Ladataan...
Lilies & Life

 

Juhlimme viime lauantaina äitini synttäreitä mökillä. Illanviettoon oli varattu alkoholillisia juomia, joten oli täydellinen tilanne testata SOS Healthin uusia Blue Morning Patches -vitamiinilaastareita, jotka sain jokin aika sitten Hyvinvoinnin tavaratalolta

Alkoholin nauttiminen kuluttaa kehosta vitamiineja ja antioksidantteja. Erityisesti B-vitamiineja - varsinkin folaattia, B6- ja B12-vitamiineja - poistuu kehosta. On myös yleisessä tiedossa, että maksa joutuu työskentelemään kovemmin polttaessaan alkoholia.

Blue Morning -laastarit sisältävät juurikin B-vitamiineja. Niiden lisäksi laastareissa on maksan toimintaa tukevia yrttiuutteita, joita on myös monissa detox-valmisteissa; maarianohdaketta ja artisokkaa. Muut ainesosat ovat A-, C-, E ja D-vitamiini sekä vihreä tee -uute. Ravinteet vapautuvat laastarista ihon läpi verenkiertoon 12-16 tunnin aikana, joka on suositeltu aika pitää laastaria. Viimeistään 24 tunnin jälkeen tulisi laastari ottaa pois. Laastarin sisältämät vitamiinipitoisuudet ovat hyvät, erityisesti B-vitamiineja tulee riittävästi. Tarkemmat määrät on lueteltu tuotteen ainesosaluettelossa.

Olen aina ennenkin alkoholin käytön yhteydessä ottanut vahvan B-vitamiinikapselin, antioksidanttitabletin ja/tai glutationia. Nämä siis mikäli muistan. Laastari on siitä kätevä, että ravinteet imeytyvät itsestään ja tasaisesti, kunhan vaan muistaa sen laittaa!

 

 

Vitamiinilaastari lätkäistään käsivarren yläosaan mieluiten ennen alkoholin käytön aloittamista samalla tavalla kuin esim. nikotiinilaastari (en ole koskaan itse käyttänyt, mutta nähnyt.) Laastari on ohuempi kuin esim. nikotiini- tai ehkäisylaastari. Se on läpinäkyvä, joten ei haittaa vaikka viettäisit iltaa lyhythihaisessa tai olkaimettomassa yläosassa (kuvassa valo tulee suoraan kohti, jolloin laastari kiiltää.) Laastari pysyy hyvin paikoillaan.

Laastarissa on mieto B-vitamiinille ominainen haju. Kaikki B-vitamiinejä käyttäneet tunnistavat tuon hieman kananmunamaisen hajun, joka ainakin todistaa, että laastari todella sisältää kyseisiä vitamiineja! Älkää huoliko, hajun huomaa vain itse ja se laimenee melko nopeasti.

Täytyy myöntää, että muistimme asentaa laastarit vasta loppuillasta - myös poikaystäväni halusi kokeilla. Olin hieman skeptinen laastarin tehosta, ajattelin, ettei sillä olisi juurikaan vaikutusta. Päätinpä siis testata ihan kunnolla. Join illan aikana sekaisin punaviiniä, siideriä sekä olutta (en kehota kokeilemaan.) Tätä comboa yleensä välttelen, koska pääkipu ja/tai huono olo on seuraavana päivänä taattu. Punaviini oli kylläkin luomua, mutta sitä kului lähes koko pullo yli puoli pulloa. Makeita siidereitä taisin kumota n. 4 kpl ja olutta 3 tölkkiä. En muista koska olisin viimeksi juonut niinkin paljon. Mulla oli muutenkin takana pitkähkö tauko juomisesta. Kaiken lisäksi unohdin illan aikana juoda riittävästi vettä (yleensä olen se, joka muistuttaa muita!) ja syöminen jäi voileipäkakkuun sekä palaan täytekakkua, kun emme jaksaneetkaan grillata enää illalla. Olin loppuillasta ihan hyvissä, ainakin karaoken biisivalinnoista (ja kuulemma naurun volumesta) päätellen :'D Huomasin, että myös poikaystäväni oli humalassa, koska nauroi kaikkea.

 

Kaikki ainekset katastrofaaliseen aamuun oli todellakin koossa.

 

 

Kotona ennen nukkumaanmenoa join varmaan litran vettä, sillä suussa maistui hieman B-vitamiini ja olo oli kovin kuiva. Muistin, että laastarihan sisälsi  vihreä tee -uutetta, joka poistaa nestettä. 

Aamulla herättiin yllättävän aikaisin, 9 aikaan. Kummallakaan ei ollut huono olo tai pää kipeä. Edes ohimot eivät jyskyttäneet. Mutta se jano! Meni taas melkein litra vettä. Vessassa oli käytävä usein aamupäivän aikana ja pissa oli melko tummaa eli kuona-aineita selkeästi poistui. Meillä oli molemmilla sen verran hyvä olo, että päätettiin jo puolen päivän jälkeen lähteä kirppiskierrokselle. Yleensähän juhlien jälkeinen sunnuntai menee kotona katsellen leffoja ja tilaamalla pizzaa/kebabia kotiin.

Pakko sanoa, etten keksi mitään muuta syytä meidän molempien lievään/olemattomaan krapulaan, kuin vitamiinilaastarin pitäminen. Testin perusteella voin suositella laastaria juhliin tai pidempään illanviettoon! En usko, että yksi lonkero tai lasi punkkua kuluttaa niin paljon ravinteita, että laastari olisi tarpeellinen. Enkä myöskään usko, että laastarin teho toisaalta riittäisi täysin paikkaamaan kunnon kaatokännin tai parin päivän juomisen aiheuttamia puutostiloja (mutta eihän kukaan sellaista tee?), vaan se on tarkoitettu (suht) sivistyneeseen illanviettoon ja (melko) kohtuulliseen alkon käyttöön. 

 

Paketti sisältää 3 vitamiinilaastaria ja hinta on mielestäni kohtuullinen n. 14 €.

Tuttuun tapaan koodilla  LILIESLIFE20  saat Hyvinvoinnin tavaratalosta -20 % alennusta yhdestä ostoskerrasta/hlö!

 

// Last Saturday we celebrated my mother's birthday at our cottage. There were alcoholic beverages, so it was the perfect opportunity to test SOS Health's new Blue Morning Patches for a brighter morning after drinking. I was sceptical at first, but I wanted to see for myself if the patches would work. My boyfriend tried it, too. During the night I drank pretty much; half a bottle of organic red wine, 4 sweet ciders and 3 beers. I forgot to drink enough water and I didn't eat enough. It was evident that the next morning would be terrible. But when the morning came, we were surprised to realize there were no signs of a hangover. I didn't have a head ache or feel nauseous. My boyfriend was just fine also. The only thing I did notice was the unbelievable thirst! My mouth was SO dry and I could taste the vitamin B. I must say that the patch did what was promised and I can easily recommend them to prevent hangovers. When you're drinking, remember to eat, drink water and take care of your vitamin intake!

 

Muista syödä hyvin, juoda riittävästi vettä ja huolehtia kuluvien ravinteiden saannista alkoholin käytön yhteydessä!

-Lilies 

 

 

Tuote saatu testiin blogin kautta

Sis. mainoslinkkejä

Share

Ladataan...
Lilies & Life

Tämä taisi olla ensimmäinen vuodenvaihde, jolloin en tehnyt mitään uudenvuodenlupauksia. Toki mietin itsekseni mitä voisin tulevana vuonna tehdä paremmin, mutten kirjottanut niitä ylös tai sanonut ääneen kenellekään, enkä ottanut niistä mitään paineita. Nyt on päässyt käymään niin, että olen alitajuisesti/vahingossa/huomaamattani parantanut tiettyjä tapojani! 

 

Myöhästely

Huonoja tapoja miettiessäni tulee ensimmäiseksi mieleen myöhästelyni. Mulla on aina ollut vaikeuksia olla ajoissa, ihan aina. Useimmiten syynä on ollut yksinkertaisesti se, etten pääse sängystä ylös ajoissa, varsinkin jos takana on painajaisten/kipujen täyteinen tai muuten huonosti nukuttu yö. Tämä on melko inhimillistä. Olen siitä ihmeellinen, että saan lähes poikkeuksetta unta kun päivä alkaa sarastaa, valoisaan aikaan. Siinä on vaan se ongelma, että yleensä puoleenpäivään tai pidempään nukkuminen ei ole mahdollista (eikä terveellistä).

En mielelläni jätä aamiaista väliin vaikka olisi kiire, joten olen melkeinpä mieluummin hieman myöhässä kuin nälkäinen aamuisin.

Sitten nämä pinnallisemmat syyt, jotka olivat ajankohtaisempia kun olin nuorempi, yläaste- ja lukioiässä: en löytänyt mitään päällepantavaa, naamassa oli epäpuhtauksia, joiden peittämiseen meni aikaa tai sitten bad hair day.

Yläaste- ja lukioajat olivat tosi kaoottisia. Lyhyet seurustelusuhteet ja muuttuvat kaverisuhteet veivät opiskelua enemmän huomiotani. Silti halusin olla hyvä koulussa ja minulta myös vaadittiin sitä kotona. Koulu kyllä oikeesti kiinnosti, mutta aika ei riittänyt kaikkeen. Koulutehtävät, esseet ja tunteihin valmistautuminen jäivät usein viime tippaan, monesti ihan kouluaamuun. Se oli yksi myöhästymisen syy. 

Mikä sitten on syy myöhästelyyn nykyään? Tänä päivänä pystyn lähtemään ovesta ulos ilman meikkiä ja tarvittaessa kotivaatteissa, mutten tosiaan ilman sitä aamupalaa (paitsi vesijuoksemaan.) Olen tullut siihen lopputulokseen, että myöhästely on vain tapa. Vanhasta tottumuksesta en osaa lähteä ajoissa. Keksin jotain olematonta tekemistä, kun ajattelen, ettei vielä tarvitse lähteä. En tiedä montako kertaa olen ollut töissä neljää minuuttia vaille 9 avaamassa liikettä, lounastapaamisesta 5 min myöhässä, leffateatterin edessä etsimässä parkkipaikkaa minuuttia ennen näytöksen alkua tai astunut fysioterapeutin huoneeseen minuutilleen aikani alettua. 

...vaan ei enää! Viimeisten viikkojen aikana olen löytänyt itseni monesti niinkin erikoisesta tilanteesta, että minä odotan toista henkilöä. Olen ollut ravintolan edessä 5 min ennen kaveria ja fysioterapiassa sekä tärkeässä tapaamisessa 10 min ennen aikaani. Paras oli se, kun kävin hiljattain kasvohoidossa ja olin paikalla niin ajoissa, että jouduin odottamaan rappukäytävässä (kauneuskeskus on kerrostaloasunnossa) :D 

Luulen, että pitkä sairausloma (jolla olen ollut marraskuusta lähtien) tuli tarpeeseen siinäkin mielessä, että kiire loppui ja olen pystynyt priorisoimaan menoja. Nyt mulla on todella ollut sitä aikaa tehdä omia juttuja, nukkua ja ihan vaan olla. Kun sellaista on riittävästi, tuntuu hyvältä, kun joku välillä odottaa sua johonkin tiettyyn aikaan. On ollut mahtavaa huomata ihmisten positiiviset (ja tuttujen yllättyneet) reaktiot minun ollessa ajoissa paikalla. Haluan tehdä ajoissa olemisesta uuden tavan - satunnaiset, inhimilliset virheet sallittakoon - ja näyttää ihmisille, että arvostan heitä sen verran, että olen ajoissa tapaamassa heitä. 

 

 

Säännöllinen liikunta

Muutama kuukausi meni niin, että liikunta oli hyvin epäsäännöllistä ja viimeisenä tehtävälistalla. Nyt olen saanut uutta virtaa ja löytänyt jälleen liikunnan ilot ja hyödyt! Pyrin harrastamaan liikuntaa monipuolisesti 2-4 kertaa viikossa. Olen myös lähiaikoina kävellyt autoilemisen sijaan useammin. Yksi tärkeä osa liikkumista on lihashuolto, jossa olen kunnostautunut: venyttely, lihaskalvojen rullaus, hieronta, sauna, kylmäpussi sekä tarvittava ravinto lihaksille!

 

Kasvikset

Pyrin jokaisella aterialla syömään kasviksia joko salaatin, smoothien, viherjuoman, tuorepuristetun mehun tai jälkkärihedelmän muodossa. Olen alkanut tutustua paremmin 100% kasvisruokiin ja pyrkinyt pitämään lihattomia päiviä. 

 

 

Lankaus

Pienillä asioilla on merkitystä! Olen koko ikäni pessyt hampaat vähintään 2 kertaa päivässä ja käyttänyt usein suuvettä, mutta lankaamisen aloitin vasta käytyäni suuhygienistillä n. puoli vuotta sitten (uskomatonta kyllä!). Nyt olen ihan koukussa siihen. Lankaan hampaat 1-2 kertaa päivässä, joskus kolmekin. Rakastan sitä puhtauden tunnetta! En osaa enää kuvitella elämää ilman hampaiden lankausta :D

 

Ei

Tämä kohta eroaa hieman aiemmista syvällisyydellään, ja saattaakin jopa olla merkittävin. Olen opetellut sanomaan useammin EI.  Täällä kerroin, että olen yliempaattinen ja autan ihmisiä oman hyvinvointini kustannuksella. Olen psykoterapian (joka päättyi n. vuosi sitten) myötä uskaltanut pitää omia puoliani yhä enemmän. Olen jatkanut samalla linjalla terapian jälkeen, silläkin uhalla, että se vaikuttaa ihmissuhteisiini (vaikka sen ei siis pitäisi.) En ole kuitenkaan täysin päässyt syyllisyyden tunteesta, joka kieltäytymisestä seuraa, mutta huomattavaa edistystä on tapahtunut. Ylikiltteydestä pois oppiminen on pitkä ja vaikea prosessi. 

 

// I didn't make any New Year's resolutions, but I just realized that I've broken some bad habits recently and replaced them with better ones. This has happened almost unintentionally and subconsciously!

I guess my new and improved habits like being on time rather than late and exercising more regularly have got a lot to do with my long sick leave. I haven't been in hurry all the time like before and I've had time to sleep long, relax and do what I want when I want. When you have enough of that, it feels nice (and not distressing) to know someone expects you to be somewhere at certain time.

I've also added a lot of vegetables and fruit to my diet and now I floss my teeth several times per day.

Perhaps the most significant improvement in my life is the fact that I've learnt to put myself first and to say NO more often. I've been too kind and selfless for too long. It is a long journey to become selfish in a healthy way, though.   

 

Tässä ei todellakaan ollut kaikki huonot tapani. Vielä on monissa parantamisen varaa, joten jää mahdollisuus toiselle samanlaiselle postaukselle.

Kerro jotain sun huonoja tapoja, jotka haluaisit parantaa!

-Lilies

Share

Ladataan...
Lilies & Life

En ollut kuullut Manuka-hunajasta mitään vielä 3 vuotta sitten. Vasta aloitettuani työt luontaistuoteliikkeessä, tutustuin tähän erityiseen hunajaan. Täytyy myöntää, että luulin (liian) pitkään sen olevan vain jotain vähän fiinimpää ja superlaadukasta tavallista hunajaa hinnan perusteella :D Olin oikeesti ollut varmaan vuoden töissä (tai oikeastaan ensin työssäoppimassa), kunnes kuulin, että kyseessä on ominaisuuksiltaan vähän erikoisempi hunaja!

 

FAKTOJA

Manuka-hunaja on Uusi-Seelantilaista hunajaa, jolla on lääkinnällisiä ominaisuuksia. Nimi tulee Manuka-pensaasta (Leptospermum Scoparium), jonka valkoisten kukkien nektaria mehiläiset keräävät. Pensasta esiintyy luonnonvaraisena ainoastaan Uudessa-Seelannissa, mutta sitä viljellään lisääntyneen kysynnän vuoksi nykyään myös mm. Australiassa. Kaikilla hunajalajikkeilla on antibakteerisia ominaisuuksia, mutta Manuka-pensas on luonnostaan erityisen antibakteerinen, sillä se kuuluu tea tree -ryhmään. Tea tree-puusta valmistettavalla teepuuöljyllä desinfioidaan esim. leikkaussaleja Saksassa ja sitä voi käyttää lukuisin eri tavoin itsekin (suosittelen!)

Kun mehiläisten entsyymit yhdistyvät Manuka-hunajaan, saa se lisää erityisiä ominaisuuksia. Kyseessä on ainoa hunajalaji, joka on luokiteltu lääkinnälliseksi hunajaksi. Vahvan antibakteerisuuden lisäksi hunaja on antimikrobista; se tehoaa myös sieniin ja viruksiin. Tutkijat eivät ole vielä löytäneet yhtään haitallista mikrobia, jota Manuka ei tuhoaisi. Tämän ainutlaatuisen hunajan tutkiminen alkoi vasta 1960-luvulla, vaikka alkuperäiskansat ovatkin tienneet sen tehosta jo satoja (kenties tuhansia?) vuosia. Tämänhetkisen tutkimusnäytön mukaan Manuka-hunaja toimisi monissa tapauksissa jopa tehokkaammin kuin antibiootit, vielä ilman haittavaikutuksia. Sillä on saatu hoidettua tuloksekkaasti mm. MRSA-sairaalabakteeria. Monet hoitolaitokset maailmalla käyttävät tätä hunajaa leikkauksen jälkihoidossa, jopa Suomessa se on käytössä muutamassa sairaalassa!

 

SISÄINEN KÄYTTÖ

VATSA: Tulehduksenvastaisen vaikutuksen ja entsyymien vuoksi Manukalla voidaan hoitaa sisäisesti nautittuna vatsaongelmia ja suolistosairauksia, kuten vatsahaavaa (perinteinen käyttökohde), närästystä, IBS:sää, ripulia sekä Crohnin tautia ja se voi auttaa nujertamaan streptokokin ja salmonellan kaltaisia vatsapöpöjä. Sen avulla voidaan tasapainottaa ohutsuolen bakteerikantaa.

VASTUSTUSKYKY: Sisäisesti käytettynä Manuka-hunaja tehostaa immuunisolujen toimintaa ja pitää yllä hyvää vastustuskykyä, koska se sisältää antioksidantteja ja vitamiineja. Flunssan ehkäisy/hoito onkin yksi tunnetuimmista käyttökohteista.

PALAUTUMINEN: Urheilusuoritukset ja fyysinen työ kuluttavat kehosta ravintoaineita. Manuka-hunaja on erittäin monipuolinen ravintosisällöltään, joten se on oiva lisä ruokavalioon. Manukan ravintoarvo on nelinkertainen tavalliseen hunajaan verrattuna. Manuka sisältää mm. B-vitamiineja, aminohappoja, kalsiumia, kaliumia, kuparia, rautaa, magnesiumia, sinkkiä, mangaania ja fosforia.

SUU: Manuka-hunajalla voidaan edistää myös suun terveyttä. Sen on todettu auttavan ientulehduksen ja parodontiitin hoidossa. Erään tutkimuksen mukaan hunajan imeskely suussa vähensi koeryhmällä plakkia ja vuotavia ikeniä jopa 35 %. Markkinoilla on juoksevan hunajan lisäksi myös Manuka-imeskelytabletteja, joita voidaan käyttää suun terveyden edistämiseksi ja kurkkukipuun.

ALLERGIA: Kuten muut hunajat ja siitepölytuotteet, voi Manukakin vähentää allergiaoireita ja pienentää allergialääkityksen tarvetta. Se on itse asissa normaalia hunajaa tehokkaampi apu.

 

ULKOINEN KÄYTTÖ

IHO: Ulkoisessa käytössä Manukan on osoitettu olevan tehokas haavojen parantumisen tehostaja, arpien häivyttäjä, palovamman kivun lievittäjä ja bakteeri-infektioiden hoitaja estäen bakteerien lisääntymistä. Se on tehokas apu myös muihin iho-ongelmiin, joita ovat esim. psoriasis, atooppinen iho, akne, kuiva ja halkeileva iho. Olen saanut paljon palautetta erityisesti aknesta ja epämääräisistä ihottumista kärsiviltä asiakkailta, he vannovat Manuka-hunajan nimeen varsinkin pahempina kausina. Lienee sanomattakin selvää, että epämääräistä ihottumaa kannattaa kuitenkin aina käydä näyttämässä ihotautilääkärillä, varsinkin jos se puhkeaa yllättäen! Riippuen diagnoosista, saattaa hoidoksi tosiaan riittää vahvojen kemiallisten ja lääkkellisten voiteiden ja antibioottikuurien sijaan pehmeämpi ja luontainen vaihtoehto: Makuna-hunaja.

HIUKSET: Hunajaa voidaan käyttää kaikenlaisiin päänahan ja hiuspohjan ongelmiin. Se ravitsee sekä kosteuttaa hiuspohjaa vähentäen hilsettä. Lisäksi sillä on sieniä torjuva ominaisuus. Hiustenlähtö voi johtua useammasta syystä, kuten stressistä, ravintoaineiden vajeista kehossa tai hiuspohjan ongelmista. Manuka-hunaja ravitsee hiuspohjaa ja luo antioksidanttisuojan.

KAUNEUDENHOITO: Manuka soveltuu täydellisesti kasvonaamioksi ja/tai kasvokuorinnaksi hoitaen, puhdistaen ja kirkastaen ihoa. Manukaa voi myös käyttää hiustenhoidossa ihan muuten vaan (ilman varsinaisia ongelmia) hiusnaamiona, jolloin hiuksista tulee kiiltävät, pehmeät ja suojatut.

 

 

MANUKA-HUNAJAN VAHVUUS

Tutkimuksista ja hyvistä käyttökokemuksista huolimatta Manuka-hunajan toimintaperiaatetta ei vielä ihan täysin ymmärretä ja käsitys siitä, miksi se on niin tehokasta, on vajaa. Se tiedetään, että Manuka-hunajan vahvuuksissa ja tehossa on eroja. 
 
Ehkä huomattavin eroavaisuus tavalliseen hunajapurkkiin verrattuna on Manuka-hunaja pakkauksessa ilmoitetut kirjainlyhenteet ja numerot. En tajunnut näistä aluksi mitään ja tätäkin postausta varten piti kerrata Manukaterveys.fi -sivulta, että kirjoitan oikein.
 
MANUKA-HUNAJA LUOKITELLAAN SEURAAVASTI:
 
Active UMF® (Unique Manuka Factor) ja NPA (non-peroxide activity). UMF® ja NPA merkinnät vastaavat toisiaan, mutta UMF®-merkintä on rekisteröity tavaramerkki, josta tuottajat maksavat käyttökorvausta. Tässä myös syy, miksi sitä ei jokaisesta Manuka-purkista löydy. Hunajan vahvuus määritellään riippumattomassa laboratoriossa ja sertifioidaan asteikolla 5+ - 30+. Näin varmistetaan, että jokaisella kertoimella on sama laatutaso. Mitä korkeampi kerroin on, sitä vahvempi on hunajan lääkinnällinen vaikutus. Esim. 10+ on vähintään 10 kertaa voimakkaampi kuin Manuka 0. Korkeamman kertoimen hunajaa saadaan vuosittain kerättyä vähemmän, mikä selittää arvokkaan hinnan; esim. 250 g purkki vahvaa, lääkinnällistä 22+ Manuka-hunajaa maksaa 82,20 €  ( Pur-kauppa.fi -sivulta ).
 

Manuka-purkissa on usein ilmoitettu vielä yksi taso, nimittäin MGO, joka tarkoittaa antibakteerisen metyyliglyoksaalin tasoa. Korkea MGO tarkoittaa myös korkeaa NPAta eli korkeampi on parempi.

 
UMF® tai NPA-merkityssä hunajassa on peroksidien ja luonnollisten antibakteerisisten tasojen lisäksi mitattu hunajan ”ei-peroksidinen aktiivisuus” (non-peroxide activity). Tutkijat uskovat että ei-peroksidisten ja peroksidisten antibakteeristen ominaisuuksien yhteisvaikutus luo Manukalle sen terapeuttisen tehon. On tärkeää huomioida että kaikissa Manuka-hunajissa ei välttämättä ole ei-peroksidistä aktiviteettia, joka on siis oleellinen hunajan tehon kannalta. Ilman NPA tai UMF®  merkintää ei-peroksidisen aktiivisuuden tasosta ei ole varmuutta. Tällainen hunaja voi olla silti erinomainen ulkoiseen käyttöön ja jopa ravintolisäksi vastustuskyvyn ylläpitoon sekä suoliston tasapainottamiseen, muttei todennäköisesti vastaa ominaisuuksiltaan lääkinnällistä tasoa olevaa Manuka-hunajaa.
 

TIIVISTETTYNÄ: Terapeuttista käyttöä varten siis osta vähintään NPA/UMF® 10+ -kertoimella varustettu tuote. Näissä on voitu myös ilmoittaa MGO-lukemaksi 240-550.

 

ANNOSTELU:

Parhaan tehon Manukasta saa nauttimalla teelusikallisen suoraan suuhun puoli tuntia ennen ruokailia. Voi myös käyttää extraterveellisenä makeuttajana esim smoothieen/puuroon/jugurttiin. Jos hunajalla halutaan hoitaa tiettyä sairautta/tilaa, voidaan käyttää 4-6 tl/pv tilanteen mukaan. Ulkoisesti levitettynä ohuelti suoraan haavalle, ihottumalle, palovammalle yms.

 

Olen itse kokeillut kolmea erimerkkistä Manuka-hunajaa: ManukaHealth, Manuka Doctor ja New Zealand Artisan Honey. Viimeisin näistä oli tuliainen suoraan Manukan kotimaasta Uudesta-Seelannista, kun sinne muuttanut ystäväni tuli vuodenvaihteessa käymään Suomessa <3 Hän toi minulle kinuskin makuista Manuka-hunajaa, joka on aivan ihanaa! Kyseessä on Manuka 0, eli ei-lääkinnällinen hunaja. Kahdessa muussakaan kokeilemassani hunajassa ei ollut ilmoitettu UMF/NPA -arvoa. ManukaHealthin hunajassa tosin oli MGO400 ja se on tehonnut minulla vatsavaivoihin ja flunssan oireisiin. Myös kasvonaamiona olen käyttänyt. Olen myös tykännyt Manuka Doctorin hunajasta. Siinä on ilmoitettu ainoastaan aktiivisuustaso, muttei NPA:ta.

 

HUOM!

- Älä kuumenna Manukaa tai nauti sitä kuuman juoman joukossa, sillä kuumentaminen vie siltä tehoa. Lämpimään/haaleaan juomaan sekoitettuna käyttö on ok.

- Manuka-hunajaa tai mitään muutakaan hunajaa ei saa antaa alle 1-vuotiaalle lapselle, koska hunaja sisältää luonnostaan Clostridium botulinum -nimisen bakteerin itiöitä. Elimistössä niistä voi kehittyä bakteereja. Pienen lapsen ruuansulatuselimistö ja vastustuskyky eivät ole vielä tarpeeksi kehittyneet tappamaan bakteeria, jolloin se saattaa olla terveydelle haitallinen. Monet odottavat varmuuden vuoksi lapsen täyttävän 2 tai 3 vuotta ennen hunajan antamista.

- (Manuka)hunajaa ei suositella pitkäaikaiseen käyttöön diabeetikoille.

 

FUN FACT: Meidän Manun lempinimi on Manuka-hunaja <3

 

//Manuka honey is produced in New Zealand by bees that pollinate the native Manuka bush, which is a part of the Tea Tree -family. Manuka bush is highly antibacterial. Manuka honey gets even more special qualities when the enzymes of the bees are combined with the honey. Manuka honey is the only medicinal honey in the world. It has healing properties, which can be used to treat stomach problems and intestinal diseases, allergies, flu, oral diseases, skin infections, acne, wounds and scars, psoriasis and scalp problems among other things. There are different kinds of Manuka honeys; some are more effective than others. For therapeutic use, you should find Manuka honey with at least 10+ UMF rating or 240-550 MGO rating. It's best to take raw Manuka honey straight from the jar a teaspoon per day 30 minutes before a meal. For therapeutic use; take 3-5 teaspoons per day. Never heat up the honey! And never give any kind of honey to children under 1 year of age (or even 2-3, just to be safe)!

 

 

Jos haluat itse kokeilla Manuka-hunajaa, löytyy sitä esim. Hyvinvoinnin Tavaratalosta*. Heidän valikoimassaan on Wedderspoon-merkkistä hunajaa kahta vahvuutta. Niiden NPA-tasoa ei ole ilmoitettu, mutta Wedderspoon on kehittänyt oman, hyväksytyn Kfactor-asteikon. Kyseisen merkin hunaja on suosittua Uudessa-Seelannissa ja yksi myydyimmistä Manuka-merkeistä maailmalla. Asiakkaat suosittelevat sitä maun, koostumuksen ja tehokkuuden peusteella nopealla googletuksella. Muistuttelen -20 % alennuksesta kertaostoksesta 12.3. saakka koodilla  LILIESLIFE20 

 

Oletko kuullut koskaan Manuka-hunajasta?

-Lilies 

 

*mainoslinkki

Share

Pages