Ämpäri kädessä

Lilou's Crush

Olen jotenkin huono hankkimaan laukkuja. Tai toisaalta, oikeastaan aika hyvä. Mietin aina tooooodeellaaa pitkään, harkitsen, pohdin, käännän ja mietin. Se tarkoittaa, että minulla ei ole esimerkiksi ollut tarpeeksi suurta arkilaukkua, vaan kuljen kuin kuormakameli kaikenmaailman nyssäköiden kanssa. Työkaverini voinevat tämän todistaa. (Toinen kysymys tietysti on, johon itselläni ei ole vastausta, että miksi himputissa raahaan elämääni mukanani?).

Edelliseen pohjaten, onkin perin eriskummallista, että viime viikolla hankin peräti kaksi kassia. Toinen on juuri tuollaisen kuvaamani valtavan pitkän pohdinnan tulos, siitä sitten myöhemmin lisää.  Toinen puolestaan tuo kuvissa näkyvä musta Zaran Plaited Shopper. Sinne aion upottaa arkisin läppärini ja kaiken sen, mitä tällä hetkellä kannan varsinaisen käsilaukkuni (arkena se on usein Mulberryn Alexa, joka on nätti mutta vähän pienen puoleinen) lisäksi kangas- ja muovipussukoissa.

Kassi on todella tukevaa nahkaa, ja siinä on sekä olkahihna (vaikuttaa vähän hentoiselta laukun kokoon) ja napakat kahvat. Laukun vuori on ikäänkuin irtonainen kassi, ja itse mietinkin, josko sen ottaisin kokonaan pois. Toisaalta sitten tavarat olisivat siellä mullin mallin pohjalla. No, katsotaan, miten asettuvat, en jotenkin tuosta pussukasta tykkää.

Olisikohan teillä muuten vinkkiä, miten laukku kannattaisi suojata? En haluaisi joutua varomaan sitä hysteerisesti, jos vaikka pikkuinen sadekuuro yllättää? En oikein tunne näitä laukkujen suojaussysteemeitä -käykö suihke, jotenkin voide tuntuisi arveluttavalta, etteivät vaatteet tahrautuisi. Vai tahraavatko ne edes, voi emminätiiä!

PS. Sofien kotona kassia sanotaan roskikseksi, minä puolestaan nimesin sen ämpäriksi. Arvannette syyn ;)

 

Kommentit

Eeva Kolu

Zaran nahkatuotteista irtoaa yleensä väriä, joten kantsii olla varovainen vaaleiden vaatteiden kanssa - en tiedä, vaikuttaako rasvaaminen (tai suihke) värin irtoamiseen hyvässä tai pahassa.

Mun poikaystävä on fanaattinen kenkienhoitaja, ja kun vertaa esim. sen ja mun kenkiä niin ei ole helppo päätellä, kumman sanaa kannattaa uskoa :D Se on sitä mieltä, että noita suojasuihkeita ei kannattaisi käyttää ollenkaan, koska ne vain kuivattaa nahkaa ja näin ollen nahka ei kestä aikaa yhtä hyvin. Rasva sen sijaan on ihan ehdoton. Jos nahka pääsee kastumaan, sen pitää antaa kuivua rauhassa (ei esim. patterin vieressä tai hiustenkuivaajalla, koska liian nopea kuivuminen käpristää). Kuivumisen jälkeen taas kunnon rasvaus.

Jos nahkarasvaa laittaa liikaa, saattaa lopputulos olla ällön mähmäinen ja imeytymisessä kestää ikuisuus, joten pieni määrä huolellisesti levitettynä riittää. Ja se tärkein ja ärsyttävin neuvo: nahkatuotteita pitäisi muistaa rasvata usein, ei vain silloin, kun ne on juuri ostanut. Tuo fanaatikko rasvaa kengät useamman kerran viikossa.

(Ja ihana laukku muuten, olen itse pohtinut vuoden tuon saman ostamista. Aina kun päätän, että haluan sen, se myydään loppuun. Sitten kun sitä on taas Zarassa, alan jahkailemaan, että onko tuo nyt liian iso ja onko mulla jo tarpeeksi laukkuja ja ja ja ... :)

Tasaraita

Nahkatuotteet, niin laukut kuin kengätkin kannattaa aina rasvata. Rasvauksen lisäksi suojasuihke antaa lisäsuojaa. Suojasuihke ei hoida nahkaa joten kannattaa aina laittaa nahkarasva sinne alle. Värittömiä nahkarasvoja löytyy useilta eri valmistajilta ja joillain on ihan laukuille oma rasvansa. Ainakin Kämp-galleriassa olevalta suutarilta löytyy väritön rasva hienolle nahalle. Itse hankin sen nimenomaan omaa Alexaani varten ja olen ollut tyytyväinen. Pitää laukun ihanan pehmeänä.

Joistain värjätyistä nahkatuotteista irtoaa väriä. Etenkin mokkanahasta. Pintanahka ei niin herkästi päästä väriä. Tätäkin varten on olemassa oma tuotteensa, tosin en ole kokeillut pintanahkaan, mutta mokkanahalle toimii loistavasti. Tuote on muistaakseni Color Blocker tai vastaava nimeltään. Luulisi löytyvän esim. Stockalta tai kenkäkaupoista.

Itselläni on tapana puhdistaa kengät ja laukut (öh, ei ainakaan säännöllisesti mutta silloin kun ehdin ja saan jonkin toimeliaisuuspuuskan) puhdistussuihkeella ja sienellä. Sen jälkeen käsittelen ne rasvalla ja voiteen hetken imeydyttyä pyyhin enimmät pois ja kiillotan pehmeällä liinalla. Tämän jälkeen suojasuihkutus ja kyllä voi huoletta talsia sateessa. Tietenkin mitä enemmän esim. kengät joutuu koetukselle sitä enemmän niitä pitäisi muistaa suojata. Suojasuihke menettää tehoaan ajan kanssa vaikkea kenkää käyttäisikään joten kannattaa aina välillä muistaa huoltaa kenkiä ja laukkuja. Jos ei muuten ehdi niin pikainen suojasuihkutus kenkiin tai laukun pintaan kun lähtee sadesäällä ulos, niin kestää sitten sadetta paremmin.

Anteeksi pitkä paatoksellinen teksti. Kenkien ja laukkujen hoito ja siitä valistaminen on vaan niin sydämen asia. :D Tekee pahaa kun töissä kohtaa usein kaltoin kohdeltuja nahkatuotteita jotka eivät sitten ole kestäneet niin kuin asiakas oli odottanut, asiakas ei sitten tietenkään itse ollut mitenkään koskaan vaivautunut hoitamaan kenkiään tai edes vaihdattamaan korkolappuja ajoissa.

Mutta toivottavasti tästä nyt oli jotain vinkkiä ja apua laukun hoitoon. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

kun ostin rizzosta mustan nahkalaukun, myyjä suositteli rasvaamaan värittömällä nahkarasvalla, jolloin ei väri tartu:) rasvasin laukkuni ja hyvältä on näyttänyt, eikä tahraa. kengille tarkoitettu suihke ei kuulemma laukuille sovi, kuivattaa liikaa.

mj (Ei varmistettu)

En tiedä onko minulla käynyt ko. Zara-laukun kanssa vain mahdottoman huono tuuri, mutta ainakin kassin ruuvisysteemit ovat olleet jostain sieltä ja syvältä - ensinnäkään matkassa ei pysynyt sisäpussukka (joka on sittemmin löytänyt uuden kodin eteisen kaapin ylimmältä hyllyltä), jonka jälkeen alkoi armoton löystyminen irti uomistaan olkahihnoissa. Toisen ruuvin olen stopannut niin, ettei enää tavarat ja laukku lentele pitkin metroasemaa, toista saa vielä pyöritellä silloin tällöin sormin. Laukku itsessään on toki ihana. Jotenka kannattaa nuo ruuvit kiristää, etenkin jos paljon tavaraa kantaa mukanaan painon ollessa olkahihnalla.

TiinaMaria (Ei varmistettu)

Yleensä nahkatuotteissa, varsinkin kengissä on uutena käsittely tehty jo tehtaalla ja ne eivät heti rasvaa tarvi. Sen sijaan itse suihkuttelen kaikki kenkäni ja laukkuni suojasuihkeella uutena. Ainakin Wollyllä on hyvä, käy myös tekstiileille. En ole huomannut että kuivattaisi. Enemmän kuin voidetta käytän kenkiin nanovaahtoa, joka puhdistaa, hoitaa ja suojaa. Omani on Collonilin, ostettu Ziosta, bongattu myös suutareilta. Sillä puhdistin oudon tahran laukun pohjasta ja hoidin rankkasateen kohdanneen laukkuparan :)

Hertta
Lilou's Crush

Oh my, nyt on niin hyviä neuvoja, että pitäisi laukkukaverin kyllä pärjätä. Ja mikä parasta, koska hoidan myös kenkiäni rakkaudella, löytyy likimain koko hyväksi mainittu tuotearsenaalikin! Eli tänään taidan pitää kenkien- ja laukkujenhellintäsession, jos sille vain riittää aikaa :)

Pienet lisäkomsut vielä muihin juttuihin:

Eeva, minäkin aattelin, että se olisi ollut ehkä liian iso, mutta ei sitten kuitenkaan nyt käytössä, se vaikuttaakin ihan kätsyltä. Ja luin juuri sun Trendin laukkukolumnin, se oli niin kiva!

Ja olipas mj hyvä, kun sanoit noista ruuveista. Minäkin heivasin heti nyt sitten sen pussukan hiiteen, se oli ihan liian pieni ja, no, liian "pussukka".

niinu (Ei varmistettu)
Hertta
Lilou's Crush

TiinaMaria, mullakin on tuota vaahtoa, on tosi helppo ja kätevä käyttää!

 

niinu, jee, tutustun! kiitos vinkistä!

Claire (Ei varmistettu)

Ei suojasuihke kuivata, vaan se, että käytetään pelkästään sitä eikä rasvata ollenkaan. Suosittelen käyttämään rasvaa jossa on mehiläisvahaa mukana (esim. wolyllä on hyvät tuotteet) , se antaa samalla pienen kosteussuojan. Ja muistakaa huoltaa ja helliä tarpeeksi usein. Muut ylläolevat ohjeet allekirjoitan itsekkin :)

t. laukuistaan ja kengistään tarkka kenkämyyjätär

Vierailija (Ei varmistettu)

https://imaging.stockmann.com/cache/viewer/fsi.swf?&cfg=pages_preset...

Näytätkö sinä vähän tältä Stockan mainosneidolta?

Vierailija - domino (Ei varmistettu)

Hei, hieno laukku mutta omaan käyttööni tuo kantokahva on liian lyhyt :( Etsiskelen vastaavaa "ämpäriä", johon menisi kaikki tavarat, läppäri mukaanlukien, ehkä vaihtoballerinat yms. mutta jossa olisi myös pidempi kantokahva, että sitä voi kuljettaa olalla. Vähän sen Luikkarin ison laukun tyylinen (joka on siis avoin päältä),jota näkyy nyt aika paljon - mutta ei luikkaria koska en niiden ystävä ole ollenkaan...Eli hyvät palstailijat - kun nyt laukuista puhutaan, niin tuleeko kenelläkään mieleen mitään vastaavaa laukkua, jota suosittaisitte? :)

Lop (Ei varmistettu)

Kannattaa tosiaan kiristää niitä ruuveja, varsinkin jos laukussa kantaa jotain rikkoutuvaa, kuten läppäriä. Mj:n laukun tapaan mullakin kantohihna silloin tällöin irtoaa ja laukun sisältö leviää milloin mihinkin. Ja siitä pussukasta mäkin luovuin aika nopeasti, kun se aina tippui laukun pohjalle.

Hertta
Lilou's Crush

Claire, loistavaa, kiitos vinkeistä! Ja tosiaan, little TLC goes a long way :)

 

Vierailija, no vitsi, uteliaana tietty heti koetin kurkata, mutta linkki ei sitten ollut ehjä. Hö. Mutta Stokkan mainosneitohan kuulostaa tosi hyvältä, eli juu, ehdottomasti näytän ;)

 

domino, ai vitsi, onpas kurja, ämpäri muuten jos olisi mieluinen. Tällaisia jämäköitä näin tosiaan myös Stokkalla olisikohan ollut vuosi sitten, mutta kahvat oli kyllä samaa kokoluokkaa, eli ei siitälään apua. Muuten noita isoja laukkuja toki löytyy, mutta ovat enemmän mallia säkki.

 

Lop, tosiaankin, läppäriä siinä raahaan usein -Powerbookki painaakin vielä aika paljon, ainakin jos vertaan kotikoneeseeni Airiin, joka menisi vaikka kuinka hentoiseen laukkuun. Pussukka jäi mullakin lapsen leikkeihin,tosin mietin että joku vähän isompi pussukka tuonne olisi hyvä laittaa, niin isommat mutta leviävät romppeetkin pysyisi kasassa. Hmmmmm...

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Stockan mainosneito on tässä Suloinen suvi -liitteessä ja nyt myös tällä sivulla (tuo keltasävyinen blondi):

https://stockmann.com/info/fi/Inspiraatio-SuloinenSuvi-index.html

Hertta
Lilou's Crush

Oi, varsin hän oli freesi nuori neito, ilollahan sitä häntä muistuttaa :) Ainakin kymmenen vuotta sitten voisin sanoa yhdennäköisyyttä löytyneen :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Heips! Mieheni moottoripyöräharrastuksen kautta kotiimme on päätynyt huipputuote kaiken nahan suojaamiseen: Protex-niminen suojasuihke (valmistaja Motorex). Olen suojannut kaikki nahkalaukkuni ja -kenkäni Protexilla, tietysti ensin plankkia/rasvaa alle nahkaa hoitamaan. Senkin kerran kun joku kaatoi terassilla siiderinsä laukkuni päälle, neste valui laukun pintaa pitkin pois kuin vesi hanhen selästä. Samoin talvisaappaat pysyvät loskasäässäkin kuivana. Suihke on siis alunperin tarkoitettu nahkaisten moottoripyörävarusteiden suojaamiseen ja sitä löytyy ainakin Stormilta (moottoripyörävarustekauppa).
PS. Kiitos kivasta blogista!
-M-

Pitkään katselin tuota laukkua Zarassa. Kuulun just niihin, jotka ihailevat jotain toisten blogeissa ja sitten kun teen päätöksen hankkia tavaran niin eihän sitä mistään löydy. Ilostuin kun löysin tuon laukun jälleen kaupasta, mutta sitten se näyttikin ihan valvalta. Ämpäri kuvaa sitä aika hyvin ;) Ihmettelin myös sitä sisäpussukkaa ja siinä vaiheessa taisin tulla toisiin aatoksiin laukun suhteen. Olen silti varma, että joka kerta kun se kävelee kaupungilla vsataan, kaihoisasti katson sen perään :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Domino, MICHAEL Michael Korsilla on ihan samanmallinen laukku kuin se LV:n Neverfull, tällainen siis (jos linkki toimii):

http://www.michaelkors.com/p/MICHAEL-Michael-Kors-MICHAEL-Michael-Kors-J...

Vierailija-Pee (Ei varmistettu)

Kiitos kaikille loistavista vinkeistä ja neuvoista!

Dominolle vinkkinä, että kurkkaa Michael Korsin laukut, heillä on yksi Luiskan tyylinen laukku, joka vaikuttaa kätevältä

Vierailija (Ei varmistettu)

Äh, ei se taida toimia, mutta nimeltään siis Jet Set Medium Travel Tote.

Hertta
Lilou's Crush

-M-, ohhoh, onpas hauska vinkki -en ihan heti olisi osannut tuommoista etsiä :) Ja tosissaan, muo motskahommelien nahkaosat joutuvat sen verran kovalle kulutukselle, että täytyyhän siinä olla kunnon plankit ja suojat! Sitäpaitsi, kiitos itsellesi, sekä avusta että lukemisesta :)

 

vierailija ja Pee, no todellakin, hei nyt kun tuo mainittiin, ihan justiinsa tuota katselin kerran, oli mustana ja oranssina, stokkalla kenties... Oli todella kätevän oloinen!

 

 

Hertta
Lilou's Crush

Amoretto, sulla on kyllä luksuskuriiri :) kassi on hyvä, olkahihnasta en edelleenkään tykkää kantaa, kun on niin "kolho", mutta muuten veri veri guud :)

Vierailija N (Ei varmistettu)

Olikohan tätä Zarassa vielä jäljellä ruskeana silloin kun ostit laukun? Olen tällä viikolla vihdoin tulossa Helsinkiin päin ja tämä on kyllä pakko saada! :)

Hertta
Lilou's Crush

N, Oli! Itäkeskuksessa oli tuolloin reilu viikko sitten, ja tänään näin vielä Vantaan Jumbossa. Toivottavasti saat omasi :)

Annasaa (Ei varmistettu)

Mulla on kyseinen laukku ruskeana ja se pidempi kantohihna on tosian valitettavasti melko huono...Mulla lähti irtoamaan myös toinen lyhyistä hihnoista kokonaan ompeleista heti alussa. Olin Zaraan yhteydessä ja sainkin käyttää laukkua suutarilla heidän laskuunsa kotipaikkakunnallani. Loistavaa asiakaspalvelua siis, kannattaa pitää mielessä :)

Domino (Ei varmistettu)

Vierailija ja Pee - kiitos! Pistän harkintaan... :)
Täytyy käydä hiplailemassa. Nämä on pitkiä prosesseja toisinaan nämä laukkuhankinnat.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.