Viikon parsavinkki

Laura loves

Reseptistä ei ole hajua, mutta piirakan täytepari oli nimeltään parsa & brie. Nippu parsaa ja kaksi pakettia brietä. Pohjana lehtitaikinaa. Ei suositella laihduttajille! Mutta eihän me laihduteta, eihän?

Jälkiruoaksi saippuakuplia ja pistaasijäätelöä. Tavallinen torstai-ilta Oonalandiassa alias Villa Dillessä.

 

Kommentit

Ooo (Ei varmistettu)

Hii, onpa jotenkin hyvällä tavalla vieraan näköistä!

Reseptiä ei ollut mullakaan, mutta tuonnäköinen ja –makuinen torttu syntyi jotakuinkin näin: höyrytä nippu parsaa niin kypsäksi, kuin parsaa nyt kannattaa höyryttää. Leikkaa parsojen kannat n. sentin mittaisiksi paloiksi ja säästä nuppuosaan n. 10 cm varsi, jotta päällyksestä tulee nätti. Esipaista samalla irtopohjavuoan pohjalle kaulittua voitaikinaa 7 minuuttia. Kuori kaksi maalaisbriesektoria eli ota se valkea vaha pois (ja syö ne kuoret samalla kun kokkaat), vääntele juustosta paloja ja sulata palat kermatilkan kanssa teflonpannulla syntiseksi rasvamössöksi. Sekoita kulhossa kolme munaa, hitu muskottipähkinää (tuli pakkomielle että tähän on pantava muskottipähkinää) sekä purkillinen maitorahkaa, yhdistä parsanpalat ja juustomössö, kaada vuokaan, lado päälle parsannuput ja paista 200 asteessa n. 30-40 min.

Jos saan joskus sen alkuperäisen reseptin, tulen kertomaan! Ja kutsun teidät toki maistamaan sitäkin. Tässä versiossa perversseintä oli se, ettei brie maistunut liki lainkaan. Huh.

annemi

Jos on parsaa ja brietä ei voi mennä vikaan! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.