Eko-noviisin kosmetiikkavinkki

Lilou's Crush

Kosketukseni luonnomukaiseen kosmetiikkaan on tähän mennessä ollut valitettavan vähäistä, ja ne pienetkin hipaisut usein harmillisesti menneet pieleen. En ymmärrä tarpeeksi, enkä osaa vielä etsiä oikeanlaisia tuotteita. Tunnustan myös olevani kovin mukavuudenhaluinen, ja odotan luonnonkosmetiikalta samaa helppoutta ja toimintavarmuutta kuin "normaaleilta" hyviksi havaitsemiltani tuotteilta. Kärsimätön  (ja pihi ;) sielu ei vain jaksaisi etsiä, tutkia ja testata. Lieneekö kaltaisiani vähän vähemmän valistuneita on muitakin? Vai onko?

Tätä taustaa vasten peilatessani haluaisinkin jakaa vallattoman hyvän kosmetiikkavinkin sieltä aidan vehreämmältä puolelta. Sain sen lahjana hyvinvointiin erikoistuneen Jolien tytöiltä, enkä siis missään nimessä sitä itse olisi osannut löytää. Tuote on L'Atelier des Delicesin kosteusvoide, jossa yhdistyy sekä esteettistä silmää miellyttävä pakkaus, hyvä (hento) toffeen tuoksu että iholleni sopiva koostumus. (Kerron salaisuuden: mieheni hieroo joka-ikinen-ilta sääreni ja jalkani, tapa, joka alkoi raskausaikana, ja josta en suostu sitten millään luopumaan edelleenkään, siksi on hyvä, että myös hän tästä rasvasta tykkää ;)

Tutustuin Jolieen tämän onnistuneen kokemuksen innoittamana, ja jotenkin koko luomukosmetiikka (lieneekö termini vieläkään oikein:) tuntui heti helpommin lähestyttävämmältä, ei niin mystiseltä. Jos siis olet kaltaiseni, käy kurkkaamassa. Tietoa ja tuotteita sopivasti palasteltuna, tämmöiselle maallikolle helposti pureskeltavaksi.

Kommentit

Pumpulipupu (Ei varmistettu)

Näin terveisinä kosmetiikkablogin puolelta, että oikea termi on luonnonkosmetiikka. :)

Tuo L'Atelier des Delicesin kosteusvoide vaikutti aivan ihanalta kun sitä Luonnonkosmetiikan messuilla keväällä ihastelin. Herkullinen tuoksu ja kermainen koostumus. :)

Muutenkin luonnonkosmetiikan tuotteet ovat usein todella laadukkaita ja hyviä, ja nyt alkaa olla myös tällaisia suloisia tuotteita, joiden ulkonäköön ja tuoksuun on panostettu. :)

esba (Ei varmistettu)

Mä oon kans yrittänyt ostaa ja testata paria eri merkkiä: Madara ei ole toiminut ollenkaan (tuotteet eivät olleet tarpeeksi kosteuttavia itselleni). Dr. Hauskaa ostin Berliinin lomalla. Silmäluomivoiteesta tuli todnäk loppuelämän suosikki. Ja vaihdoin vuosia käyttämäni YSL:n valokynänkin heidän peitepuikkoonsa. Kulmakarvojen alta loppui heti pieni, mutta silti ei-kiva kuiva ihottuma, joka oli vaivannut jo pidemmän aikaa. Kemikaali cocktail -blogissa oli juttua, että YSL:n valokynässä olisi nikkeliä, joka saattaa allergisoida. Dr. Hauskan Kasvovoide Quitte on myös ollut ihana käytössä. Tosi kosteuttava. Stokkalta löytyy myös aika paljon luonnonkosmetiikkaa. Burt's Bees -vartalovoidetta voin suositella. Aloe & piimä kosteusvoide herkälle iholle on tuoksultaan myös ihan kiva.

esba (Ei varmistettu)

Dr. Hauska... Joo ;D -ch- sinne väliin. Pitää mennä nukkumaan selkeästi. Yksi ainut outo juttu noissa mielestäni on, että sanovat, että yöllä ei saisi käyttää mitään voiteita sun muita, jotta iho voi uusiutua. Ei kyllä onnistu tällä kuivalla korpulla. Ajattelin kyllä testata vielä heidän tehotipat-ihokuuriaan. Ehkä sen jälkeen uskallan kokeilla olla ilman voidetta.

esba (Ei varmistettu)

Ja siis nimenomaan Dr.Hauschkan valokynä, ei peitepuikko... Öitä :)

Iris (Ei varmistettu)

Oi
Jolien Katjan moments blogi on varmasti paras paikka saada tietoa luonnonkosmetiikasta, itse olen allergioiden takia siirtymässä täysin luonnonkosmetiikkaan entisen meikkaamattomuuden ja välillä epätoivoisesti meikkamista yrittämisen jälkeen ja ajattelinkin panostaa henkilökohtaiseen meikkikurssiin Joliessa jossa valitaan sopivimmat tuotteet, olen niin pihi ja mukavuudenhaluinen allergisuuden lisäksi etten tahdo tehdä hukkaostoja vain kokeillakseni tuotteita jotka eivät välttämättä sovikaan. Ja näin vaikean ihon kanssa luulen että luonnonkosmetiikan oikeasti hoitavat koostumukset pitävät ihon kauniimpana ja parempana jolloin synteettisten meikkiaikojen virheiden peittelyyn ei ole niin suurta tarvetta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.