Fillarit fiilattu

Lilou's Crush

Ensimmäistä kertaa elämässäni vein fillarit huoltoon (Helsingissä Vartiokylän suunnalla asuvat, voin lämmöllä suositella palvelun vuoksi Vartiokylän Pyörää). Aiemmin homman on hoitanut milloin iskä, milloin joku muu mies. Omia sormiani en koskaan ole ketjurasvoihin upotellut, lukuunottamatta tietysti satunnaisia äksidenttejä niiden pudotessa. Asia, johon ei vain ole riittänyt kiinnostusta. Kukkaroa tämä huoltoreissu kahdelta vaihdepyörältä kyllä rokotti 150 eurolla, että kyllä siinä osaava ison pinon kolikoita säästää itse tehdessään, meikäläinen säästi nyt hermoja ja aikaa. Takuukin huollolle saatiin.

Kattokaa nyt, niin nätisti kiillotettu kolmivuotias kaunottareni!

Mutta nyt on siis filsu kunnossa, ja parin vuoden polvi- ja vauvamaha-taukojen jälkeen voin sanoa, että kyllä kulkee! Ihanaa! Täälläkin päin kaupunkia pyörä on nopsin väline. Siinä, missä 3km kävely+bussi-yhdistelmällä taittuu bussista riippuen kymmenessä minuutissa tai vartissa, vie se pyörän selässä kahdeksan, eikä tarvitse juosta linjureiden perässä.

Nyt on kiva, kun tytön kanssa voidaan tehdä retkiä, niin hienosti ajo muun liikenteen joukossakin jo on alkanut sujua. Täälläpäin on myös pyöräteitä kivasti, joten turvallista polkemista siinäkin mielessä.

Suosikkiretki on tietty eväsretki. Eväiden ei tarvitse kummoisia olla, mehupullo ja ruisleipä riittää, hienouden tuo selvästi vain se, että ollaan liikkeessä ja syödään ulkosalla, muualla kuin kotipöydän ääressä. Toinen lempparireissu on matka vähän kauempana olevalle leikkikentälle. Mielellään eväiden kanssa sinnekin, tietty.

Tyttö on muuten kuvassa ihan yltäpäältä luottomerkki Reimassa (saatu Lekmeristä): vanha klassikko tuntuu edelleen olevan yksi niistä merkeistä, jotka kestävät maailmaa aikalailla "koko vartalollaan" tutkivan, kiipeilystä ja remuamisesta tykkäävän tytön menossa mukana ja kestävät myös pesuja ja pitoja. Tyttöni on kaltaiseni "mukavuus ennenkaikkea" -vaatekannan edustaja, ja kunnon säädöt ja kiristämättömyys on aikalailla edellytys, että vaatteet sujahtaa hyvillä mielin ylle. Edelleen on esmes pikkusiskoa varten jemmassa ennen meidän isompaa tyttöä muutamat kahdella käytetyt haalarit, hyvässä kunnossa edelleen. Luulenpa, että ne haalarit, joita meidän esikko käytti päiväkotiin mennessään vähän alta parivuotiaana, ovat tälle juniorille sopivat jo syksyllä, sen verran vauhdilla hän kerää mittaa.

Nyt täytyykin tutustua, milloin pikkuruisen voisi ensikertaa ottaa pyöräretkelle turvaistuimessa mukaan, se kun on ihan vieras alue, esikoisen kanssa kun aloitettiin vasta kolmen vuoden iässä, kun tänne "maalle" muutettiin ja pyörästä tuli aktiivinen kulkupeli. Siihen otan mielelläni kokeneemmilta vinkkejä, jos sellaisia löytyisi? Minkä ikäisenä starttasi lastenne pyöräura ja sen semmoisia juttuja

Kommentit

santtu1 (Ei varmistettu)

Meidän tammikuinen pääsi pyörän kyytiin noin 1v 5kk, kun taas heinäkuinen oli 10kk. Kannattaa satsata istuimeen, jossa selkänojan kaltevuutta saa säädettyä, niin pienemmänkin on helppo olla kyydissä eikä haittaa vaikka tulee uni.

Piipo79

Joo, meillä aloitettiin 1v1kk iässä ja tosiaan tuo turvaistuimen kallistus olisi ollut tuolloin hyvä asia kun seuraavana kesänä asia ei ollut enää aivan niin kriittinen. Useilta reissuilta tultiin kotiin niin että pikkuneidin pää viipotti ties missä ja minä vieressä polkeneena yritin sitä korjailla (tuloksetta)!

Hertta
Lilou's Crush

Meillä on tyttö nyt tuon reilun 9kk, mutta ei tosiaan vielä mikään maailman napakin napottaja, pitää kyllä katsoa tarkasti tuota olemassaolevaa istuinta, ja satsata tarvittaessa muuhun. Hamax se on, mutta onkohan se se sleepy vain ei... pitää tarkistaa! Miten teidän 10kk viihtyi kyydissä? 

Hertta
Lilou's Crush

...tuo edellinen kommenttini siis Santulle ja nyt Piipo, joo tuo pitää pitää mielessä ehdottomasti, äkkiäkös sitä pidemmällä lenkillä uni tulisi! 

Hampaat irvessä

Mulla on molemmat tytöt alkaneet istua pyörän kyydissä noin 8 kk iässä. Esikoinen aloitti suoraan takaistuimessa, nyt mulla on vauva etuistuimessa (bobike mini) ja kesällä 4 täyttävä esikoinen takana. Pyöräily lapsi edessä ja takana on yllättävän helppoa ja pyörä tasapainossa paremmin kuin vain yhden istuimen kanssa olisi.

Hertta
Lilou's Crush

Guuglasin heti kommenttisi luettuani tuon Bobike minin, näyttipä näppärältä! Täytyy muuten tässä välissä heti tuumata, että meillä vauvaa varmaan kuskaisi mies, minulla polvet ei taida kestää pientäkään lisäpainoa pyörässä, hyvä kun täyden mahan kanssa jaksavat pyörittää polkimia ;) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän esikko aloitti pyörän kyydissä istumisen noin 1v4kk-ikäisenä. Hän siis syntynyt joulukuussa, olisin istuttanut jo aikaisemmin jos olisi ollut pyöräkelejä. Että pääsette jo tänä kesänä tekin pyörän selkään. Noin pienen kanssa varmasti onnistuu, mutta suosittelen satsaamaan kunnolliseen istuimeen, kallistus ja hyvät vyöt plussaa.

ps, Vau mikä letti! :)

Hertta
Lilou's Crush

Joo, ehdottomasti olet oikeassa, hyvään istuimeen on satsattava, jos tuo olemassaoleva on vielä liian suuri, kuten luulen olevan. Luulen, että meidän pyöräreissut alkaa vuoden ikäisenä tai ihan vähän alle, sillä sitä ennen ei taideta ennättää asiaan riittävästi paneutua ennen reissua. Eli pidän mielessä kallistuksen ja hyvät vyöt :) Kiitos avustasi!

I love mondays

Me testattiin viime kesänä siskon perheen etuistuinta kun ikää oli noin 10kk. Oli ihan intona! Siskon lapset aloittaaneet etuistuimessa vuoden kieppeillä ja tykänneet kovasti kyydistä. Olisi otettu viime kesänä lainaan mutta täällä cityssä en halunnut pyöräillä pienen kanssa. Nyt listalla on pyörän ja istuimen hankinta 1v 8kk, oikein polttelee päästä fillaroimaan. Saapi nähdä kauan maha antaa periksi fillarointia taapero kyydissä. Viimeksi poljin vielä 8kk mutta silloin ei ollut tarakalla ekstramatkustajaa ;)

Hertta
Lilou's Crush

Mulla oli ihan sama, en ekan kanssa oikein koskaan uskaltanut keskustassa pyöräillä, vaikka toki olisi voinut, ja tosi moni niin tekikin, ei vaan pystynyt näillä hermoilla :) Sama täällä, viime kerralla poljin vielä synnytystä edeltävänä päivänä (heh, kasassa se nippa 34 viikkoa eli aika pieni oli vatsa) mutta tällä kertaa jo polkupyörän näkeminen aiheutti supparit (koska nähdäkseni sen, mun täytyi nousta sohvalta makaamasta ja kurkata etupihalle.  Vitsi teille tulee kyllä ihan mieletön serkussarja!! Onnea loppumetreille, odottelen sitten uutisia täältä tai isosiskolta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän 9kk juuri eilen pääsi ekaa kertaa istuimeen ja kylläpä tykkäsi!

Hertta
Lilou's Crush

Voin kuvitella :) Ihan uusia kokemuksia! Meillä käytiin vasta hetki sitten eka kertaa edes keinumassa, suhtautuminen oli kovin epäluuloinen. Ei taida tästä tulla samanlaista vauhtimimmiä kuin tuosta isommasta :)

titti / Tittin elämää (Ei varmistettu) http://tittin-elamaa.blogspot.fi/

Meillä nuorempi on 1v 7kk ja suunnitelmissa alkaa pyöräilemään, kun löytäis eka itselle pyörän :D Isompi täyttää kesällä 5v ja on nyt tänä keväänä lumien sulettua alkanut itse pyöräilemään 5-6km lenkin kun käydään lenkkeilemässä. Aiemmin ei jaksanut noin pitkää matkaa, nyt menee ihan loistavasti!

Hertta
Lilou's Crush

Yhteiset lenkit on kyllä niiiiin kivoja :) tuo on toiminut  ainakin kivasti tuo Helkaman Saana, jonka ostin tuolloin muutama vuosi sitten, 7 vaihdetta ja pitkästä aikaa jalkajarru, siihen en ihan vielä ole tottunut, vaikka hyvä on :)

MonaP (Ei varmistettu)

Kaunis pyörä sinulla! Itselläni on uuden pyörän hankinta edessä, joten saanko tiedustella pyöräsi merkkiä / mallia?

Hertta
Lilou's Crush

No tottakai kerron mielelläni, niin hyvä pyörä on ollut :) Merkki on Helkama, malli Saana, 7 vaihdetta. Olen vain ottanut valkoiset tarrat pois, niistä en tykännyt vaan enemmän tästä puhtaasta rungosta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.