Nopeaa arkiruokaa: kvinoaa ja kaalia sekä salsalohta

Lentoaskeleita

Minua kiinnostaa aina ihan huvittavan paljon, mitä muissa perheissä syödään arkena ruuaksi. Ehkä siksi, että kyllästyn nopeasti samoihin ruokiin ruokalistallamme ja joskus kun innostun oikein jostain, niin "syötän sen puhki" meille kaikille. Tästä syystä minusta on kivaa sekä kuulla että jakaa arkiruokareseptejä!

Tämä ruoka on tämän hetken lempparini ja olen hyvää vauhtia puhkisyöttämässä sitä perheelleni. Tämä valmistuu alle puolessa tunnissa, oikeastaan sinä aikana kuin lohi on uunissa! Osan nopeudesta tekee myös pakasteesta käyttämäni kätevät organic kvinoa/lehtikaalipussit, jotka saa höyrytettyä mikrossa nopeasti. Aion tehdä ruokaa varmasti myös Suomessakin, mutta eipä siihen kvinoan keittämiseen ja lehtikaalin pilkkomiseenkaan mene kuin hetki.

KVINOAA JA LEHTIKAALIA, UUNILOHTA SALSAKASTIKKEESSA SEKÄ VIHANNEKSIA JA TSATSIKIA
  • lohipala
  • TUORETTA TULISTA TOMAATTISALSAA*
  • MITÄ JÄÄKAAPISTA LÖYTYY - VIHANNEKSIA
  • KVINOAA
  • LEHTIKAALIA
  • OLIIVIÖLJYÄ JA VALKOSIPULIA
  • TSATSIKIA
 

(*Täältä saa aivan hirmu hyvää tuoretta tomaattisalsaa isoissa purkeissa, en ole varma saako tällaista Suomesta. Netti on kyllä onneksi pullollaan hyviä salsaohjeita! En suosittele kokeilemaan tähän sellaista säilykesalsaa.)

Ensimmäisenä uuni päälle (200c), vuuan voitelu ja lohen kevyt suolaus. Seuraavaksi annostelen lohen päälle lusikalla reilusti tomaattisalsaa ja laitan uuniin noin puoleksi tunniksi kalapalan koosta riippuen.

Lohen paistuessa uunissa on kvinoan ja lehtikaalin vuoro (eli tässä vaiheessa minä lykkään höyrytyspussin mikroon, hyi minua), joihin sopii hirmu hyvin valkosipuli/mustapippuri/oliiviöljyseos.

Paistan nopeasti pannulla oliiviöljyssä pilkkomiani vihanneksia, esimerkiksi tänään laitoin paprikaa, baby portobello-sieniä, sipulia ja kirsikkatomaatteja.

Yleensä ehdin kattamaan vielä pöydänkin ennen lohen ottamista uunista ja lisään vielä tsatsikin pöytään, sitten onkin valmista. Meillä tykkäävät kaikki pienimpiä myöten tästä ruuasta (ja juuri siksi ajattelin pitää tästä parin viikon tauon)!

Mikä on oma lemppari nopea arkiruokasi tällä hetkellä? 

LENTOASKELEITA FACEBOOK / INSTAGRAM / LENTOASKELEITA@GMAIL.COM

Kommentit

Anjuska
Ripaus elämäämme

Tein eilen kanasta ja reilusta määrästä kasviksia sekä pastasta aivan sairaan hyvän ruoan, joka kyllä nousi kärkeen viime aikaisista kokkailuista. Eli paistoin kanat, lisäsin tuorekset (sen sienestäjän version), paljon ohueksi pilkottua kesäkurpitsaa sekä lehtisellerin vartta. Perään vettä ja joukkoon "pikapastaa" ihan vaan kourallinen. Hetken päästä laitoin sekaan lirauksen kermaa ja maustoin suolalla, pippurilla sekä yrteillä. Ja oli kyllä niin maan perusteellisen hyvää! Jopa J, joka harvemminlautastaan syö tyhjäks, pyysi ekan lautasellisen jälkeen lisää :) 

Elina U.
Lentoaskeleita

Oi kuulostaapa herkulliselta, nam! :) Ihan pakko kysyä tyhmä kysymys, mutta mitä ovat "tuorekset"? :D Olen juuri nyt ihan hulluna selleriin, joten pakko varmaan kokeilla.

Anjuska
Ripaus elämäämme

Apetit on alkanut valmistamaan sellaisia valmiiksi pilkottuja kasvispaketteja. Eli tässä sienestäjän versiossa on vaikka sun mitä kasviksia sienten lisäksi, pilkottuina (lapsiperheen pelastus!!) ja ne on sellaisenaan suoraan paistovalmiita. Toinen vaihtoehto on wokki vihannekset. Molempia oon käyttänyt ja ovat kyllä kätsyjä! 

Looking for...

Kokin kanssa asuessa voisi luulla, että ruuat on tosi eksoottisia. Tosiasiassa mies hihkuu kun saa ihan perus murukastiketta ja makaroonilaatikkoa. Toki meillä on paljon kalaa listalla, koska sitä mies saa töistä sekä rapuja ja toisinaan jopa simpukoita. 

Meillä tehdään viikon ruokalista ja sitten yhdessä käydään kaupassa. Nyt juuri ihastuin hellapoliisin 365 päivää kirjaan, jossa on joka viikolle ainakin jotain kivaa!

Elina U.
Lentoaskeleita

Oi kuulostaa aika ihanalta syödä oman personal kokin tekemiä kala, -rapu -ja simpukkaruokia. ;) Minä myös rakastan niitä ihan perus arkiruokia, yksi suosikeistani on monien ällöksymä siskonmakkarakeitto! :D Kiitos tuosta kirjavinkistä, täytyypä kurkata!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.