Asiaa lasten talvikengistä: Viking Goretex vs Ecco Snowrider

Lilou's Crush

Tätähän se on, perheellisen elämä. Hullujen päivien luettelosta kuolasin niin design-tuoleja kuin valaisimiakin, mutta loppujen lopuksi päädyin kotiin siivoustavaroiden, vanhan kunnon Kimble-pelin ja näiden Vikingin Gore-Tex talvilenkkareiden kanssa.
Ajattelin siksi jakaa mahdollisesti lapsen talvijalkine-asioita pohtiville noviiseille kokemuksen opettaman vinkin kenkien hankintaan. Stockmannin kenkäosaston täti vahvistaa tämän ohjeen, joten ihan minun sanaani ei tarvitse tässä täysin luottaa

Eccon Snowridereissä on kapea, napakka lesti ja matalahko kärkiosa, Vikingeissä taas leveämpi ja pulleampi. Jos kenkä ostetaan niin reiluna, että sinne mahtuu villapohjallinen tai rehellinen kunnon villasukka, Eccon Snowriderit ovat kapeajalkaiselle hyvä valinta. Kuitenkin voi käydä niin, että matala kärkiosa tekee kengistä liian napakat paksun sukan kanssa, eli ilma ei kierrä=varpaat viilenee. Jos kenkiä halutaan käyttää tuost noin vaan, ja jos pikkuisen jalka on pulleampaa sorttia, sitten lämpimästi suosittelen Vikingin Goretex-talvisaappaita vuorella. Ovat pitäneet meidän tytön varpaat viime talvena aina lämpimänä.

 

 

Vähän siistimpien kenkien tarpeeseen meillä on ennen ollut UGGit tai vastaavat, mutta viime talvena tyttö mokoma halusi pitää vain niitä pinkkejä goretexkenkiä. No, mikäs siinä, vaikka mielelläni minä hänelle nuo pehmoiset karvatöppöset jalkoihin laittaisin vieläkin...

 

Miten muuten olette todenneet käytännössä tuon lapsen kenkään suositellun 1,5 -2 cm käyntivaran? Meillä on tytöllä niin pitkä isovarvas, että voisi kohta lainata äidin kenkiä, jos käyntivaraa jätettäisiin 2 cm. Kengät myös tuolloin hölskyvät pikkuisen pillikintuissa eivätkä siksi tue nilkkaa, joten ollaan valittu mukava koko, ja jätetty reilu sentti tilaa. Näin toki kenkiä joutuu hankkimaan useammin, että jalka mahtuu kasvamaan hyvässä asennossa.

 

Tämä postaus sisältää tuotteiden mainoslinkkejä Stockmannin verkkosivuille.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä ostan joka talvi kaikille kolmelle palleroille uudet gore bootsit joten vois sanoa,että kokemusta on :-) parhaaksi olen havainnut superfitit, eccojakin ollut. Eccojen ehdoton huonopuoli on, että pohja on talvella ihmeellisen liukas..... Liekkö kovalla pakkasella tms osuutta asiaan, mutta ero oli huomattava kun toisella veljeksellä oli superfitit. Superfitit myös kaikkein keveimmät. Soreleja tai vastaavia en lapsille osta, ovat todella todella raskaat. Vikingejä ei ole talvikenkinä ollut, gorelenkkarit ainakin ajaneet ihan mainioisti asiansa keväällä/syksyllä.

Parhaat sukat on muuten sellaiset "vaellussukat/ laskettelusukat" eli sellaiset jotka on suunniteltu käytettäväksi gorekenkien kanssa. Ainakin Reimalla ollut sellaisia. Yleensä loppuvat alkutalvesta, eli kannattaa pitää silmät auki ;-)

Eli kun kengät sekä muut talvikamat hommaa kolmelle pojalle voi huoletta unohtaa kaikki designhaaveet :-D

Hertta
Lilou's Crush

Ooh, tuossa puhuu kyllä kokemus! Superfitit meillä oli ekoina kenkinä, sitten ei löytynyt seuraavana vuonna sopivaa kokoa, ja sitten se unohtui! Ensi vuonna siis otan nekin harkintaan, näiden rinnalle :) Sorelit ovat kyllä JÄRKKYraskaat, itselläni on sellaiset ja tykkään kovasti, jos pihalla seisoskelen tai on kylmän kylmä keli, mutta lapselle en voisi kuvitellakaan, johan kengät painaa puolet siitä mitä tyttö (on siis todella hentorakenteinen lapsukainen, ronskimmalle toki voi mennäkin :) Kiva kun vinkkasit noista sukista, just semmoisia olen halunnut, mutta en ole tiennyt mistä etsiä! Nyt tiedän, ja aionkin ensi viikolla käydä katsomassa! Ja todentotta, kun yhdenkin lapsen yleiset vaatevarusteet vie aikamoisen kasan kolikoita, vaikka aleja ja huutista suosinkin, saati kolmen! harmi,kun ei ole lähipiirissä ketään, kenen kanssa kierrättää!

Amal
Kuplassa

Nää kenkäasiat on kyllä aina vähän hankalia, itselläni 10kk tyttö jolle on pitänyt ostella ensimmäisiä kenkiä. Tyttö ei vielä kunnolla kävele, joten kengän istuvuutta on vähän vaikea välillä todeta. Olen ostanut kengät vähintään tuolla 1,5 sentin käyntivaralla. Ettei nyt ihan heti tarttis uusia ostaa kun jalka kasvaa pikkuisella aika vinhaa vauhtia.  Superfitin totesin myös minä hyväksi, ne olivat kevyet ja taipuisat. Juuri oli taas puhetta siitä, että lasten kengät tulisi olla joustavat ja kevyet, ei liian tukevat möhkäleet.

Tuli muuten mieleeni ihan toinen asia. Postauksesi lopussa lukee että juttu sisältää mainoslinkin. Mainintaa ei kuitenkaan ole kaikissa jutuissa, missä kerrot hankkineesi jotain jostain tietystä paikasta. Miksi juuri tässä jutussa on maininta? Onko postaus tehty jotenkin enemmän mainostarkoituksessa, vai mistä lause johtuu?

Hertta
Lilou's Crush

Amal, no sanos muuta. Hankalia ovat, peijjakkaat, ja koivet kasvavat silmissä! Meillä on yhtenä vuonna täytynyt ostaa kahdet talvikengät. Huh. Ja kysymykseesi, ostin nämä poposet nimenomaan stockmannilta, jonne on mahdollisuus laittaa myös mainoslinkki eli linkittää ko. tuotetta hyvällä alehinnalla myyvään verkkokauppaan, (suurimmassa osassa suosittelemiani juttujahan näin ei tietysti ole). Haluan aina mahdollisimman selkeästi tuoda esille, jos jokin postaus on edes jollakin tapaa kaupallinen -eli jos olen saanut tuotteen blogin kautta lahjana tai kuten näissä mainoslinkkiasioissa, joissa  saatan saada pienen provision mahdollisesti blogini kautta tehdyistä ostoksista.  Nuo kyseiset kengät olen siis ihan itte omilla rahoillani ostanut, ja hyviksi todennut aiempina vuosina, eli niitä en ole saanut esim. blogin kautta lahjana eikä Stockmann ole minua niistä pyytänyt kirjoittamaan. Selvensikö tämä asiaa? Mietimme kovasti täällä Lilyssä, että miten olemme mahdollisimma avoimia näissä blogeihin liittyvissä kaupallisissa kulmissa, ja kuulemme siis siksi mielellämme juuri tällaisia kysymyksiä, kiitos siis :)

Amal
Kuplassa

Kiitos vastauksestasi, selvensi asiaa kyllä. Tässä postauksessa ei kuitenkaan kyse tainnut olla Kiosked-palvelusta, joska luin hieman täältä Lilyn sivuilta, vaan jostain muusta diilistä Stockmannin kanssa? Mielestäni on juuri hyvä silloin mainita mainostuksesta, jos on saanut/tai on mahdollisesti saamassa itse jotain hyötyä tuotteen/palvelun mainitsemisesta. Kiitos siis tästä hyvästä käytännöstä:)

Hertta
Lilou's Crush

Kiva kun selkisi :) Minustakin on hyvä aina mainita, jos kyseessä on jokin markkinointijuttu, vaikka pienikin, niin on selkeät pelisäännöt eikä tule epäilyjä piilomainonnasta kun rehdisti toimitaan.  Ja me jatketaan täällä bloggaajien markkinointitapojen valvomista ja kehittämistä, että ovat parhaat mahdolliset :) hauskaa viikonloppua sinulle!

Vierailija/AnnaB (Ei varmistettu)

Joo tuttua hommaa tuo kenkien sovittelu näin neljän lapsen äitinä... Superfitit ovat olleet hyviä, samoin eccot ja vikingit kaikkia kokeiltu! Paras neuvo oli yhdeltä kenkämyyjältä, (kun ihmettelin miksi esikoisen jalat kylmät) se, että villasukka ei kuulu goretex-kenkään, vaan nimenomaan se oma siihen tarkoitettu ns. 'vaellussukka'. Olen myös kokeillut ja ihastunutkin ihan perinteisiin karvavuorisiin nahkakenkiin ja huopikkaisiin, jotka villasukan (näihin voi laittaa) kanssa todella lämpimät. Ja oikein hoidettuna kestävät (tosin ei loskakelejä). Meillä lapsilla kapeat ja pitkät jalkaterät, mikä ongelmallista. Meillä on jo se ongelma, että vanhimmalla jalan koko 38/39, paino ei lähelläkään aikuista, joten tuo ongelmia esim. urheilukenkien valinnassa (aikuisen lenkkareita ei voi painon takia ostaa- iskuvaimennus). Kannattaa kokeilla, se mikä ei toiselle sovi, toimii toisella!

Mä olen hankkinut 1,5v tytölle ainoastaan Tepsuja. Ovat riittävän korkeita, ettei isomman sukan käyttäminenkään tee kengistä ahtaita. Ja lämpöisiäkin :) Tietty kotimaisuus on iso plussa, vaikka valikoima toki on suppeampi. Superfitit on nättejä, mutta matalempia. Varsinkin talvikenkien kanssa suosin mielläni kotimaista.

UGGeja mitetin talveksi myös, koska ovat tosi lämpöiset, mutta onko lastenkin UGGit yhtä liukkaat kun aikuisten? Eli vaatii uudet pohjat?

Muikku_ (Ei varmistettu)

Itse ostin tytölle täksi talveksi Sorelit, eivät kyllä tuntuneet vanhoihin superfitteihin verrattuna mitenkään painavalta, kumia on kuitenkin vaan pikkukengän verran ja muu osa kangasta minullekin. Parempana kenkänä meilläkin on Uggit, onneksi ne kelpaavat vielä jalkaan kun meilläkin on. Voi tosin olla että jos valittavana olisi jotain linkkiä, asiasta pitäisi keskustella pitkään. Pienet tytöt ja vaaleanpunainen, en vaan ymmärrä mistä se juttu tulee, meilläkään sitä ei ainakaan ole mitenkään erityisesti markkinoitu...

TuuliV (Ei varmistettu)

Tämä kommentti ei nyt liity mitenkään tuohon postaukseesi, mutta olisin kysynyt COSin nettikaupan tilauksesta. Eli, en asu Helsingissä, niin joudun netin kautta tekemään tilauksen, niin mietin, että oletko tehnyt sieltä tilausta koskaan? Selailin kyllä niitä toimitusehtoja, mutta minulle ei heti selvinnyt, että toimittaako COS postiin/muualle, josta paketin voi hakea ja näkeekö sen jo tilausvaiheessa, että mihin paketti olisi menossa?
Vai käyttävätkö he lähettejä? Kyselen varmaan tyhmiä, mutta en ole juurikaan ulkomaisista nettikaupoista tilannut, niin siksi kyselen...

Niin ja olisin mm. sitä cashmere- pipoa tilaamassa:http://www.cosstores.com/Store/Women/Cashmere/Cashmere_hat/1231104-24360...

Mietin, että muistanko oikein vai onko sinulla myös tuollainen ja onko se ollut hyvä? Tai siis, että onko se sellainen ohut vai tarkeneeko pakkaskeleillä?

Vastailen nyt Hertan puolesta kun kommentteja lueskelin :) Mun COSsin paketit on tullu aina Valintataloon. Ja mulla on itselläni myös toi pipo viimetalven ostoksena. On jääny tosi vähälle käytölle, kun se on aika iso ja löysä ja aika ohut. Ei sovi mun päähän oikeen mitenkään. Kyllä sillä tarkenee pakkasella mutta kovilla pakkasilla ei kyllä auta.

Hertta
Lilou's Crush

TuuliV ja Karkki, joo, se pipo on suloisen pehmeä, mutta ei pidä viimaa, eli on kiva tuulettomina päivinä ja pikkupakkasilla. On aika suurta mitoitusta, kuten Karkki sanoikin, mutta tykkään silti. Kaulaliinalle samasta sarjasta erikoispisteet, se on tosi hyvä! Täällä hki:ssa toimituspaikka on tosiaan valintatalot, harmikseni en muualta tiedä, että olisiko posti sitten -vai mihin mahtavat toimittaa matkahuollon paketit? 

Ninaxx (Ei varmistettu)

Mä en suosittele Vikingejä kapeaan jalkaan, ne ovat liian kömpelöt ja leveät. Eli kuten aikaisemminkin kommentoitu, Eccot ja Superfitit sopivat paremmin kapealestiselle. Ja gorekenkiin ei kuulukaan mahtua mitään villasukkaa, vaan juuri noita vaellus-tms. sukkia.

Jos on niin kylmä, ettei niillä tarkene, niin kannattaa siirtyä paksumpiin kenkiin esim. karvavuorikenkiin tai ihan perinteisiin huopatossuihin. Gore-villasukkacombo ei vaan toimi kovilla pakkasilla.

Muikku_ (Ei varmistettu)

Pitää vielä kommentoida noihin cosin pipoihin. Mulla on kaksi samalla kertaa tilattua ja toinen on jäänyt pitämättä liian ison koon vuoksi, toinen taas on tällaiselle minipäällekin ihan ok. Löysä muttei tipu silmille ta päästä. Sovittelin pari viikkoa sitten tämän vuoden uusia värejä ja minusta niistä mikään ei ollut niin jättimäinen kuin se omani. Toki yksilöissä oli taas eroja...

Kippuralla

minulla itselläni on Järjettömän pitkät isovarpaat, mun äiti nauraa jokakerta..

lapsilla ei onneksi ole ;) talvikenkiin jätetään isommilla se max 2cm, että saa sinne villasukan+pohjallisen.

tuolle pienemmälle taaperolle 2cm villasukan kanssa aiheutti hankaluuksia kävelyyn, joten varmasti joudun tammikuussa ostamaan isommat kengät (=aleaika..). 1½vlle on otettu 2pv sitten talvikengät käyttöön, koska lämpötila on iltapäivälläkin ollut 5 astetta vain ja yhtään ei ole hikinen jalka ollut.

Pienten lasten vanhemmat satsaa lastensa kenkiin, mutta itse kulkee aivan surkeissa jalkineissa! Tuossa linkissä on erinomainen juttu, jossa vinkkejä kunnollisten talvikenkien valintaan! http://www.kenkäkaupat.fi/nain-valitset-taydelliset-talvikengat/

Jaiski (Ei varmistettu) http://www.xn--kenkkaupat-t5a.fi/

Siis ei mennyt tuo edellisen kommentin linkki oikein, toimiikohan nyt? Tuossa linkissä on jokatapauksessa hyvä juttu talvikengistä ja niiden hyvistä ominaisuuksista!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.