Synttärit, synttärit!

Lempiruoka

Rakastan juhlien suunnittelua. Erityisesti tarjoilujen punaisen langan miettimistä. Juhlissa en välttämättä ole parhaimmillani, touhuan ja kaahotan niin, että siitä on usein enemmän haittaa kuin hyötyä. Enkä tiedä, pystyykö kukaan rauhoittua juhlintaan minun säätäessä lähettyvillä. Sunnuntaiset 1-vuotissynttärit sujuivat kuitenkin iloisissa tunnelmissa, vaikka kaadoinkin kahvia pöydille ja kiehautin teevedet hellalle. Tarjoiluissa oli kaksi punaista lankaa. Suolaisissa smörret ja makeissa sesongin marjat. Leipiä oli tarjolla neljää eri sorttia.

  • savuankka-piparjuurismetana-retiisi Salosen ruisleivällä
  • katkarapu-kananmuna-sitruunamajoneesi Tuffen ohraleivällä
  • graavilohi-tuorejuusto-kurkku-tilli Maalahden limpulla
  • brie-uunikuivattu tomaatti-basilika Tuffen 7-viljan leivällä

Leipien jälkeen söimme pavlovaa, mustikkapiirakkaa ja vadelmacurdilla täytettyjä lusikkaleipiä. Louna on jo jonkin aikaa syönyt pääasiassa samaa ruokaa kuin me muutkin ja synttäreillä hän sai eteensä pavlovan, joka oli vain pienempi versio isosta pavlovasta. Olin etukäteen mielessäni nähnyt lapen käyvän kakun kimppuun kaksi käsin, olevan yltäpäältä kermassa ja aiheuttavan kamalan sotkun ja hauskan videon. Varavaatteetkin oli valmiina. Toisin kävi, Louna tökki kakkua varovasti sormillaan, noukki muutaman marjan pois ja sen jälkeen söi muutaman valmiiksi täytetyn lusikallisen hyvinkin tyylikkäästi. Videosta tuli paljon odotettua rauhallisempi.

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.