Ladataan...
Liian suuri unelma?

Helou pitkästä aikaa! Pahoittelut hiljaiselosta, kesä ja loma vaan menevät eteenpäin ja olen tainnut alitajuisesti lomailla vähän blogistakin.

Täällä siis kaikki hyvin, yhdet menkat jo tulivat mutta todettiin, että itse inseminaatio osuisi tälle meidän kesälomareissu viikolle. Päätettiin, ihan niin kuin lääkärikin totesi, olla stressaamatta ja mennä sitten seuraavasta kierrosta.

Osa varmasti pohtii, että miksi näin? Koska mieheni on lomalla vain kaksi viikkoa ja hänen tyttärensä on meillä tämän reissuviikon ajan. Siksi päätimme, että seuraavasta kierrosta sitten. Mieheni tytär ei siis tiedä meidän projektista, on pohtiva mimmi, niin ei haluta vaivata häntä tällä asialla.. 

Täytyy todeta, että itse asiassa, en ole koko projektia pohtinut kesän aikana, joka on varmasti tehnyt ihan hyvää. Olen rentoutunut ja levännyt sekä urheillut. Ja häät, onhan niitäkin pikku hiljaa alettu järjestelemään ja tekemään hankintoja. Polttaritkin antaa vielä odotuttaa itseään. Ne ei ollut silloin, kun epäilin niiden olevan! Onnistuivat huijaamaan ;)

Ihanaa kesän jatkoa kaikille, ollaan taas kuulolla! 

-MiiaKoo

Share

Ladataan...
Liian suuri unelma?

Sain viikolla viestiä keskussairaalalta, että lähete on lähtenyt faksilla (vieläkö niitä on olemassa ;)) Naistenklinkalle. Hienoa! Ajatukseni olivat, että soitan sitten seuraavien menkkojen alettua sinne ja kysyn miten etenemme. 

Mutta mitä vielä, torstaina olin aloittelemassa etätyöpäivääni kun puhelimeni soi. Ajattelin kyseessä olevan työpuhelun.. Mutta ei, siellä oli lääkäri kenet olimme tavanneet inseminaatiota tehdessä. Hän kertoi, että hänellä oli ns. Piilosoittoaika merkitty listalle, hänen oli tarkoitus kysellä kuulumisia ja raskauduinko toimenpiteestä. Olin todella hämmästynyt, lääkäri itse soittaa!!! Sitä ei koskaan tapahtunut keskussairaalasta, soittaja oli aina hoitaja. Joka, niin kuin ymmärrätte, ei koskaan voinut antaa suoraan vastausta, kun aina piti keskustella lääkärin kanssa. Totesin lääkärille, että valitettavasti en tullut raskaaksi. 

Lääkäri totesi, että näkeekin sen täältä papereista jotka keskussairaala on heille siirtänyt. Ja toivotti meidät lämpimästi tervetulleeksi heidän asiakkaaseen, ovat kuulemma iloisia että olemme heillä! MITÄH? Miten ystävällistä palvelua ja lääkäriltä?! ;) Olin todella hämmästynyt tästäkin. Lääkäri ehkä kuuli hämmennykseni, kun äänestä kuulin miten hän hymyili. 

Sitten hän alkoi kertomaan miten etenemme, he eivät ole kiinni kesällä. Ei inseminaatio-hoidoissa. Vaan olisimme tervetulleet seuraavista kuukautisista ultraan ja homma etenee siten edellisen kerran tavoin. Hän totesi, että periaatteessa tässä täytyisi olla hoidon aloituspalaveri, mutta heillä on huonosti niitä aikoja tarjolla, niin jos meille sopii niin hän tekee hoitokartan meistä ja homma etenee sillä tavoin. Arvaatte varmaan mitä vastasin, ilman konsultointia mieheltäni. Sopii!! Lääkärikin totesi, että olemmehan jo käyneet heillä ja asia on niin selvä. 

Olin hämmentynyt, tajusin kuitenkin kysyä, että eikö niin, että minulla ns. Välikierto nyt oli ollut, kun menkat olivat tulleet. Lääkäri totesi, että kyllä. Vaikka se ei minun tapauksessani olisi ollut välttämättömyys, koska selvästi ovulaatiohäiriöstä on kyse. Öö.. niin kyllä. Tästä ei keskussairaalan lääkäri ollut koskaan puhunut, enkä tajunnut tältäkään lääkäriltä sitä täsmentää. Täytyy ensi kerralla kysyä, vaikka ymmärrän että kyllä. En saanut itse niitä ovulaatioita näkymään ja kun sain, oli se aika heikko. Ja niin koska ovulaatiota ei kroppa tuota niin vahvasti ei välikierto välttämättä tarvita. Tässä se kuitenkin nyt tuli. Selvä, kiitos. 

Lääkäri oli jo lopettamassa puhelua, kun tajusin kysyä, että olihan papereihin kirjattu se, että itse inseminaatio olisi hyvä tehdä irrotuspiikistä seuraavana päivänä? Lääkäri tuumi, että kyllä. Tosin hoidamme useita potilaita samasta keskussairaalasta, josta me olemme siirtyneet ja sieltä tulee yleensä aina aika isoilla follikkeleilla eli kasvatetulla munasolulla asiakkaat heille ja siksi on hankala osua oikeaan aikaan. Okei, kiitos. Hän sanoi, että katsomme sitten kun alan pistämään ja käyn ultrassa, että mikä on hyvä päivä. Ja loppuun lääkäri vielä totesi, että voimme tulla seuraavasta kierrosta, mutta jos olemme lomalla tms. Niin ei tarvitse stressata, voimme sitten tulla sitä seuraavasta kierrosta. Ooh, oli pakko todeta lääkärille mukavat juhannukset sekä kiittää ihanasta puhelusta, sydämeltä tippui iso ja raskas kivi.

Olemme olleet mieheni kanssa eri paikoissa nyt pari päivää ja puhuimme kyllä puhelimessa, että mahtavaa ja hienoa. Mieheni selvästi oli yhtä helpottunut kuin minä, hän kun oli enemmän sitä mieltä, että siirrämme asiakkuuden Helsinkiin. Mutta nyt kun pääsimme saman katon alle, juttelemme ja pohdimme että missä kohdin ja mitä. Niin kuin olettaa saattaa, olemme molemmat iloisia ja onnellisia. 

Ihanaa juhannuslauantaita <3

<3, MiiaKoo 

Share

Ladataan...
Liian suuri unelma?

Kävimme mieheni kanssa keskustelua oman paikkakunnan keskussairaalasta ja totesimme, että kysymme mahdollisuutta siirtää asiakkuutemme Helsinkiin. Ilmoitin sähköpostitse keskussairaalalle, että kuukautiseni alkoivat ja kätilö soitti. Hän kertoi, että elokuun puolessa välissä on seuraava mahdollinen kerta. Totesin, että minun 24 päivän kierrolla osumme todella huonoon saumaan.. Jota hän harmitteli. Kysyin, saanko reseptin jo seuraavaan injektiokynään, jolla pistää. Ei oli vastaus.. koska minun pitää mennä ultraan ennenkö alan pistän, että voin alkaa pistämään.

Seuraavaksi tiedustelin, että mikä mahdollisuus meillä on siirtyä Helsinkiin, koska se olisi helpompi meille. Tai minulle. Käyn töissä Helsingissä ja ultrat keskellä päivää oman paikkakunnan keskussairaalassa ovat aina kovan järjestelyn takana. Ja itse inseminaatio kuitenkin tehdään Naistenklinikalla. Kysyin mitä tämä meiltä vaatii.. ilmoituksen lääkärille keskussairaalalla, joka kirjoittaa lähetteen. Lupasin keskustella mieheni kanssa ja palata asiaan.. 

Tulimme siihen tulokseen, että jos nyt käy niin, että siirtyessämme Naistenklinkalle ja joudumme jonon päähän, niin jäämme omalle paikkakunnalle. Laitoin sähköpostia ja kysyin sitä keskussairaalalta.. niin teitä ketään ei yllätä vastaus: Voimme tehdä lähetteen, emme tiedä naistenklinikan jonoista mitään. Hei, en ajatellutkaan että olisitte asiaa sieltä kysynyt :D 

Minä näppäränä likkana soitin seuraavana aamuna, netistä googlaamalla löydettyyn lisääntymistieteen ajanvaraus numeroon. Kysyn, että miten on, joudummeko jonon päähän? Puheluun vastannut henkilö ei suoraan osannut sanoa, lupasi että hoitaja soittaa minulle saman päivän aikana. Meni noin 40 minuuttia kun hoitaja soitti ja kyseli tietoja. Hän oli todella ystävällinen ja lupasi selvittää asiaa sekä palata asiaan. Kysyin, onko mahdollista että hän soittaa puolen päivän jälkeen, kun työpäivä aamulla hankala. Vastaus oli, että se sopii oikein hyvin! 

Hän soitti minulle puolen päivän jälkeen ja kertoi selvittäneensä asiaa, soittanut paikkakuntamme keskussairaalaan. Kaikki olisi selvää, minun tulee seuraavien kuukautisten alettua soittaa Naistenklinikalle ja he antavat ohjeet. Olin hieman ihmeissäni.. Hoitaja oli oma-aloitteisesti selvittänyt asiaa monelta kantilta ja antoi selvät ohjeet. Ainut mitä minun piti tehdä, oli laittaa oma keskussairaalaan pyyntö, että haluamme siirtyä. Arvatkaa tarvitsiko asiaa miettiä? Laitoin sähköpostia ja pyysin keskussairaalan kätilöä ilmoittamaan, että milloin tämä lähete on tehty. Vielä en ole sitä viestiä saanut.. Huoh! 

Mutta mikä parasta, Naistenklinikalla on siis on, että he eivät ole kesällä suljettu, niin kuin keskussairaalan lapsettomuuspoliklinikka. Eli meillä on mahdollisuus jo seuraavasta kierrosta tehdä inseminaatio.. jos kaikki menee näin hyvin. Ja helpottaa koko pakettia! Ultrassa vierailut jne. Helpotti taasen. 

Ihanaa viikonloppua, meille on tulossa äitini ja hänen miehensä viikonlopuksi. Tosin olen ihan varma että polttarini ovat tämä viikonloppuna. Saapas nähdä miten on ;) Pus vaan kaikille, jotka asiasta jotain tiedätte :D

Aurinkoa ja iloa!

MiiaKoo

Share

Pages