mikä kalenteri sulla on. Kerro heti!

Mintski (Ei varmistettu)

Sellainen mihin ostetaan aina uudet sivut joka vuosi ja voi luoja se on kamala (Ajaston). Piti vaihtaa uuteen kalenteriin kesken vuoden ja tuo oli mukamas käytännöllisin vaihtoehto - no ei oo! Mutta hyvä syy shopata pian uusi kalenteri.

Mintski (Ei varmistettu)

..ja teinpä nyt sitten ensimmäisen tolla on blogissa tommonen mäkin haluun -ostokseni. Moleskinehän alkaa näpsäkästi heinäkuusta joten kliks vain ja sinne meni - nyt sitten innolla odottelemaan sopiiko se minun kätösiini.

Ande (Ei varmistettu)

Ihan vain vinkkinä että noita Moleskinen kalentereita saa melkoisen kohtuuhintaisina netistä, esim. Book Depositery. Ja jos muistan oikein niin tuossa(kin) kalenterissa kuukaudet alkavat heinäkuusta, joten eikun tilailemaan!

laurafree
Laura loves

Noita A4-kalentereita on sekä vuoden kalentereita (siis yksi kalenterivuosi tammi-joulu) sekä puolentoista vuoden (alkaa heinäkuusta). Mulla on aina sellanen perinteinen tammi-joulu. Mutta kiitos nettivinkistä, oon ostanut aina Akateemisesta miettimättä enempää asiaa! Ens kerralla netistä! (Voiskin jo kohta alkaa tilailla, niin pääsis ensi vuoden pläänejä miettiin, hih..)

Fanni (Ei varmistettu)

Hei Laura! Rupesin tänään lukemaan sun blogia ja voi elämä miten mahtavat pari tuntia oon sun postausten kanssa viettäny. Mikä rehellisyys, ihana ronski aitous, kirosanat, Tiffanyn sormus nakkisormessa, synnytyksen jälkeinen ahdistus, woman oot huippu! Tunnen hengenheimolaisuutta sun matkalle pakkailujen kanssa (asun tällä hetkellä Pariisissa ja lähdin minilomalle Barcelonaan, pakkasin vähän kännissä ja unohdin pakata mm. kännykän laturin, hiusharjan ja antihistamiinit...nillä mentiin mitä mukana oli) ja kodin sekamelskan kanssa (joidenki ihmisten käsitys kaaoksesta just jossain sisustusblogeissa on vaan niin huvittavaa) ja sun sensuroimaton kirjotus äitiydestä oli todella hieno. Mulla ei oo lapsia, mutta koin, että jos ois (tai tulee olemaan) ni tuntisin samansuuntasia juttuja. Anyways, kiitos blogista ja ihanaa kesää!

K.K
K&K

Kalenterin täyttäminen on aivan ihanaa!! Ja just tuolta sen kalenterin kuuluukin näyttää, hallittu kaaos (jonka kylläkin itse ymmärtää täysin) sen olla pitää! Ja tietysti eri värejä ja merkkipäivät ympyröity huomiotaherättävästi jne. Lyijykynä tosissaan on aikalailla nounou jo siksi että se pyyhkiytyy helposti suttuisen näköiseksi kun sivuille suttaa lisää asioita. -Kaisa

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.