Ladataan...

                               

Olen siis tänä vuonna siinä samassa tilanteessa kuin vuosi sitten: juoksu minuutteja ja kilsoja pitää saada alle jotta jaksan toukokuun alussa juosta Helsinki City Run:n kunnialla läpi.

Viimeviikolla ei kilometrejä paljon kerääntynyt ja sunnuntai zumbankin jäi väliin, joskus on kuitenkin kiva pitää hauskaa ja nukkua myöhään.... :-) Joten päätin tänään korjata tilanteen, kalenterin ( lue treeni suunnitelman) mukaan tänään oli vuorossa 30-40 min normi helppo juoksu....suunnittelin uuden reitin etukäteen ja sain aikaiseksi 8 km lenkin johon meni aikaa 64 min. :-) Jeeeeee vaikka vauhti ei päätä huimannutkaan.

siinä juostessa mietin kuinka helpompaa olisi jos HCR juostaisiin esim. Syyskuussa, vai olisiko?? Talvella juoksemisessa on etunsa:

  •            Lumessa juokseminen vastaa hiekassa juoksemista, todella hyvää treeniä
  •            Jos saat itsesi lumisateessa ulos ja lenkille, ajattele kuinka helppoa se on  kesällä                 
  •            Talvella juostessa ei tule samalla tavalla jano ja kuuma kuin helteellä
  •            Saat kropan kivasti timmiin kuntoon ennen bikini kautta

On niitä etuja varmasti muitakin, mitä teillä muilla tulee mieleen?

Oikein  mahtavaa viikkoa kaikille,

Anitta

Ladataan...

                       

Eilen illalla koin taas yhden niistä lukemattomista muistutuksista, minkä johdosta minusta tuli Mrs Stuart pari vuotta sitten!!

Rentouduin sohvalla hauvojen kanssa kun rakas mieheni laittoi viestiä kysellen kengän numeroa.....n. 1/2 tuntia myöhemmin hän tuli kotiin yllätys boxin kanssa jossa oli tuliterät tosi makean näkoiset Icebug Anima juoksu kengät!!!!!! Se minkä johdosta tämä oli niin mieletön juttu, on se että siinä istuessani mietin tulevaa intervalli treeniä, koska lumi on sulanut ja sitten on luvattu pakkasta, eli ajattelin että voi olla tosi vaikeat olosuhteet juoksemiseen. :-)

Tänä aamuna pääsin sitten kokeilemaan näitä söpöläisiä, ja voihan nenu kuinka helppoa oli juosta liukkaalla asfaltilla, tuntui että ne pienet nastat 'bugit' oikein pureutuivat jäähän....ihan mahtavaa , suosittelen kaikille lumikeleillä juoksua harrastaville tai sitä harkitseville.

Tämä oli siis ensimmäinen intervalli ilman treeneriä, joten tiesin että helppoa ei tule olemaan. Mutta  Saara S kirjoitti 'Elämäni kunnossa' blogissa muutama viikkoa sitten kätevästä intervalli koneesta ja minäpä inspiroituneena hankin oman Gymboss:n oranssin värisenä :-).......Voi tilata netistä, saapuu jenkeistä vähän reilussa viikossa ja maksoi c. € 20. Toimi tosi hyvin ja oli helppo keskittyä omaan juoksuun kun ei tarvinnut kelloa pällistellä.

                                               

Asiasta kiinnostuneille intervalli juoksuni kaava on tällainen:

10 min juoksua normi vauhdilla

1 min kovaa 5 min tosi hiljaista vauhti - tämä toistetaan 3 kertaa

10 min juoksua normi vauhdilla 

Näillä mennään muutama viikko

Tarmokasta torstaita vain kaikille,

Anitta :-)

Ladataan...

Ladataan...

                               

Sunnuntain jälkeistä laiskottelua jatkui siten melkein koko viikon. Olin jotenkin alavireinen ja poskiontelo oli tukossa ym. Mutta se ei haitannut kun tiesin että tänään on treenit PT:n kanssa :-)

Kaiken laiskottelun jälkeen tein uuden post Lontoo juoksumatto aika ennätyksen 3:n kilsan juoksussa. Viime vuonna nopein aika oli  n. 21,5 min( en siis ole nopea juoksija), tänään aika oli 20 min. Jeee.... Matkaa on vielä 5 vuoden takaisiin aikoihin jolloin tuo matka meni n. 16sta minuutissa.  Mutta tavoitteet on motivoivia :-)

Siinä juostessani ja välillä katseen kääntyessä alas, huomasin yht'äkkiä jotain mahtavaa....näin jalkani.. En siis paljasta vatsaani( tuossa vaiheessa t-paita oli jo lentänyt ja juoksin siis pelkällä topilla), en nähnyt sitä ollenkaan. Viimeinen muistikuva juoksumatolla juoksemisessa viime maaliskuussa oli pulle vatsa. Nyt se oli kadonnut!!!!

Todellakin syksyn aikan tehty työ on tuottanut tulosta, ihan mieletöntä :-)

Juoksun lisäksi teimme sitten jalkaprässi treenejä ym ja PT laittoi yhden jalkaprässi sarjan painoksi 60kg... Sain niitä 8 tehtyä, mutta uusi ennätys oli tosiasia.

Sitten vielä uima-altaan kautta höyrysaunaan ja k-kaupan ja kukka kaupan kautta kotiin.

Nyt meidän olohuonetta koristavat kauniit kukkaset vaaseissaan . :-)

                                           

Huomenna tuplatreeni Piloxing + kahvakuula ja sunnuntaina onkin sitten Zumba sunnuntai.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille,

 

Anitta

Paino ja mitat edelleen paikoillaan, mutta tavoitteita kohti matka vie :-)

Pages