Kakkuja mahan täydeltä

Ladataan...

Olen tässä muutaman vuoden aikana kovasti innostunut kakkujen leipomisesta sekä erilaisien koristeiden tekemisestä. Päätinpä siis tehdä pienen postauksen aiemmin tekemistäni kakuista. Miteen leipuri-kondiittorin ammattitutkintoa en ole koskaan käynytkään, enkä myöskään tule käymään. Tätini on ammatiltaan leipuri-kondiittori, joten olen opit saanut häneltä.

Nämä kaksi ylintä kakkuleivosta on tehty ihan tavallisesta unelmakääretorttu pohjasta. Täytteiksi olen laittanut vanilijavaahtoa, banaania, mandarinilohkoja sekä kuningatarhilloa. Koristekukat ja lehdet olen itse tehnyt marsipaanista. Pursotuksessa olen käyttänyt floran vispikermaa.

 

 

Tämän kakun leivoin mummini 75-vuotis syntymäpäiville. Liljat olen tehnyt marsipaanista. Olen myös vähän "tuputellut" siveltimellä kukkien sisälle Ullanunelmasta ostettua kristalli pulveria. Ja vähän eloa myös tuonut tekemällä pieniä läikkiä punaisella elintarvike värillä liljojen sisälle.

Tämä kakku tuli tehtyä hetken mielijohteesta, kun pakkasesta löytyi yksi ylimääräinen kakkupohja. Taisi olla juuri koiramme syntymäpäivät, joten sen kunniaksi tuli sitten leivottua :D Liljat on tehty samalla menetelmällä kuin yllä.

Äitini 50-vuotis kakku tässä. Ruusuihin olen sivellellyt vähän vaalean punaista kimalle pulveria. Mielestäni keskimmäinen ruusu on parhain onnistunut ruusu mitä olen ikinä tehnyt ja hyvin ylpeä siitä! Kinuski sopii erittäin hyvin kakun päälle ja tuo aivan ihanan maun. Vielä pitäisi kokeilla kakun täytteeksi kinuskia, mutta vielä en ole sitä ehtinyt kokeilemaan.

Ja tässä viimeisenä esittelyn arvoisena täytekakkuna minun ylioppilas kakku. Hattu on kaupasta ostettu, mutta ruusut ovat jälleen itse tekemiäni. Pursotus onnistui tässä kohtuullisen hyvin.

Tässä elämäni kolmas voileipäkakku. Reunoille olen laittanut salaatinlehtiä sekä viinirypäleitä. Päältä löytyy fetajuustoa, meetwurstia, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä sekä salaattia ja herneenversoja. Täytteenä on pääasiassa aurinkokuivattua tomaattia, kinkkusuikaleitä ja kurkkusalaattia sekä oiskohan jotain kermaviiliä tms. Päällä yrttituorejuustoa.

Share
Ladataan...

Kommentoi

Ladataan...