Mihin ihmiset ovat koukussa 2017

Ladataan...

Enään ei swaipata vasemmalle Tinderissä, vaan ollaan koukussa Jodeliin. Siis juorupalstaan, joka on kuin Vauva.fi 2.0. Yksi aloittaa keskustelun jollain otsikolla, ja siihen sitten lukematon määrä ihmisiä kommentoi. Täysin sama idea kuin vauva.fissä, mutta se on äppi. Tottakai, koska nykyään jokaiselle toimenpiteelle on applikaatio. Odotan sitä hetkeä, kun joku äppi pyyhkii mun perseen vessassa käymisen jälkeen.

Mä oon saanu mun kavereilta ja tutuilta viime kuukausien aikana print screeneja, kuinka Jodelin foorumeilla puhutaan tuhansien eri juorujen lisäksi minusta ja minun koirasta. Siis mun koirasta omia keskusteluita? Hauskaahan se on ei siinä mitään, senkun jatkatte. Enkä kiellä ettei siitä saisi puhua, onhan se niin ihana! Olen myös saanut print screeneja keskusteluista, joissa puhutaan pelkästään minusta. Lähes kaikki keskustelut ovat alkaneet otsikolla "LAURA OLLILA ON PARAS JA HAUSKIN SNÄPPÄÄJÄ" ja sitten niihin jengi kommentoi. No eipä siinä mitään, oon yllättyny, että noin 95% näistä jutuista minusta ovat olleet pelkkää positiivista. Luultavasti tämä johtuu siitä, että iso yleisö ei minua tiedä, joten pahimmat nettitrollaajat eivät ole jaksaneet osallistua "Laura Ollila - keskusteluihin", koska olen täysin neva höödi heille. 

Tässä aamukahvia juodessa ( kello 14.00 ah viikonloput)  latasin sen Jodelin. Rupesin sitä selaamaan, et mikä tää juttu oikeen on, kun kaikki on tähän muka koukussa. No eipä se mikään positiivisuusfoorumi ollutkaan. Mitä edes kuvittelin. Ihan hirveitä kommentteja julkisuuden henkilöistä, bloggaajista ja vloggaajista lukiessa tuli asioita mieleen mitä en ole koskaan oikein ymmärtänyt. 

Kuvitellaan nyt tähän julkisuuden henkilö nimeltä Sanna. 

Sä meet pläräilemään Jodelia ja etsimään sieltä päivän kuumimpia juoruja. Huomaat, että hei hei hei täällä on keskustelu siitä ärsyttävästä Sannasta, jonka otsikkona on "Ootteko huomannu kui vitun iso perse Sannalla on nykyään?"

Luet kommentteja ja kommentoit itsekin jonon jatkeeksi: "Joo hyi vittu näin sen kerran Stokkalla iha vitun hirvee selluliittiperse"

Mun ensimmäinen kysymys tässä kohtaa on, että mikä ihme on sun henkilökohtainen tarve mennä haukkumaan jonkun täysin tuntemattoman vaikkakin julkisuudesta tutun Sannan persettä? Vaikka Sannalla olisi niin iso perse, että se ei mahtuisi sen kanssa enää Stokkan ovista sisälle, niin mitä vaikutusta sillä on sun elämään? Mikä ihme on sun tarve puhua muista ihmisistä pahaa, jotka ei vaikuta millään tavalla sun elämään, etkä heitä edes tunne. Sulla on ehkä Sannasta joku "mielikuva" sen julkisuuskuvan ja somen perusteella, mutta ei se vielä kerro monestikaan mitään. 

Ihmiset jotka työskentelevät julkisuudessa ja esillä ovat kyllä tietoisia siitä, että heistä kirjotellaan, kuvataan salaa, juoruillaan ja heidän elämään puututaan. Sillä että sä oot esillä julkisuudessa on toki kääntöpuolensa ja blaa blaa blaa, mutta miksi juuri sun täytyy lähteä siihen paskanjauhantaan? Mitä mielihyvää sä saat toisen ihmisen lyttäämisestä? Onko sulla niin huono olla sun omassa kropassa tai elämässä, että sulla on tarve haukkua muita ihmisiä, niiden ulkonäköä tai toimintaa? Voin luvata, että se toisten ihmisten lyttääminen ei kyllä sun omaan elämääsi onnea tuo. Ja ei mä en nyt puhu itseni puolesta, mun persettä ei toistaseksi ole Jodelissa haukuttu. Tämä oli täysin keksitty esimerkki. 

Oletko ajatellut, että täntyyppinen toiminta tekee susta kiusaajan?

Jos sä jotain julkisuuden henkilöä, artistia, bloggaajaa tai tubettajaa "vihaat" vaikka et edes tunne, niin miksi ihmeessä sä haluat käyttää sun elämästä aikaa ja energiaa siihen, että lyttäät sitä jossain Iltasanomien keskustelupalstoilla, Jodelissa tai somessa ylipäätään? Eikö olisi kivempaa käyttää se aika järkevämmin, ja tehdä esimerkiksi niitä kivoja asioita mitkä tekee sut onnelliseksi?

Ihmisten mollaaminen keskustelupalstoilla ja nykyään Jodelissa ei nyt toki ole uusi juttu. Mikäli nettitrollaaja on sulle aivan uusi käsite, niin käyppä lukemassa minkä tahansa sivuston kommenttikenttiä. Varmasti jokaiselta sivustolta löytyy näitä nimettömänä möyhääviä hulluja. Anonyymina netissä räyhääminen on helppoa, koska kukaan ei tiedä, että kuka siellä ruudun toisella puolella sormet syyhyten räyhää. Ympäri maailmaa eri mediat ja vloggaajat ovat sulkeneet niitten kommenttikenttiä. Enkä ihmettele yhtään. Monien uutisten paikkansapitävyyttäkin kyseenalaistetaan, koska ihmiset lukevat uutisen lisäksi vielä näitä kommenttikenttiä, jonne joku kylähullu Savitaipaleelta on pistänyt omat faktansa tiskiin. Yleensä ne on omia mielipiteitä, jotka kirjotetaan tietenki faktoina.

Olen saanut oman osani myös blogissani näistä trollaajista erityisesti,  kun kirjoitin kuinka haluaisin, että Uberin toiminta olisi Suomessa laillista. Sain valtavan vihan kymmeniltä taxikuskeilta, jotka muun muassa nimittelivät minua persettä jakavaksi huoraksi. Jos haluan taxialalle tervettä kilpailua, tekeekö se minusta todella persettä jakavan huoran?  Tämä koko kirjoitus nyt oli sinänsä täysin turha postaus, koska nettitrollaaminen tästä universumista ei lopu koskaan. No, mutta sainpahan sanottua mitä oli sanottavaa.  Mutta yritän nyt vielä kuitenkin: mitä jos jokainen meistä keskittyis positiivisten asioiden tekemiseen ja jätettäis se toisista ihmisistä paskan puhuminen vähän vähemmälle?  <3

Pus,

Laura

ps. Oletko jo lukenut listani heikkojen hetkien varalta? Tai mielipiteeni Facebookin kirpputoreista?

 

 

 

 

 

 

Share

Kommentit

emiliakeijusofia

Oon ihan samaa mieltä tosta Jodelissa haukkumisesta.. ihan käsittämätöntä :D kirjoitin oikeestaan kans siitä mun blogiin jonkin aikaa sitten, ihan vaan sen takia koska tää on vaan uusi kiusaamisen tyyli mihin mun mielestä pitää puuttua. Olisi ihanaa, jos kaikki osaisivat sanoa asiansa rakentavasti (tai jättää sanomatta), jos ei ole mitään hyvää sanottavaa! :)) Mä oikeestaan oon välillä kokenut tarvetta siellä puolustaa kiusattua, kun on mennyt joidenkin haukkuminen överiksi. En tiedä onko siitä paljoakaan hyötyä, mutta ainakin oon yrittänyt, jonka jälkeen sitten poistuin sieltä kanavalta, ei ollut nimittäin nättiä luettavaa :) mut onneksi fiksujakin on ketkä ei koe tarvetta lytätä muita, ja hyvä tää sun teksti!

mystery
Vision One

Mua harmittaa kun se oli aluksi oikeasti ihan kiva äppi ja noi keskustelut oli viattomia ja hyväntahtoisia. Ja onhan ne edelleenkin suurimmalta osin jos on muilla kanavilla kuin noissa juoruissa. Mutta aika paljon kertoo, kun koitin aloittaa positiivisen jutun yhdestä tyypistä juorukanavalle ja heti sain jotain 10 kommenttia että "höhöhö taidat olla se tyyppi ite" "höhö jatkuvasti nää samat tyypit tääl aloittaa keskusteluja itestään" :D

 

vainlauraollilajutut

Niin noh, toi johtuu varmaan siitä, että ihmisten on vaikea uskoa, että joku puhuis jollain "juorukanavalla" jostain ihmisestä hyvää ja siks epäillään et jengi itse kirjottelee itsestään sinne. Onneksi on niitäkin tyyppejä olemassa (niinkuin sinä), että kirjottaa muista ihmisistä jotain hyvää :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuohon kysymykseen "saatko jotain mielihyvää toisten lyttäämisestä" vastaus on kaikilla ihmisillä kyllä- oma paha olo puretaan useimmiten esim omaan puolisoon tai lapsiin, ja sitten jos ei ole ihmissuhteita niin tuntemattomiin ihmisiin.. en tiedä kumpi tyyli on enemmän perseestä. Se tosiaan useimmille tuo hetkellistä mielihyvää, että paska työpäivä puretaan puolisoon nalkuttamalla vaikka sukista lattialla, tai tiuskimalla lapsille, koska misery loves company ja halutaan että toisella on yhtä paha olo kuin itsellä, mutta eihän se tokikaan omaa tilannetta paranna. Jotkut vaan eivät välitä sen pitemmälle miettiä, että mikä sitä omaa oloa oikeasti parantaisi.

Kommentoi

Ladataan...