Supersimppeli maa-artisokkasoppa

Laura loves

Kuka olisi niin tyhmä, että lähtisi leikkimään ranskalaisella klassikolla? Kuka olisi niin tyhmä, että lähtisi leikkimään Antto Melasniemen jakamalla reseptillä? Minä, minä, miiiinä!

Perjantai-illan projektin nimi oli Maa-artisokkakeitto. Reseptissä pyydettiin kaatamaan kattilaan puoli litraa luomumaitoa ja puoli litraa kermaa. Mutta kun meillä ei ollut kermaa, mutta oli puoli saavia turkkilaista jogurttia, joka piti käyttää loppuun. Bai bai, ranskalainen klassikko. Hello, hämmentävä franskalainen sekasikiö turkkilaisin, happamin vivahtein. Erinomaista oli silti! Ja niin helppo, kun oikaisi vielä yhdessä olennaisessa: valmisti sopan teflonpannulla! Miten mauton sitä ihminen voi olla? Mutta mutta mutta kun ei minulla ollut aikaa vahdata maitokattilaa ja sekoittaa sitä nonstop. Piti samalla siivota keittiötä, ideoida viikonlopun saaristoruokia, keittää perunoita, ruokkia vauvaa viilillä, ynnä muuta sellaista.

Mutta tästä kuulkaas! Helppo ja ihana. Jaan nyt tuon Melasniemen alkuperäisen ohjeen. Kunnioittakaamme mestaria.

Maa-artisokkakeitto

400 g maa-artisokkaa (suosittelen luomua, tässäkin)

0.5 l luomumaitoa

0.5 kermaa (vain ruokakermaa taitaa saada luomuna, varmaan kuohukerma ois maultaan parempaa)

suolaa

valkopippuria

sitruunamehua

Keitä artisokat matalalla lämmöllä maidossa&kermassa. Soseuta. Mausta suolalla, valkopippurilla & halutessasi tujauksella sitruunamehua. Vaalean kuohkean maukasta mmmmm. Maa-artisokan syöpöttely tuntuu aina jotenkin niin luksukselta. Vai olenko se vain minä?

 

Ps. Ei tarvitse varmaan edes kertoa, mistä resepti oli peräisin. Mondo Ruok--, nii.

Pps. Omassa versiossani oli siis 0.8 l maitoa ja ehkä 2 dl (kaksi isoa kimpaletta) turkkilaista jogurttia. Ei huono niinkään.

Kommentit

Nooraino (Ei varmistettu)

Saako nytkin maa-artisokkaa? Oon syönyt sitä aina syksyisin.
Keitto on kyl parast.

laurafree
Laura loves

Meidän luomupiiristä ainakin saa just nyt!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.