Cyber Monday today

Lilou's Crush

Meno  Black Fridayn shoppailuhulinassa on ihan käsittämätöntä, kuten videoklippi osoittaa, verkossa tapahtuva Cyber Monday on ainakin fyysisesti turvallisempi!

 

Tänävuonna Black Friday-kampanjointi todentotta valtasi (verkko)kaupat alkukotonsa Ameriikan lisäksi myös täällä meillä. Venyipä suurimmassa osin verkkokauppoja viestien mukaan vallan Black Weekendiksi pelkän perjantain sijaan. Tänään on sitten vuorossa Cyber Monday. Vaikka alekampanjat voisi helposti yhdistää päällä leijuvaan taantumaan, on Black Fridayllä huomattavasti pidemmät juuret, ja Cyber Mondaykin on jo ylittänyt kouluunastumisiän.

Black Fridayn pikkusisko Cyber Monday lanseerattiin isosiskonsa tapaan Amerikassa vuonna 2005 verkkokauppojen vastineena perjantaisille kauppojen hulinoille. Aikaisempina vuosina Cyber Monday on keskittynyt etupäässä muotiin, mutta taitavat valua tätänykyä yli toimialarajojen. Ihan yhtä vahvasti Cyber Monday ei vielä tunnu näkyvän eurooppalaisessa uutiskirjelaatikossa, mutta voisinpa lyödä vetoa, että ensi vuonna tilanne on toinen. 

Kaipa näille teemapäiville asiakkaita riittää, vaikka itsestäni tuntuukin, että erilaiset alennukset, hulinat ja hulluttelut tulee postilaatikon lisäksi välillä jo korvistakin ulos. Black Fridayn ja Cyber Mondayn kaltaiset vakiintuneet aleajat kannustavat heräteshoppaamisen lisäksi varmasti myös tekemään hyvissä ajoin joululahjahankinnat, ja voi niistä olla toisinaan hyötyä tällaisille täsmätuotteiden metsästäjillekin: 

Tuossa lauantaisessa treenipostauksessani mainitsin lähteväni jumppakenkäostoksille. Lähdinkin, mutta kävi niin harmillisesti, että en löytänyt kierroksellani sopivia, ja ekat treenit meni sisäänpäin kiroten varpaat lintassa. Stadiumin uutiskirjeestä illalla bongasin sattumalta Black Fridayn tarjouksen, 20% alea verkkokaupan valikoimista. Katsomani Niket, joista olin valmis maksamaan täyden hinnan, sattuivat olemaan vielä kantisalessakin, joten sain varpaideni kipeästi tarvitsemat kengät lähes 40% alennuksella. 

Kuinka teillä homma toimii, tartutteko tarjouksiin ja tiedätte ja maltatte niitä odotella, vai haluatteko mielummin kaipaamanne tuotteet heti? Entä lähtisittekö Black Fridayn kaltaisiin hulinoihin paikan päälle? Itse en mistään hinnasta, en vain uskaltaisi!

 

PS. Jos mustan perjantain historia ei ole tuttu, Wikipedia kertoo tiivistäen seuraavaa: Black Friday on Yhdysvalloissa vietettävä kiitospäivän jälkeinen perjantai, joulusesongin avauspäivä, ja samalla koko vuoden yksittäinen ostospäivä, jota siivittävät monenmoiset alennusmyynnit. Kaupat avaavat ovensa kukonlaulun aikaan ja pysyvät avoinna yömyöhälle. Musta perjantai sai nimensä 60-luvun Philadelphiasta, jossa kiitospäivän jälkeistä päivää alettiin kutsua mustaksi vilkastuneesta liikenteestä johtuen. Toinen merkitys myöhemmältä ajalta liittyy kirjanpidossa käytettäviin väreihin. Alkuvuonna kauppojen kirjanpidossa viuhuivat vielä punaiset eli tappiolliset rivit, mutta kiitospäivältä eteenpäin tehdään voittoa, eli punainen vaihtuu mustaksi. Verkkokaupat ovat nostaneet Black Fridayn vallan uudelle tasolle, ja hintahulinat ovatki siirtyneet sinne suuremmassa määrin.

Kommentit

kaitaliina (Ei varmistettu)

Tuo meno on kyllä jotain ihan järkkyä! Tuntuu, että saisi pelätä henkensä edestä. Toisaalta voisin ottaa sen turistinähtävyyden kannalta, mutta sitten saisi olla kyllä jääkiekkosuojukset messissä.; )
Mulla sattui kaivattu ale kohdalle, kun eilen oli Lekmerissä sunnuntai keskiyöhön asti samaan tyyliin tosi hyviä aleja. Äitini klikkasi sieltä pikkuiselle joululahjaksi mm Brion hellan, joka kustansi vain 25€, kun just sitä katsoin Stockalla (yms verkkokaupoissa) neljänkymmenen euron hintaan. Kiva, kun tuo hulina ajoittuu just tähän joulun alle, kiihdyttää myyntiä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.