#Denimhaaste, päivä 1 ja vastalause vanhimmalle farkkuvinkille

Lilou's Crush

Lilyssä alkoi tänään farkkuviikko, ja koska pukeudun viitenä seitsemästä päivästä viikossa farkkuihin, siihenhän tulee osallistuttua vähän niinkus vahingossa,jos asukuvia pruukaa ottamaan. Kuten tänään.

Eka kunnon talvipäivä säikytti, ja keräsin jo eilen illalla työpäivää ja viileää konttoria odottamaan lämpimimmät vaatteet, mitä kaapista löytyy. Taisin joskus aiemminkin viitata tuohon Designers Remix Collectionin paksuun, vuorattuun angoratakkiin, että tunnen oloni se päällä muumilaakson möröksi, sillä erotuksella, että minulla on lämmin, ja mörön peban alla jäätyy kaikki. Ja möröstä tuskin irtoaa yhtä paljon haituvaa, pöllyä ja karvapalloa kuin minusta. Inhottavinta on ne hahtuvat silmissä, hyi että. Siinä syy, miksi mörkötakki on ainoa angoravaatteeni.

Takki on niin tukeva ja suuri, että farkkuja ei paljon sen alta näy, vähän pilkottaa. Mutta yhtä kaikki, tällä puolivillaisella farkkuasulla julistan siis oman farkku-arki-viikkoni avatuksi!

Farkkuteemaan liittyen muuten: vanha ohje, jota edelleen kaikki farkku-asiantuntijat viljelevät, on ostaa niin piukat farkut kuin jalkaan menee "kyllä ne siitä venähtää". Ja kissan viikset, sanon minä! Sellaiset parit, jotka olen tuolla ohjeella ostanut, olen saanut sinnikkäistä yrityksistä huolimatta lähettää kiertoon, kun eivät vaan kertakaikkiaan muokkaudu hanuria hyväileviksi,  kun taas ne "heti mukavat" eli istuvat, mutta ystävälliset (eivät vaadi suoliston siirtymistä toiseen asentoon, that is), toimii kerta toisensa jälkeen. Kuten vaikkapa nuo J Brandin harmaahiirulaiset. Vaatinee tosin farkuilta hyvää tekoa ja käyttäjältä huolellista hoitoa.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

On muitakin hyviä syitä välttää angoravaatteita... googlaa vaikkapa PETA ja angora. :/ En väitä olevani mitenkään erityisen eettinen kuluttaja, mutta tuon jälkeen en osta yhtään vaatetta, jossa on angoraa. -Hanna Turusta

Hertta
Lilou's Crush

Kyllä, olet oikeassa, kukaan medioita säännöllisesti lukeva ei ole voinut välttyä HM:n  herättämältä ja siitä laajenneelta angorakohulta. Eikä uusia angoravaatteita tähän kaappiin tulisi siitäkään syystä!

Mindeka
Ma-material Girl

En myöskään allekirjoita tuota farkkujen venymisneuvoa, sillä omat kokemuseni Filippa K:n, Tiger of Swedenin, Dr. Denimin ja jopa Cheap Mondayn farkuista todistavat toisin. Ne eivät ole venyneet tippaakaan. Onko kyse siitä, etten muutenkaan halua vaatteiden menevät pintaa pitkin, en tiedä, mutta kyllä kaikki farkuni ovat minulle aivan sopivia, eikä lainkaan isoja. Tai sitten minulla on ollut vaan käsittämättömän hyvä tuuri, viimeiset 8-9 vuotta?

Minulla tulee mieleen tuosta venyvästä stretch-farkusta vaan se 2000-l vaihde, jolloin farkut venyivät ja paukkuivat (mistä lie Fiorellasta ostetuista) ja oli kauttaaltaan överikulutettuja ja vähän kimallesuihkutettuja :D

Hertta
Lilou's Crush

Aah, ihanaa että jaat kanssani tämän aiheen! Vai ollaanko me sitten vain niin mukavuudenhaluisia... En tiedä. Mutta minusta homma toimii näin mainiosti, eikä tarvitse tuskastella :) Ja ai hurja, kimallesuihkutetut farkut... Mistähän niitä nyt löytäisi? mulla oli sellaiset H&M:n kullalla päällystetyt, itseasiassa nyt ne voiskin olla tosi mageet, tosin eivät mahtuisi mitenkään päälle :D

Mindeka
Ma-material Girl

Vahvasti epäilen, että edelleen on jossain niiden kulutusöverikimallefarkkujen poistomyynti ;)

Olikohan mulla ikinä kimallefarkkuja... No, vähintäänkin aivan yhtä kamalat oli sellaiset tummat, supermatalat ja super-bootcut-lahkeelliset, joissa reiden kohta oli valkaistu. Huh huh. Oli lempparit. Käytin varmaankin pelkästään niitä 2002-2003 välisenä aikana.

Hertta
Lilou's Crush

Mä en muista ihan tarkkaa vuotta, mutta muistakko Miss Sixtyt! Mulla oli niitä parit kappaleet, toooooosi matalia, reidestä istuvia ja alaspäin leviäviä. Ai että oli mielestäni khuul :) Ja Adidaksen superstarat!

jaanaelisa (Ei varmistettu) http://www.kauniinkarumaailma.com

Oi oi miss sixtyt ja superstarit! Apua :D Tässä tuntee itsensä vanhaksi, koska eikös ne ollut joskus 2002? Ja vyötärö tosiaan oli niin matala että harvemmin jäi toisille epäselväksi minkäväriset alkkarit on jalassa!

Mä olen kanssa luullut olevani ainoa kuka ei osta liian tiukkoja farkkuja. Mukavuus ennen kaikkea ;)

Vau mikä vauva!

Onkohan siellä kulutusöverikimallefarkkujen (:D) poistomyynnissä myös mun osittain vaalennettu, kimallesuihkutettu farkkustretchihame, joka oli TOSI MAKEE mut jonka kuitenkin ihan onnellisin mielin laitoin sittemmin vaatekeräykseen :D

Mindeka
Ma-material Girl

Mun silloinen poikaystävä KIELSI minua ostamasta MissSixtyjä, jota en tietenkään tuolloin arvostanut, mutta nyt arvostan. Toisaalta, kyllä se peba vilkkui muissakin farkuissa.

Uskallanko edes sanoa: Gossardin strassikoristellut G-stringit. Anyone?

:D Ohh Lord!

Vau mikä vauva!

Nyt tais laps herätä mun naurunremahdukseen, mut... MULLAKIN OLI NOI :D:D Ihan sairaan hienot, muistelen edelleen kaiholla. "Timantit vilkkuu" huuteli kaverit aina kun jossain kyykisteli :D

M* (Ei varmistettu)

Mahtavaa, että joku muukin on samaa mieltä tuosta farkkuasiasta! En millään ymmärrä, miten kukaan voi olla viikkokaupalla liian pienissä housuissa, siinähän tulee ihmisellä yhdet jos toisetkin paikat kipeäksi...

Hertta
Lilou's Crush

NIMENOMAAN! Musta kauneuden/ulkonäön/istuvuuden eteen ei todellakaan pidä kärsiä :D ja meidän kouluterkka muuten sanoi aikoinaan, että liian kireät pöksyt voi aiheuttaa jopa sitä inhaa naisten hiiva-vaivaakin. Tiedä sitten?

pihka (Ei varmistettu)

Allekirjoitan myös tämän farkkuasian :) Toki joskus silloin vuonna miekka ja kypärä kun farkut oli niitä kuminauhan lailla venyviä, ne myös levahtivat käytössä nopeasti ja niitä sai käyttää pesussa jatkuvasti saadakseen ne jälleen taas sopivammiksi. Mutta ei todellakaan enää.
Silti olen ollut niin typerä, että olen pitäytynyt tässä joka puolella huudellussa ohjeessa ostaa farkut niin pieninä kuin vain jalkaan saa (joku jopa tokaissut ettei vetskariakaan ole ihan pakko saada kiinni asti), kyllä ne venyy. Ja p*skan marjat! Tästä seuranneena minulla on kaappi täynnä liian pieniä farkkuja. Kyllä ne siis jotenkin jalkaan saa, mutta vain sellaisella säällä, jolla tarkenee ilman sukkiksia alla ja niin, että makaan sängyllä selällään puhisten ja hiki valuen vetäessäni ne jalkaan. Usein vetskari jää irvistämään näkyviin sieltä sepaluksen alta, kun farkut on himpun liian naftit, mikä tarkoittaa sitä että päälle on vedettävä pidempi paita.
Olen joutunut jakamaan farkku-arsenaalini kahteen joukkoon: niihin joita voi käyttää milloin vain (eli ne jotka oikeasti sopii) sekä niihin, joita voin käyttää vain silloin, kun olen kotoa pois parisen tuntia (eli ne hieman liian pienet, jotka saan jalkaan vain edellä mainitulla tavalla sängyllä maaten, enkä voi näin ollen ne jalassa käydä veskissä kodin ulkopuolella :D )
Tulipas pitkä sepustus, mutta aah kun helpotti mieltä, olen pitänyt tätä sisälläni liian kauan :D

tiia_

Hei ihanaa, jotkut muutkin on samaa mieltä liian pienistä farkuista! Mullakin on ties kuinka monet farkut kaapin pohjalla, kun eivät venyneet mihinkään suuntaan, vaikka myyjä kuinka lupasi. 

Farkuissa maailmaan putkahtanut (Ei varmistettu)

Noudatan tuota kuuluisaksi käynyttä "ahtautumisohjetta", jos ja kun ostan stretchiä sisältäviä farkkuja esimerkiksi Espritiltä tai Vilalta. Muutoin ne hyväkkäät muotoutuvat käytössä aivan liian löpsäköiksi : )

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.