Iho

Estelle & Thild

Lilou's Crush

Muistatteko, kun jossain sivulauseessa tuumasin ihoni menneen aivan kamalaan kuntoon jenkkireissulla? Lienee syy sitten vähän repsahtanut ruokavalio, aikaeroväsymykset, saasteet, ilmastointi tai näiden kaikkien yhteisvaikutus, lopputulos ei ollut nättiä nähnytkään. Yhtä paukamaa ja tukkeumaa posket ja leuka täynnä. Olen saanut elää pitkään pumpulissa mitä tulee iho-ongelmiin, joten olin vähän hämmentynyt, vaikka ajattelinkin menevän ohi kun rutiineihin päästään.  En jaksanut hommasta sen kummemmin stressata, mitä nyt jouduin kaivelemaan peitevoidetta (hyvistä saa vinkata, omistan vähän heikosti toimivan, selvisi).

Olin "säästänyt" testiin saamiani Estelle&Thildin ihonhoito tuotteita jo pitkään, aivan hullunkurisesta syystä: tykästyin nimittäin merkin pakkauksiin niin kovasti, että ajattelin pettyväni turhan karvaasti, jos sisältö ei toimisikaan. En myöskään halunnut avata purkkeja ennenkuin tiesin, että pääsen käyttämään riittävän pitkän ajan, että huomaan toimivatko ja millä tapaa, kosmetiikkatestausta ei mielestäni voi tehdä niin, että kokeilee kerran-pari ja tuumaa että joo, loistoa on (toki toisinpäin toimii, jos vaikkapa yhdellä kertaa jo tulee allergia!). Kotiin tullessa oli sitten hyvä hetki: ajattelin, että jos tulee reaktioita, menee sitten samaan konkurssiin lomanaaman kanssa, ja annoin viimeinkin palaa.

Estelle&Thild on ruotsissa 2007 perustettu luonnonkosmetiikkasarja, jonka teho perustuu kasviöljyihin, luonnon vitamiineihin, antioksidantteihin ja rasvahappoihin (arvannette, että tämä on esitteessään kertomaansa ;) Synteettisiä kemikaaleja ei sarjan tuotteissa käytetä.

Kuten arvaatte, kun tuotteista nyt kirjoittelen, pettymään en joutunut. Päin vastoin, tykästyin tosi kovasti. Jopa ihastuin. Ensimmäinen luonnonkosmetiikkamerkki, johon olen täysin intona! Kokonaisuus on kaikkineen omaan makuuni: toimivat tuotteet, pakkausten ulkoasu ja pumppupullot. Fanitan todella! Edelleen olen vasta-alkaja luonnonkosmetiikan parissa, mutta tämä kokemus rohkaisee taas tutustumaan vähän syvemmin uusiin tuttavuuksiinkin. Olen jotenkin lapsekkaan iloinen myös tästä estetiikasta, joka on hiipinyt tällekin saralle, sillä niin hupsua kuin se onkin, on purnukoiden kauneudella ja haptisella tuntumalla vain iso merkitys meikäläiselle.

Käytössäni on Bio Defense-linja; antioksidanttipitoiset tuotteet, jotka käy taistohon ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä vastaan, ja sopivat myös kuivalle iholle. Voiteet imeytyvät todella hyvin, hiukan pienempi määrä tuntuu riittävän, kuin muissa rasvoissa. Tämän huomasin yrityksen ja erehdyksen kautta, sillä ensimmäisenä iltana olin ihan valkonaama, ja meinasin jo antaa yövoiteen vuoksi madonluvut. Onneksi maltoin. Nyt ihan vähän vajaan kuukauden käytön jälkeen iho voi selvästi paremmin, ja on tasaisen sävyinen ja epäpuhtaudet alkavat olla voitettuja leukaperiä lukuunottamatta. Rutiinit ja hyvät rasvat tekivät siis onneksi tehtävänsä!

Voiteissa on kevyt tuoksu, itse olenkin enemmän tuoksullisen kosmetiikan ystävä, se tuntuu ylelliseltä, mutta tosiaan jos tuoksuyliherkkyys vaivaa tai muuten pitää tuoksuttomista tuotteista, tämä kannattaa pistää merkille. Oma suosikkini on kevyt silmänympärysvoide, vaikka täytyykin tuumata, että ehkä vähän tehokkaampi alkaisi olla kohta paikallaan, kun se neljäkymppiä on lähempänä kuin kolme ja nolla.

Kuvissa näkyy myös värillinen kosteusvoide, joka on oikein hyvä tuote näin kesällä. Sävy sattui meikäläiselle kalpeanaamalle aivan nappiin, ja olen käyttänyt tätä nyt "parempana ihoaikana" ihan sellaisenaan meikkivoiteen tapaan. Kovin peittävä se ei ole, kuten ei ole tarkoituskaan, vaan freesi ja luonnollinen, ohut ja juokseva "no-make-up"-tyylinen voide. Alle laitan yleensä kosteusvoiteen, mutta toimii yksinkin, kesällä ainakaan oma nahkani ei vaadi niin paljon kosteutta kuin muina vuodenaikoina.

 

PS. Yksi moka minulle sattui: testissä oli myös Biodefensive-linjan öljy, ja hallelujaa mikä öljy! Minä, joka en niistä yleensä piittaa, tykästyin nopsasti imeytyvään ja siloisen pinnan jättävään öljyyn niin että muistin laittaa illalla viikon ajan yövoiteen alle. Yövoidekin jotenkin imeytyi paremmin sen kanssa, kumma juttu. Mutta kuinkas kävi, tiputin rähmäkäpälä kivilaatalle, ja se oli sen öljyn loppu ja tuho. Pitkäaikaista käyttökokemusta siitä ei siis valitettavasti entänyt kertyä, lyhyestä iso peukku!

PPS. Estelle&Thildiä saa hankittua esmes ihanasta Joliesta

Kommentit

irksin (Ei varmistettu)

Sama homma täällä! Viikon verran olen käyttänyt E&T tuotteita ja aivan ihania, tosi positiivisesti yllättänyt!

Hertta
Lilou's Crush

Hei onpa kiva kuulla, että sielläkin on hyväksi havaittu. Ja juuri näin, todella positiivinen yllätys :)

Sini/Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Heh, minä olen siirtynyt jo pari vuotta sitten pelkästään luonnonkosmetiikkaan ihonhoidossa. Olen sitä mieltä, että siltä puolelta löytyy paljon parempia tuotteita kuin normikosmetiikasta, ja erityisesti juuri Jolien valikoima miellyttää sekä sisältönsä että ulkonäkönsä puolesta. Omana suosikkinani meikkipuolelta toimii Kjaer Weis, jonka meikkivoide toimii hyvin myös peitevoiteena! Olen koukussa erityisesti kasvoöljyyn, josta tällä hetkellä kaapissa suosikkini Absolutionin Addiction, tosi riittoisaa tavaraa (toki ei silloin, jos putelin sattuu tiputtamaan, auts). Kiva, kun luonnonkosmetiikkaa alkaa näkyä yhä enemmän muillakin käytössä :)

Hertta
Lilou's Crush

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kyllä enemmän ja enemmän! Minulla on vain ollut vähän onneton tuuri kokeiluissani, etenkin värikosmetiikan puolella, ja sitten en ole oikein uskaltanut siitä johtuen "hypätä tuntemattomaan". Nyt viimeisimmät ovat olleet tosi hyviä täällä rasva- ja pesupuolella, joten josko sitä kohta tohtisi taas värien iloiseen maailmaankin :) Kiitos tosi paljon vinkistä, tutustun tuohon meikkivoiteeseen, olisi kiva, että Lumenen tuotteiden rinnalle löytyisi myös luonnonkosmetiikasta kaveri!

Kasvoöljyihin syttyi kyllä kiinnostus tämän myötä, aivan ihana kokemus! Onneksi muuten ovat tosiaan riittoisia, kun ovat aika kovissa hinnoissakin :)

elina5 (Ei varmistettu)

Täällä toinen E&T-käännynnäinen! Sain jostain ensin pari pientä näytettä, sitten ostin seerumin, silmänympärysvoiteen, päivävoiteen.. hiljalleen olen siis vaihtanut tuotteiden loputtua ne Estelle&Thildin vastaaviin, enkä ole hetkeäkään katunut!:) Biodefense on minunkin valintani 30+-iholle. Olin aiemmin tiukasti selektiivisen kosmetiikan (sekä välillä apteekkikosmetiikan) käyttäjä, mutta nyt olen kiinnostunut enemmän luonnonkosmetiikasta. Ihan kuin iho pystyisi käyttämään tuotteet paremmin hyväkseen..? Ja kyllähän nuo purnukat hivelee silmää..:) Olen tykännyt myös Cattier Parisin, Juice Beautyn ja Sukin tuotteista.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.