Ladataan...
Laura loves

Tuntuuko tämä kämppä toiselta kodiltasi, vaikkei sitä oikeasti ole olemassakaan?

Samoin.

Nolottaa olla näin stereotyyppinen länsimainen nainen, mutta kyllä - olen aivan kreisi Sex & The City -fani nyt ja aina. Ja Sarah Jessica Parker -fani erityisesti.

Enkä jaksa yhtään Carrien roolihahmon tai SJP:n näyttelijänlahjojen kritiikkiä. Vähän kuin joku haukkuisi omaa äitiäni. Byää. Fanitukseni kohdistuu luonnollisesti tv-sarjaan, ei niihin elokuvankaltaisiin tekeleisiin, jotka toki olen myös istunut katsomassa.

Voisin katsella Carrien/Sarah Jessican kuvia päivät pitkät. Ne korvaavat säkillisen karkkia. Ihanaa, humalluttavaa sokeria. Kasvot, kroppa ja garderobi. Huokaus.

Ladataan...
Laura loves

Vuosien mittaisen empiirisen tutkimukseni mukaan:

Riidellään äidin tai isin kanssa kuin 14-vuotiaana. Puoli tuntia iltapalapöydässä, ja jostain syystä käämit palavat. "NO VOI VITTU EKSÄ TAJUU!" Ehkä vähän itkemistä, sitten jatketaan kuin mitään ei olisi tapahtunut - toki ilman anteeksipyyntöjä, se olisi liian noloa ja omituista.

Käydään jääkaapilla koko ajan. Lapsuudenkodin jääkaappi on mystinen mikrokosmos. Se on täynnä tuotteita: suklaalevyjä ("jotenkin mä vaan laitan ne sinne jääkaappiin"), tomaattimurskaa ("jotenkin mä vaan laitan ne sinne jääkaappiin"), hedelmiä, pekonia, miljoonia mehuja, maitoja, jogurtteja, leikkeleitä ja juustoja, holtittomasti keski-ikäisten kevyttuotteita, vanhentuneita kuriositeetteja ("kerran käytin puoli teelusikallista wasabia yhteen juttuun", "kyllä niitä liemikuutioita voi käyttää vaikka parasta ennen oli 2007"), kinuskikastiketetroja (miksi!)... Lapsuudenkodissa syödään puolen tunnin välein, vaikkei olisi nälkä - ja jotenkin se nälkä on koko ajan. Aterioiden, aamupäiväkahvien, iltapäiväkahvien, iltateen ja muiden outojen väliaterioiden lisäksi käydään nappaamassa muromysliä (luksusta!), pähkinäsekoitusta (luksusta!), mitä tahansa hiukan epäterveellistä joka käänteessä. Olisipa joku kalorilaskuri, joka raksuttaisi lapsuudenkodissa koko ajan ja laskisi päivän syömiset.

Saunotaan joka ilta. Vaikka kiukulla. Sauna päälle. Tällä visiitillä saunominen onkin ollut kivaa, kun on päässyt lotraamaan isossa kylppärissä Sulon kanssa, joka alkaa vihdoin tajuta kaikesta jotain. Niinpä ollaan vedetty pitkää kylvetään-ollaan suihkussa-saunotaan alalauteella-kontataan pitkin laattoja-settiä, läiskitty ja polskittu ja tutkittu veden olomuotoa. Kaikki tämä looppina vedetyn "Vesipuisto Serena/kaaaikki mukaan viettelee!" -hoilotukseni säestyksellä.

Mennään nukkumaan yhdeksältä. Eikä pidetä sitä mitenkään omituisena.

Luetaan vanhoja lapsuuden kirjoja. Mervi ja Marvi Jalon heppaopukset, I salute you!

Jäädään vielä yhdeksi yöksi. Meidän piti palata Turkuun keskiviikkona. Näillä näkymin palaamme lauantaina. Täällä ei ole yhtään mitään tekemistä, mutta silti paikka vetää puoleensa kuin musta aukko. Koti on aina koti.

Ladataan...
Laura loves

Kun perustin Lily-palstani, lupasin mielessäni päivittää sitä joka päivä. Ihan vaan, jotta lilyni ei varmasti kuihtuisi ja nuupahtaisi. Ja nyt on kulunut - sniff - kaksi pitkää päivää naputtelematta. Anteeksi, Lily. Tässä kostuketta. Eikö tää oo vähän sellanen tamagotchi-juttu?

Seli-seli-osuus:

1) on flunssa. Tahtoo kaivautua kiven alle ja kuolla pois. On dramaattinen flunssassa, on.

2) on Hämeenlinnassa, lapsuudenkodissa, jossa langaton verkko ei toimi ja netin käyttäminen äidin kohmeisella työ-PCllä on kivuliasta.

 

Palaan pian. Lupaan. Enkä tarkoita tätä niin kuin Ralph Fiennes siellä aavikolla Kristin Scott Thomasille.

Pages