Elämältä kaiken sain

Lilou's Crush

Tarkastaja Monninen tutki, että kaikki pelit läpäisivät tiukan seulan

 

"Elämältä kaiken sain..." on ollut tämän päivän jingle. Sen sai soimaan pieni reissu, joka tehtiin kahteen pekkaan ja täyteen takakonttiin Monniskan kanssa tänään.

Kaikki alkoi siitä, kun kävimme läpi lasten leluja, pehmoja ja pelejä yhdessä tyttöjen kanssa, etenkin esikoisen. Meillä ei niitä mitenkään mittavasti ole, lukuunottamatta pehmoleluja, joita oli suurensuuri arkullinen. Osa muista leluista on jäänyt leikkimättä, ja osa muutenvain kärsi epäsuosiota tai oli jo moneen kertaan pelattu ja ulkoa opittu. Halusimme lahjoittaa ne enemmän tarvitseville, ja sain kaverilta hyvän vinkin lahjoittaa leluja turvakotiin. Hän oli tuttavansa kautta nähnyt, miten suureen tarpeeseen ne siellä tulevat. Otin jo samana iltana yhteyttä Pääkaupungin Turvakoti Oy:hyn. Sain langanpäähän sattumalta juuri oikean henkilön, ja vietimme pitkän tovin puhelimessa. Paikka tuntui juuri oikealta meidän rakkautta täyteen halittujen lelujen päästä uusien lasten syleihin ja iloksi. Isompi tyttöseni otti tämän sydämen asiakseen, sillä kerroin hänelle ikäänsä sopivalla tavalla, minne leluja voisimme viedä, ja hän vietti pari iltaa miettien, mitä hän voisi vielä kasseihimme laittaa, joka voisi ilahduttaa toisia lapsia. Voin kertoa, että en koskaan ole ollut lapsestani niin ylpeä ja nieleskellyt liikutustani, kun hän keräsi lelujaan pinoon ja pohdiskeli asiaa.

Koska naapurustoni väki on ihanaa, kyselin myös heiltä, löytyisikö nurkista kenties tarpeetonta hyväkuntoista tai uutta lahjoitettavaa tavaraa, ja viikon sisällä yläkertaamme kertyi mahtava määrä palapelejä, kirjoja, lautapelejä ja leluja.  Tänään sitten pakkasin auton täyteen ja ajelin Kontulaan. Vastaanotto oli lämmin ja kaikki kassit ja pussit pääsivät perille.

Oman merkittävän lisänsä tähän reissuun toi se, että meidät vastaanottanut henkilö kertoi luulleensa meidän, naisen yksin vauva kainalossa,  olevan tulossa avoyksikön puolelle, jonne voi suunnata, jos kohtaa lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa. Tällaisen paikan olemassaolon tärkeyttä ei voi turhaan painottaa. Avoyksikköön voivat  ottaa yhteyttä naiset, ovat sitten väkivallan tai sen uhan uhreina tai itse tekijänä. Yksikkö toimii myös ennaltaehkäisevässä työssä. Jussi-työ on puolestaan miesten vastaava palvelu.

Äitini antoi eläessään kirjaimellisesti vaatteet päältään, ja oli aina valmiina auttamaan muita, vaikka itsekin oli rahassa mitattuna erittäin vähävarainen. Minun suurin toiveeni ihmisenä olemisessa ja elämässä on, että tulisin vuosi vuodelta vielä enemmän äidin kaltaiseksi. Matkaa on taitettavana, mutta se matka jos joku on tärkeä minulle kulkea. Miksi kirjoitin tämän postauksen, on se, että niin monella on halu auttaa, ja haluan kannustaa siihen, pieniinkin juttuihin. Ei sen tarvitse olla tämän kummallisempaa tuottaakseen pientä iloa toisten elämään -ja itselle.

Kommentit

Peikonlehti (Ei varmistettu)

Taidat olla kaunis sekä ulkoisesti että sisäisesti! Kiitos tästä vinkistä; vien meidän lapsien leluja ja kirjoja tuonne pikimmiten!

Hertta
Lilou's Crush

Höpsis, mutta kiitos kivasta viestistä! Kannattaa soittaa etukäteen, onko juuri heillä enää (just tällä hetkellä!) tarvetta, vai mikä yksikkö voisi olla juuri nyt tarpeessa! Ihanaa kun autat. 

Helmi K
sivulauseita

Vitsi tästä tuli hyvä mieli. Ja into tehdä samoin. Hyvä te, sinä ja sun pieni iso tyttö.

Hertta
Lilou's Crush

No voi miten ihana sinä! Olipa kivasti sanottu.

HKO (Ei varmistettu)

Mulla tuli kyynel silmään. Tästä miten autoitte, pieni tyttösikin. Ja siitä miten kuvailit äitiäsi. <3 Ylpeänä voit olla äitisi tytär. :) Hyvä muistutus tämä, itse vein Pelastusarmeijalle joulun alla omia ja pojan vanhoja (ja uusiakin huteja). Ihanaa viikonloppua, tämä on ihana ja elämänmakuinen blogi.

Hertta
Lilou's Crush

Ihanaa kun veit pelastusarmeijalle. Se on tosi hyvä kohde. tänä vuonna me vietiin tuohon lähelle, mutta ensi vuonna taas varmaankin vakio"kuusenjuurelle".

Ja kiitos, tulipa hyvä mieli kommentistasi muutenkin.

t.Susse (Ei varmistettu)

Ihanat te, onko enää ihmiselle voitu antaa ihmiselle osuvampaa nimeä kuin Hertta, äitisi näki sinusta varmasti heti ensi hetkellä että täältä tuli vanha hyvä sielu joka antaa aina omastaan. Ja nyt olet saanut jo seuraavallekin sukupolvelle siirrettyä toimintatavat jotka loppupeleissä aina tuo lopulta hyvää myös itselle:)

Tämän tapaista pienimuotoista "anna hyvän kiertää" -toimintaa koetan ylläpitää minäkin...välillä tulee epätoivon hetkiä 'Onko tästä oikeasti kellekään mitään hyötyä, ostanko vain hyvää omaatuntoa itselleni?!', kun katsoo uutisia, koko isoa kuvaa. Mut pakko uskoa silti näihin miniaskeliin, muuhun kun ei tällainen maan matonen pysty. Jatkat äitisi perintöä tavalla josta ei voi olla liikuttumatta. *sydämiä* :)

Hertta
Lilou's Crush

Susse. Sinä osaat aina sanoa niin oikein. Samat ajatukset täälläkin pyörii päässä. Kun kaikessa hakee sellaista tasapainoa. Ja sitten juuri tuo, että onko tämä riittävästi. Ja tässä postauksessa, että kehtaanko kertoa, että näyttääkö vain "hyvepesulta". Mutta sitten aina tuumaan, että jos jokainen miniaskelien ottaja epäilisi, niitäkään ei tulisi otettua. Ja sama tuo, mikä on askeleen mitta, toistan itseäni, mutta kaikki kyllä lasketaan :)

Nyt on viime päivät ollut äiti muista syistä tosi paljon mielessä, ja tämä sinun kommenttisi nosti nyt kyyneleet silmiin. Kunpa vain olisi mami täällä, olisi niin paljon pohdittavaa ja kerrottavaa taas.

Satsuma (Ei varmistettu)

Tärkeä ja hyvä postaus. Kiitos <3

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos sinulle kun jätit viestisi. Tärkeää minulle.

LauraMMM (Ei varmistettu)

Ihanat Hertta ja tyttäret <3 Hienoa, että kirjoitit postauksen tästä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.