Viimeinen ateria

Laura loves

Jos minulta kysytään lempiruokaani, vastaan aina "sushi ja spagetti". Jos vastausta väitetään liian epämääräiseksi, mietin tovin ja lausun: "sitruunaspagetti". Ja niin se on. Tätä valitsisin viimeiselle aterialleni.

Tämä ei oikeastaan ole edes resepti, vain lyhyt lista aineksia jotka laitat mullin mallin keskenään ja kaadat kuuman spagetin päälle. Sekoitat, ja sekoat. Parasta. Koskaan.

Olen tehnyt tämän ruoan tähän saakka kuohukerman kera, mutta tuoreesta Evitasta poimittu Hanna-Riikka Siitosen vinkki herätti: hän tekee sitruunapastansa mascarponella. Vielä askeleen helpompaa (ei kuumennusta!) ja herkullisempaa.

 

 

Sitruunaspagetti

spagettia

mascarponea

1 luomusitruuna

parmesaania

suolaa, pippuria

ehkä: valkosipulia & katkarapuja

 

Keitä spagetti reilussa vedessä, reilulla suolalla.

Sekoita mascarponeen (vaikkapa puoli purkkia) 1 luomusitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu. Raasta sekaan myös parmesaania - niin paljon kuin sielu sietää. Ripaus suolaa ja pippuria.

Sekoita kuuman spagetin joukkoon.

 

Psst! Tuunaa! paista katkarapuja oliiviöljyssä ja järkyttävässä määrässä valkosipulia. Kippaa tämä setti spagetin ja mascarponen sekaan.

Share

Kommentit

Anna Karhubear

NAAAM, naurettavan helppoa!

J

Nonni on nyt kiva ku näppis on kuolassa.

Ah, me syödään välillä samantyyppistä - paitsi että siinä on myös tuoretta parsaa.

Ihan Taivaallisen Hyvää.

MariMaalla
Kivistössä

Kyllä, täällä mascarpone saa aina kritiikittömän hyväksynnän! Nälkä, onneksi on lounasaika.

N (Ei varmistettu)

Saaks mascarponea syödä raskaana? Nimim. hysteerikko

laurafree
Laura loves

Saaaaa! Se on tehty pastoröidusta maidosta. Mä kyllä syön kaikkia muitakin juustoja ihan siekailematta, mutta "mascis" sopii ihan hysteerikollekin.

Anna
Ai niin!

Frendi teki tätä miinus parmesaani plus parsa. Taivaallista.

Tyyne (Ei varmistettu)

Sekotit päivän ruokasuunnitelmat. Piti tehdä papu-parsakaalisalaattia (sis. mm. majoneesia, ei ole niin terveellistä, kuin miltä kuulostaa :D), mutta tätä on nyt ehkä pakko saada! Katkaravuilla ja valkosipulilla, ehdottomasti. Oooh.

N (Ei varmistettu)

Huippua! Mitäpä ei huonovointisena herkullisen ravinnon saamiseksi tekisi. Sitruunapastaa siis mullekin!

Chic & Fit

Välitön sekoaminen. Muuuuuuuums!

Jonayla

Vielä helpompaa, korvaa mascarpone pelkällä voilla, jos tulee liian kuivaa, lisää vähän keitinvettä. ;p 

Hosuli
Hömppäblogi

Oi tätä kokeilen!

Kommentoi