Wäinön kuolema

Laura loves

Tiedän, että se oli persoonaton ketjukahvila, jonka kahvi ei aina maistunut hyvältä. Mutta se oli myös kahvila, jossa vietin aikaa lähes päivittäin opiskeluvuosinani 1999-2006 (Kaisaniemi) sen ainoan oikean happaman smoothien & jonkin obskuurin tenttikirjan kanssa, viikottaisilla tyttötreffeillä Terhin ja Elisan kanssa 2007-2010 (Tennispalatsi) ja Turussa (2007-2012), kun kaipasin paikkaa, jossa on wlan ja tieto siitä, mikä on tuplasoijalatte. Ehdin jopa lykkiä lapseni pari kertaa Sanomatalon (surullisen)kuuluisaan, vaunukansan (ei vittu) suosimaan vauvaväinölään. Voi Wayne's Coffee, älä mene. Menit jo.

Tilalle loihdittiin yhdessä vuorokaudessa Aschan Café & Deli. Mitään Wayne'sin ihanuuksista ei ole jäljellä: sen legendaarisen 7 desin saavimukin sijaan kahvi tarjoillaan lasista (haloo, nyt ei ole 2002!) ja tomaatti-mozzarellasämpylä oli kammottavan paha.

Pahin rikoksista on tietysti se, joka tapahtui jo syksyllä: skonssi poistui valikoimista. Mitään kahvilatuotetta en ole elämässäni tilannut niin moneen kertaan, ehkä sadasti. (Helsingin rautatieaseman Baguette & Con tomaatti-mozzarella-ciabatta on kyllä näissä kärkikahinoissa mukana, pendelöintivuodet never forget!) Skonssi tuorejuustolla ja hillolla. Kummankaan kanssa ei pihtailtu: törkeät vuoret Philadelphiaa ja mansikkahilloa. Ihana, lämmin, pulska, rasvainen skonssi. Aamut olivat yhtä juhlaa usean vuoden ajan. En koskaan kyllästynyt siihen ihanuuteen, enkä koskaan voinut tilata muuta.

Nyt kun memory lanella poukkoillaan, niin tajusin saaneeni Wayne'sista muuten elämäni ainoan ruokamyrkytyksenkin! Smoothie maistui juodessa vähän homeiselta, ja seuraavana yönä lensi yrjö. Sain jonkun muhkean lahjakortin hyvitykseksi homemansikastani. Ei jäänyt siitäkään siis traumoja. Wayne'sin smoothie oli silti ainoa oikea. Siinä ei ollut mitään makeutusta (paitsi banaanin luontainen makeus) ja se oli aivan lyömätön herkku.

 

Nyt aika tuo ei koskaan palaa takaisin. Vakkarikahvilan etsintä jatkuu. Ei hyvältä näytä. Kristiinankadun Latten suuntaan taidan kääntyä, vaikka siellä joutuukin puhumaan ylisosiaalisen omistajan kanssa, kun haluaisi vain pulikoida omassa erakkoulottuvuudessaan.

 

Ps. Tärkeä huomio: kuvassa esiintyvä kuppi on juuri se väärä Wayne's-kuppi, kamalaa pyöristettyä jenkki-diner-mallia, hyisss. Saavimukista en löytänyt edustavia promokuvia. Se elää mielissämme. Sniff.

Kommentit

Jepso (Ei varmistettu)

Harmi että tieto Waynen poismenosta tuli niin myöhään, että en ehtinyt käydä varastamassa niitä ihanan isoja mukeja... :(

laurafree
Laura loves

Niin! Sitä pantattiin kyllä aika hyvin viime sekuntiin. Turun Wayne'sissa asiaa ei uutisoitu mitenkään, lauantaina pyöri normaalisti Wayne'sina ja maanantain ajan oli ovessa lappu "Suljettu remontin vuoksi" ja tiistaina tilalla oli Aschan Deli. Että sellasta. Ei ollut romanttiset jäähyväiset. Puhumattakaan siitä, että uskollisille asiakkaille olisi luovutettu läksiäislahjaksi ne saavimukit!

Bääbs
BLUSHING

Tämä  on niin pyllystä, en palaa enää Suomeen.. Wäinöllä oli paras lattemacciato mitä Suomesta sai, ja sen kai vielä aamuisin Kampista ennen kahdeksaa puoleen hintaan. Mutta eikös se Starbucks oo sinne jo tulossa?

Vierailijanja (Ei varmistettu)

Ne skonssit! Olen murtunut.

laurafree
Laura loves

Turusta sai kaikki kahvit ennen klo 10 puoleen hintaan, yhyy. Niin saa kai tuolta Aschaniltakin, mutta ei ne oo yhtä hyviä, byäääää. Eisse Starbucks Turkkuun ikinä tuu, wäääääää. Ja eniten tietty haluaisin jonkun Bossaliina kakkosen, mutta sellasta ny ei ainakaan tuu, tyrrrsk!

Jepso (Ei varmistettu)

Turusta puheen ollen, olisiko Brahesta Wäinön korvikkeeksi? Ainakin niillä on jumalattoman kokoisia korvapuusteja ja ilmaiset santsikupit - syystäkin, koska kahvimuki on oikean kahvimukin pienoismalli.

laurafree
Laura loves

En jotenkin syty Braheen. Makeita juttuja on kai joitain ihan hyviä, mutta en mä aamulla semmosia nääs. Leivät ei oo hyvät ja se kuppi on tosiaan kamala. Vihaan yli kaiken just sellasia kapeita, pienehköjä kuppeja. Lisäksi siellä on liian kovalla musiikki ja liian nuorekasta ja meluisaa :D (Ja Hansan Brahe on kaoottinen ja ei-kiva.)

Wayne's oli nuorekkaasta imagostaan huolimatta tosi rauhallinen ja äänetön. Mutta sinänsä siis hyvä ehdotus, ei siinä. Ehkä käyn vielä toteamassa potentiaalin tai potentiaalittomuuden.

Terhi (Ei varmistettu)

Voih. Taidan printata tämän ja liimata päiväkirjaani. Hieno muistokirjoitus. Rakkautta!

RosieK (Ei varmistettu)

Wayne's oli franchisingina kuulemma nihkeä ja kallis. Uusia tuotteita oli hankala saada myyntiin, kaiken kanssa kesti ja oli työn ja tuskan takana saada mitään uutta myyntiin.

Vierailija (Ei varmistettu)

HUOMIO! Ainakin Tampereen uusissa puljuissa on uuden logon myötä uudet oranssit sammiomukit!

laurafree
Laura loves

MITÄ! ONKO NOIN! Nyt kyllä. Tilasin nyt normaalin kahvin. HETI MAANANTAINA ISOA TILAAMAAN JA TSEKKAAMAAN ASIA. NYT JÄI CÄPSIT PÄÄLLE KOSKA OLEN TÄPINÖISSÄ TÄSTÄ!

nansk

Saakeli, Wäinölässä oli Tampereenkin parhaat kahvit. Saamari. Nyt täytyy sitten tyytyä Coffee Houseen ja odottaa Starbucksin (joita pitäisi kuulemma olla tuleman 15-20 ympäri Suomen, kyllä Turkuunkin noilla numeroilla ainakin yksi tulee!) saapumista Suomeen...

Julianna (Ei varmistettu)

Minun mielestäni se kahvi on kyllä aivan samaa, kysyin jopa tiskillä siitä. Tärkeintä kuitenkin on se, että aamun kahvit -50% elää ja potkii edelleen, ja samat leimakortit käyvät yhä. :)

Lasit on toki kauheat hyi hyi, mutta uusien jättimukien tulo kuulostaa hyvältä. Ei kai niitä ihan ekana päivänä olisi saanutkaan roudattua ympäri Suomea.

Cafe Brahessa soi radio Energy ehkä täysillä, ei siellä voi esim kirjoittaa. Muutenkin ahdistaa sellaiset paikat jotka ovat aina täynnä, kun sitten ei kehtaa jäädä tuntikausiksi lorvimaan kun pitäisi joko taas tilata jotain tai häipyä.

Minäkin olin järkyttynyt Wayne'sin äkillisestä poismenosta, mutta hirveämpi lähiaikojen kahvilatrauma oli kyllä Kolmannen linjan uusi Good life coffee. Tilasin soijalaten, vastaus oli "no me ei kyllä olla ottamassa soijamaitoa valikoimiin, mut miten ois toi suodatinkahvi mustana?". Huh.

Eeva Kolu

Laura nyt mää ymmärrän. En ikinä ajatellut että Waynesia voisi tulla ikävä, kunnes maistoin tätä Aschan Delin bagelia. Vihaan itteäni kun haksahdin tähän.

laurafree
Laura loves

Joo, ekasta haukusta lähtien vituttaa. En enää tee virheitä, vaan syön kotona ja tilaan siellä vain laten. Hmph.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.