Auringossa aina

Lilou's Crush

Minulla on tosi merkillinen iho. Olen ihan vitivalkea, mutta silti en ole palanut auringossa montaakaan kertaa. Nuoruuden kesien holtittomuus aurinkosuojahommissa on varmasti silti aiheuttanut vielä näkymättömiä vaurioita, vaikka punanahkalta aika hienosti olenkin välttynyt. Mutta oppii vanhakin koira uusia temppuja, ja samalla, kun olen kohta kahdeksan vuotta pitänyt superhyvää huolta lasten ihosta auringon alla, on tullut  parannettua omankin ihon suojamuureja.

Se, mikä useimmille muille on vain kevyttä päivetystä, on itselläni jo tumma väri. Muistelen, että vain pari kertaa elämässäni olen ollut oikeasti ruskettunut: kuukauden Malesianreissun jälkeen ja erään upean kotimaan kesän jälkeen. Harmi sinänsä, sillä kalpeana näytän aina vähän puolikuntoiselta. Itseruskettavat taas... Olen vain ihan liian laiska! Ja inhoan sitä tyypillistä hajua. Huulipuna ja poskipuna onneksi pelastaa paljon!

Ikäkö lienee, mutta enää en jaksa uhrata ajatusta rusketukselle (jos tarvitsen sellaisen, menen ystävälleni Leenalle Beauty Joyhin, jolta saa maailman hienoimmat Vita Liberata-väritykset, jestas oli nätti ja luonnollinen!). Mutta entistä enemmän puolestaan  jaksan uhrata ajatuksia ihoni hyvinvoinnille. 

 

Tällä reissulla olen löytänyt viimekesän kuivasuihkeiden lisäksi testiin saaduista uutuustuotteista pari aurinkovoidetta, jonka levittämisestä ei läisky rasvan lisäksi ärräpäät. Biothermin Fluide Solaire Wet or Dry Skin on ihana, ohut, tahmaamaton (!!! Ja vielä yksi !) aurinkovoide, jota voi levittää kuivalle tai märälle iholle. Niin tykkään! Tuoksuukin miedon herkulliselta. Toinen ihana on Lancomen Soleil Bronzer: en kuuna kullanvalkena olisi uskonut, että viidenkympin suojakertoimen saa ohuen ohueksi suihkeeksi, joka suorastaan häviää ihon pinnalta. Viilentävä suihke oli luksusta hikiselle iholle päivän pienten perässä pinkomisen lomassa.

Aikaisemmin viikon lomareissulta on löytynyt suojakertoimia koko sarja: ensin 30 tai 50, sitten 20 ja viimeisille päiville 10 tai 15. Eipä löydy enää, tuhti kerroin, vähintään 30, palvelee läpi koko matkan. "Rusketuksesta viis" on teema, sillä näillä suojauksin ei tämä kapteeni kuskaa kalkkia kummoisempaa näin lyhyessä ajassa. Tarttuu mitä tarttuu pulikoidessa bonuksena, jos on tarttuakseen. -Voiteethan eivät tietenkään estä ruskettumista, mutta hitaammin homma käy.  Loppujen lopuksi tässäkin pätee vanha viidakon sanonta: hitaasti hyvä tulee, kaunis rusketus ja tuleviksi vuosiksikin nätti nahka! PS. Lasten aurinkosuojauksesta aloitin kirjoittamaan myös, mutta sepä katosi taivaan tuuliin! Palaan siihen myöhemmin. Nyt nukkumaan yölennolla lihonutta univelkaa pienemmäksi!

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.